reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już po wizycie, według USG 7+0, zarodek ma równo centymetr. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ale oczywiście nie może być za dobrze bo lekarz włączył na chwilę (dosłownie 2 sec) dźwięk serca zarodka i teraz mam schize że przecież nie wolno 🙈
2 sekundy to nic. Wie co robi. Nie zamartwiaj się tylko ciesz! Gratulacje 🥰🥰🥰

dzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
Szczerze?dla mnie to bylo tak bolesne ze moj porod to byl przy tym pikus.Porod wspominam super.a droznosc trwa jakies 5min a myslalam ze padne.dodam ze dwa jajowody drozne i mam dosc duzy prog bolu.a po zabiegu prawie zemdlalam ale wiesz bulam tez naczczo.
Jak to wyglada hmm przed badaniem mialam pobietana krew i usg ginekologiczne.pozniej siadadz na fotel ginekologiczny i przez wzietnik taka rurka gin wpuszcza plyn o od razu sprawdza na usg widac jak sie plyn rozlewa badz nie.od razu lekarz moze powiedziec czy jajowod drozny czy nie.

Szczerze?dla mnie to bylo tak bolesne ze moj porod to byl przy tym pikus.Porod wspominam super.a droznosc trwa jakies 5min a myslalam ze padne.dodam ze dwa jajowody drozne i mam dosc duzy prog bolu.a po zabiegu prawie zemdlalam ale wiesz bulam tez naczczo.
Jak to wyglada hmm przed badaniem mialam pobietana krew i usg ginekologiczne.pozniej siadadz na fotel ginekologiczny i przez wzietnik taka rurka gin wpuszcza plyn o od razu sprawdza na usg widac jak sie plyn rozlewa badz nie.od razu lekarz moze powiedziec czy jajowod drozny czy nie.
O, mamo! Słyszałam, że badanie może boleć, ale nigdy aż tak...
Ale są pewnie przypadki indywidualne. Ja np. miałam badanie 2 razy, a nadal w sumie nie wiem, czy mój lewy jajowód jest drożny...

Ojjjj ja tez gwiazdki widziałam podczas drożności...
A serio uwazam ze mam mega wysoki próg bólu ...
Z taka różnica ze jednak u mnie jajowody okazały się niedrozne ...
Badanie robiłam na NFZ

dzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
U Was pewnie wygląda to trochę inaczej, więc co do organizacji niewiele Ci pomogę, ale co do bólu - to sprawa indywidualna, ale w większości przypadków chyba jest to naprawdę znośna przygoda...
Ja miałam zarówno sono hsg jak i zwykłe prześwietlenie. Oba nie były bolesne, było to uczucie jak podczas okresu. Sono mniej przyjemne niż zwykłe z kontrastem.
U nas wszystko odbywało się z marszu, po prostu przyszłam do gabinetu, na fotel, podanie płynu przez kateter, opis.
Później - wizyta w pracowni RTG, na stół, kontrast przez strzykawkę, obraz, opis, i do pracy.

to.mnie zmartwiłaś, myślałam ,że nie jest tak źle. No ale cóż jak będzie trzeba to się zrobi

reklama
Do góry