reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O boże teraz nie zasnę przez 2 tygodnie, dlaczego tak się stało 😭😭
Nie panikuj. Nic się nie stało!
U mnie w 5.tygodniu też tylko obserwacja, ale później już słuchaliśmy przez ok.2 sekundy. Przyznam, że nie słyszałam o zakazie przez cały 1.trymestr... A wykonywałam USG w 2 różnych krajach, w 7.i 8.tygodniu, i słuchalismy krótko bicia serca za każdym razem.

ja też się bałam odstawiać 🤣męczyłam @eij cały czas 🤣od 12 też kazał lekarz schodzić ale ja przed schodzeniem jeszcze mu ze sto razy wysłałam smsa czy napewno 🤣później w 18 tygodniu dołożyli mi duphaston ale ze względu na plamienie ale tylko na tydzień
No ja właśnie boje się ze jak odstawię to zaraz zacznie się jakieś plamienie itd 😔

Nie panikuj. Nic się nie stało!
U mnie w 5.tygodniu też tylko obserwacja, ale później już słuchaliśmy przez ok.2 sekundy. Przyznam, że nie słyszałam o zakazie przez cały 1.trymestr... A wykonywałam USG w 2 różnych krajach, w 7.i 8.tygodniu, i słuchalismy krótko bicia serca za każdym razem.
Dziękuję. Muszę się uspokoić. Przed samym USG dostałam ataku paniki i właściwie to nie pamiętam do końca tej wizyty.
Leżałam na kozetce drżałam i oddychałam.z trudem bo bałam się co zastanę na USG. Zaczynałam się uspokajać jak zobaczyłam zarodek a potem włączył dźwięk i znowu zaczęłam się trząść. Boże drogi, nie umiem się uspokoić 😭

Wiadomość do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże po invitro 🌸

Do kiedy lekarz kazał brać wam progesteron?
Na wizycie byłam w poniedziałek i kazał mi odstawić za 10-14 dni czyli wtedy wypada mi jakieś 15+5. Ja obawiam się ze to za szybko i może coś się stać, ale pewnie ma racje. Chce tylko wiedzieć jak to było u Was?
To chyba zależy na jakim cyklu był transfer. Ja miałam na sztucznym i progesteron brałam do 12 tygodnia, ale zaczęłam schodzić wcześniej. A luteinę brałam dłużej, zeszłam na dwa razy dziennie a teraz raz dziennie do kolejnej wizyty. Jestem 15+1

reklama
Do góry