reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja do 20tyg we wkładkach chodziłam bo tak długi byłam na progesteronie. Trzeba przezyc
No, jest to nieprzyjemne ale trzeba przeżyć. Ja też na wkładkach, chociaż nie lubię bo zawsze lepiej jak jest "przewiew" 😅 na noc rozkładam ręcznik i śpię w koszuli nocnej bez majtek żeby trochę zmniejszyć ryzyko infekcji.

A dziewczyny brałyście luteinę czy lutinus? Ja mam przepisany lutinus ale chyba pójdę z torbami.... 170 zł na tydzień! I to już najtaniej jak znalazłam, bo w wielu aptekach idzie po 230-250.

No, jest to nieprzyjemne ale trzeba przeżyć. Ja też na wkładkach, chociaż nie lubię bo zawsze lepiej jak jest "przewiew" 😅 na noc rozkładam ręcznik i śpię w koszuli nocnej bez majtek żeby trochę zmniejszyć ryzyko infekcji.

A dziewczyny brałyście luteinę czy lutinus? Ja mam przepisany lutinus ale chyba pójdę z torbami.... 170 zł na tydzień! I to już najtaniej jak znalazłam, bo w wielu aptekach idzie po 230-250.
ja też biorę lutinusa i rzeczywiście jest drogi, a jak do tego dojdzie prolutex to wychodzi już 350 zł tydzień. Ale Lutinus ma wysoką biodostępność, ja kiedyś brałam utragestan i gorzej mi się wchłaniał. Natomiast pierwszy raz zaobserwowałam coś dziwnego. W momencie wypływania resztki tabletki bezwiednie wypływa mi też taki "płyn". Na początku myślałam, że mam już jakieś nietrzymanie moczu, ale nie - nie taa dziurka ;) Miałyście też tak?

Witajcie, jestem po 40 i niskie AMH. Staramy się od 7 lat. Po 4 latach bez zabezpieczeń zaczęłam pić zioła ojca sroki i robić testy. Po roku wizyta w poradni i pierwsze badania, które wykazały kiepskie wyniki męża. :-( Straciliśmy dużo czasu, moje AMH spadło. Żal mi tych lat..
Teraz próbujemy podejść do invitro.
Cześć! Jestem w podobnym wieku, też mam wrażenie straconego czasu, ale my dość późno się poznaliśmy i późno również zaczęliśmy się starać... Jestem po jednej próbie in vitro, w przyszłym roku podejdziemy do mrożonego transferu. A Wy na jakim jesteście etapie z IVF ?

Tak, niestety luteina dopochwowo załatwia bieliznę raz dwa. Trzeba się przyzwyczaić ;)
Mi jeszcze po transferze lekarz mówił że mogę mieć początkowo takie uczucie posikania bo przepłukiwał przed transferem
Ja zakładam podpaskę jak mam tabletki dopochwowe ;P Dopiero jak mam pewność, że wszystko ze mnie wypłynęło to śmiało zdejmuje podpaskę i zamieniam na wkładkę ;P

Do wyrwania dają znieczulenie miejscowe.
I ono podobno usuwa się koło 12h.
Zapytaj tylko czy nie dają osłonowo antybiotyku przy wyrwaniu.
No i pytanie czy to górną czy dolną? Te górne Id A szybciutko
Dolna niestety, dentystka chciała dać mi antybiotyk od czwartku. Kurde boję się, że jak nie zrobię jej teraz to po transferze bardzo bym chciała żeby byl udanym to będę musiała robić bez znieczulenia ;(

ja nie wiem co to infekcje intymne - nigdy nie miałam a co chwile coś pchałam w środek 😂 nawet zapalenia pęcherza nigdy wiec nawet nie wiem jak to wyglada 🤣

Dolna niestety, dentystka chciała dać mi antybiotyk od czwartku. Kurde boję się, że jak nie zrobię jej teraz to po transferze bardzo bym chciała żeby byl udanym to będę musiała robić bez znieczulenia ;(
w ciąży usuwają 8. Ja niestety musiałam. Na szczęście górną.
Tylko robią to dopiero po skończonym pierwszym trymestrze. No jak antybiotyk to bardziej skomplikowana sprawa i dolne ciężej siedzą więc pewnie dochodzą jeszcze leki przeciwbólowe.
Ja bym najpierw zrobiła porządek z zębami A potem transfer.

ja też biorę lutinusa i rzeczywiście jest drogi, a jak do tego dojdzie prolutex to wychodzi już 350 zł tydzień. Ale Lutinus ma wysoką biodostępność, ja kiedyś brałam utragestan i gorzej mi się wchłaniał. Natomiast pierwszy raz zaobserwowałam coś dziwnego. W momencie wypływania resztki tabletki bezwiednie wypływa mi też taki "płyn". Na początku myślałam, że mam już jakieś nietrzymanie moczu, ale nie - nie taa dziurka ;) Miałyście też tak?

reklama
Do góry