Wyluzuj! Wszystko będzie ok. Poza tym to były dwie sekundy a nie nagrywki do serialu. Będzie dobrze ile było już takich historii i dziecko zdrowe.O boże teraz nie zasnę przez 2 tygodnie, dlaczego tak się stało
reklama
eij
Fanka BB :)
Ja schodziłam z estrofemu od 10 tc i skończyłam w 12 tcNiektóre dziewczyny brały do końca 12 tygodnia , mój lekarz inaczej praktykuje to
Ogólnie na ulotce jest napisane że estrofemu w ciąży nie można ... Zresztą mi powiedział że on mi jest tylko potrzebny do tego żeby Endo było ładne . Później już nie potrzebuje
JestemMama!
Nie wiem jak to jest... Ale ja drożność miałam prywatnie, a ten sam lekarz od razu mnie na NFZ wysłał do poradni leczenia niepłodności. Ogólnie samego leczenia na NFZ nie polecam. Pojedyncze, droższe badania ok. Ale u mnie samą diagnostyka trwała dobre dwa miesiące, nie była nawet skończona i wybuchła pandemia i dupa. Straciliśmy tylko czas, bo poszliśmy do bociana a tam w ciągu tygodnia miałam wszystko.Hej dziewczyny czy ginekolog może dać skierowanie na biopsje endometrium i drożność jajowodów na NFZ?
eij
Dokładnie, nie ma co się schizować. Jakby było szkodliwe to by nie robiliw Polsce często puszczają i nic się nie dzieje
Każdy chyba inaczej to przechodzi. Mnie mega bolało, bardziej niż histeroskopia. A znajoma zupełnie nic nie czuła. Dodam, że wynik był b. dobrydzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
JestemMama!
Ja mam glucophage odstawić w 10 tygodniu i po tygodniu zrobić krzywa . Moja pani diabetolog od razu, jeszcze przed ciążą mi mówiła że go mogę jedynie do 10 tygodnia .... A po teście pozytywnym z dwóch tabletek zejść do 1 ... Mój lekarz z kliniki nie podważa zdania diabetologa i mówi że.mam robić to co mi ona mówi . Bo on jest ekspertem w czym innym ona w czym innymTak, każdy lekarz ma inne podejście. Mój też kazał brać. A jak poszłam już do prowadzącego ciążę, to był w szoku, że jeszcze to biorę i kazał odstawić.
Dodam, że ja jeszcze glucophage brałam, więc dla niego to w ogóle było dziwne.
No ale zrobiłam wszystko tak, jak mówił mój Niedużak.
eij
Ja miałam na żywca. Da się wytrzymać. U mnie badanie trwało kilka minut. Ból jak przy mega miesiączcedzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
No u mnie po zmniejszeniu dawki był krwotok ale w moim przypadku ewidentnie za.niski prog był.No ja właśnie boje się ze jak odstawię to zaraz zacznie się jakieś plamienie itd
reklama
eij
Dobrze jest pół godziny przed badaniem wziąć lek przeciwbólowySzczerze?dla mnie to bylo tak bolesne ze moj porod to byl przy tym pikus.Porod wspominam super.a droznosc trwa jakies 5min a myslalam ze padne.dodam ze dwa jajowody drozne i mam dosc duzy prog bolu.a po zabiegu prawie zemdlalam ale wiesz bulam tez naczczo.
Jak to wyglada hmm przed badaniem mialam pobietana krew i usg ginekologiczne.pozniej siadadz na fotel ginekologiczny i przez wzietnik taka rurka gin wpuszcza plyn o od razu sprawdza na usg widac jak sie plyn rozlewa badz nie.od razu lekarz moze powiedziec czy jajowod drozny czy nie.
Podziel się: