reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niektóre dziewczyny brały do końca 12 tygodnia , mój lekarz inaczej praktykuje to 🤷‍♀️
Ogólnie na ulotce jest napisane że estrofemu w ciąży nie można ... Zresztą mi powiedział że on mi jest tylko potrzebny do tego żeby Endo było ładne . Później już nie potrzebuje 🤷‍♀️
Ja schodziłam z estrofemu od 10 tc i skończyłam w 12 tc

Hej dziewczyny czy ginekolog może dać skierowanie na biopsje endometrium i drożność jajowodów na NFZ?
Nie wiem jak to jest... Ale ja drożność miałam prywatnie, a ten sam lekarz od razu mnie na NFZ wysłał do poradni leczenia niepłodności. Ogólnie samego leczenia na NFZ nie polecam. Pojedyncze, droższe badania ok. Ale u mnie samą diagnostyka trwała dobre dwa miesiące, nie była nawet skończona i wybuchła pandemia i dupa. Straciliśmy tylko czas, bo poszliśmy do bociana a tam w ciągu tygodnia miałam wszystko.

dzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
Każdy chyba inaczej to przechodzi. Mnie mega bolało, bardziej niż histeroskopia. A znajoma zupełnie nic nie czuła. Dodam, że wynik był b. dobry

Tak, każdy lekarz ma inne podejście. Mój też kazał brać. A jak poszłam już do prowadzącego ciążę, to był w szoku, że jeszcze to biorę i kazał odstawić.
Dodam, że ja jeszcze glucophage brałam, więc dla niego to w ogóle było dziwne.
No ale zrobiłam wszystko tak, jak mówił mój Niedużak.
😱😱😱 Ja mam glucophage odstawić w 10 tygodniu i po tygodniu zrobić krzywa . Moja pani diabetolog od razu, jeszcze przed ciążą mi mówiła że go mogę jedynie do 10 tygodnia .... A po teście pozytywnym z dwóch tabletek zejść do 1 ... Mój lekarz z kliniki nie podważa zdania diabetologa i mówi że.mam robić to co mi ona mówi . Bo on jest ekspertem w czym innym ona w czym innym 😉

dzięki, powiedz mi jak z tą drożnością? Mam jeden jajowod. Chciałabym wiedzieć w jakim jest stanie . Boli mocno czy da się wytrzymać? Jak wygląda to badanie ?
Ja miałam na żywca. Da się wytrzymać. U mnie badanie trwało kilka minut. Ból jak przy mega miesiączce

reklama
Szczerze?dla mnie to bylo tak bolesne ze moj porod to byl przy tym pikus.Porod wspominam super.a droznosc trwa jakies 5min a myslalam ze padne.dodam ze dwa jajowody drozne i mam dosc duzy prog bolu.a po zabiegu prawie zemdlalam ale wiesz bulam tez naczczo.
Jak to wyglada hmm przed badaniem mialam pobietana krew i usg ginekologiczne.pozniej siadadz na fotel ginekologiczny i przez wzietnik taka rurka gin wpuszcza plyn o od razu sprawdza na usg widac jak sie plyn rozlewa badz nie.od razu lekarz moze powiedziec czy jajowod drozny czy nie.
Dobrze jest pół godziny przed badaniem wziąć lek przeciwbólowy

Do góry