reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, panikuję! Biorę estrofem 2x1 i lutinus 3x1. Przysnęłam i zażyłam ostatnie dawki z dwugodzinnym opóźnieniem, czyli po 14 i 10h. Dziś 31 dpt. Boże 😭😭 jak bardzo z złe jest takie rozregulowanie?
Ja ostatnio mam problem z estrofemmem 🤦 niby przypomnienie mam ustawione, ale już mam sięgać po tabletkę i się rozkojarzam w trakcie 🤦 u Ciebie to raczej już aż takiego znaczenia nie ma, gorzej u mnie, przed transferem. Dzisiaj też się zastanawiałam, czy wzięłam w końcu czy nie.

reklama
Wiadomość do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże po invitro 🌸

Do kiedy lekarz kazał brać wam progesteron?
Na wizycie byłam w poniedziałek i kazał mi odstawić za 10-14 dni czyli wtedy wypada mi jakieś 15+5. Ja obawiam się ze to za szybko i może coś się stać, ale pewnie ma racje. Chce tylko wiedzieć jak to było u Was?
U mnie jakoś podobnie... Albo nawet wcześniej, 13 TC. Jak kończyłam przygodę z klinika, to miałam wybrać wszystko do końca.

Wiadomość do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże po invitro 🌸

Do kiedy lekarz kazał brać wam progesteron?
Na wizycie byłam w poniedziałek i kazał mi odstawić za 10-14 dni czyli wtedy wypada mi jakieś 15+5. Ja obawiam się ze to za szybko i może coś się stać, ale pewnie ma racje. Chce tylko wiedzieć jak to było u Was?
Ja brałam do 16 tygodnia😀
Ja zaczęłam schodzić z dawki od 12 tc i skończyłam brać w 16 tc

OMG do kiedy ??? 🙈🙈🙈
Ja miałam nadzieję że będę brać do 12tc i koniec 🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣 w sumie nie ważne , mogę brać całą ciążę byle by było wszytko dobrze. ❤️🙏🙏

W którym tygodniu ostatecznie odstawiłaś? Mnie chce odstawić teraz w 7+1, trochę się cykam. Z drugiej strony część dziewczyn wfl nie ma estrofemu przy świeżym transferze, a ja brałam końskie dawki 3x1.
Ja miałam odstawić od dodatniego testu... Cykalam się bardzo 🙈 ostatecznie odstawiłam 1,5 tygodnia później 🙈🙈🙈 tylko schodziłam stopniowo , co kilka dni jedna tabletka mniej.... 🙈 Też 3x1 ale sztuczny cykl 🙈

Jpdl ja chyba powinnam siedzieć w domu i nie wychodzić z niego do czasu aż mi hormony przestaną buzować 🙈🙈🤣🤣🤣🤣 właśnie zrypalam faceta za jego bezmyślność 🙈
Wychodzę ze sklepu i patrzę ten tirem zaparkował tak że żadne auto się nie zmieści obok żeby przejechać ... Mówię mu żeby przeparkował bo nikt nie może wjechać a ten że nie jego problem ... Ale mi ciśnienie skoczyło jak się do niego wydałam , poszedł do auta z głupia mina i przeparkował ... Jeszcze pogadał z kierowcą auta które chciało wjechać ... Kuźwa a jak by niedaj Boże pogotowie chciało wjechać , przecież wtedy liczą się ułamki sekundy ... Albo coś by się paliło i straż pożarna ... Nie wierze że ludzie są tak bezmyślni .... Wrrr... Mąż się śmieje że mi kaftan kupuje 🤣🤣🤣🤣🤣🙈

reklama
O kurde to wcześnie i to w dodatku na sztucznym! To po co ja biorę 😱
Niektóre dziewczyny brały do końca 12 tygodnia , mój lekarz inaczej praktykuje to 🤷‍♀️
Ogólnie na ulotce jest napisane że estrofemu w ciąży nie można ... Zresztą mi powiedział że on mi jest tylko potrzebny do tego żeby Endo było ładne . Później już nie potrzebuje 🤷‍♀️

Do góry