Ja nigdy do pobierania moczu się nie podmywałam, serio. Biorę środkowy strumien i jest ok. Lepiej że coś ma wyjść jak coś dolega to lekarz może reagować wiem, że powinno się robić tak jak piszesz ale ja bym się posikała jakbym usłyszała wodęKochana póki co kup sobie naturalny taki 100% sok z żurawiny i pij rozcieńczony z wodą. Zrob jesCZe raz na spokojnie badanie z moczu . Pamiętaj jednak o zasadach jego pobrania .
Poranny mocz , cipka umytą , środkowy strumień , sterylny pojemnik , zamiast materiałowego ręcznika możesz się wytrzeć ręcznikiem papierowym , kuchennym
Nie brałabym żadnych uroseptów na własną rękę dopóki lekarz mi tego nie zleci . Akurat miałam cudowną mega dostępną lekarkę która zawsze odpisywała na smsy wiec cały czas byłyśmy w kontakcie i wszystko co brałam to w konsultacji z nią.
Wybrałaś już lekarza który będzie Was prowadził ?
reklama
Też chciałabym tak świrować . Ale pewnie wszystko w swoim czasie . Mam znajomą która niedawno dowiedziała się o wrześniowej ciąży. Zero sprawdzania bety, progesteronu od razu usłyszała bijące serduszko.Mój lekarz z kliniki . Akurat przyjmuje też poza nią więc bez problemu może prowadzić ciążę . Jutro idę rano ponownie zbadać ..jeśli znów będą te bakterie to dzwonię do lekarza . Niech mówi co robić ... Eh... Jak nie urok to sraczka ... Zwariuje przez te 9 miesięcy już w sumie 7
Też wyszła jej bakteria w moczu i mogę się założyć, że mniej się martwi niż my z forum.
Głowa do góry ! Będzie dobrze Powtórz badanie z radami koleżanek z forum po przejściu przynajmniej jednej ciąży. Poczekaj na wizytę z lekarzem bo dzidzi wszystko czuje
Coffe18
Fanka BB :)
Ja raz jak się spieszylam i na smierć zapomniałam to właśnie się nie podmyłam i pyk jakieś bakterie wyszły . Lekarka kazała zrobić posiew - czyściutko.Ja nigdy do pobierania moczu się nie podmywałam, serio. Biorę środkowy strumien i jest ok. Lepiej że coś ma wyjść jak coś dolega to lekarz może reagować wiem, że powinno się robić tak jak piszesz ale ja bym się posikała jakbym usłyszała wodę
Takie są zalecenia lekarzy - tak tez robie ale nie mówię ze łatwo jest .
Mocz to mi czasem pod oczy podchodził a ta ulga jak już się wkoncu mogłam wysikac to niedopisania jest
Orchidea33
To chyba zalezy od lekarza moj mi tylko kazal z środkowego moczu. Nic nie mowil o podmywaniu sie na szczescie nic przez cala ciaze nie wyszlo.Ja raz jak się spieszylam i na smierć zapomniałam to właśnie się nie podmyłam i pyk jakieś bakterie wyszły . Lekarka kazała zrobić posiew - czyściutko.
Takie są zalecenia lekarzy - tak tez robie ale nie mówię ze łatwo jest .
Mocz to mi czasem pod oczy podchodził a ta ulga jak już się wkoncu mogłam wysikac to niedopisania jest
Coffe18
Możliwe już nie raz nie dwa spotykałyśmy się z różnymi podejściami lekarzy w innych sprawach - zabawne jest to ze każdy po części ma racje i swoje sposoby na prowadzenie ciążyTo chyba zalezy od lekarza moj mi tylko kazal z środkowego moczu. Nic nie mowil o podmywaniu sie na szczescie nic przez cala ciaze nie wyszlo.
Orchidea33
To fakt ilu lekarzy tyle metodMożliwe już nie raz nie dwa spotykałyśmy się z różnymi podejściami lekarzy w innych sprawach - zabawne jest to ze każdy po części ma racje i swoje sposoby na prowadzenie ciąży
Kasia19881988
Dziewczyny a do kiedy braliście leki duphaston progresteron itp .
I jak się liczy tygodnie ciąży ? Od transferu ?
I jak się liczy tygodnie ciąży ? Od transferu ?
reklama
eij
Możliwe że pierwotnie dwa się zagnieździły ale jeden nie przetrwał. Różnie bywa, poczekaj na kolejną weryfikację i później na usg czego bardzo życzęWedług mnie beta jak na ten dzień jest za mała , ale nie z takich bet już tu były dzieci . Sprawdź przyrost za dwa dni , trzymam mocno kciuki Aby się beta rozkręciła
Podziel się: