reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, mrożone w 5 dobie. Nikt mnie nie pytał o to czy już mrozić czy trzymać jeszcze... :( Czyli te 2 i 3 zamrożone dalej mogą rozwijać się po rozmrożeniu? Ciekawe ile czasu trwa przeskoczenie z 2 na 4 i czy to opóźnia implantacje. Teoretycznie te wyklute oceniane jako 6 powinny się implantować od razu po transferze. A tak chyba nie jest.
Ja miałam 3bc i jak zrobiłam betę w 6dt to już było 40😀no i jest u mnie dziewczynka, do tej pory okaz zdrowia😀

reklama
Eh, no to u mnie biały sikaniec w 5 dpt to już raczej przesądzone.

Cieszę się że u Ciebie tak pięknie się udało ❤️🍀🌻
Nic nie jest przesądzone . Ja w 5dpt rano tez zrobiłam test z pinka - wyszedł biały jak usmiech Ibisza . Pojechałam na cmentarz do syna i po powrocie coś mnie podkusiło i kupiłam test ale już w aptece, nie drogerii . Zrobiłam jak wróciłam i wyszla bardzo bardzo blada kreska . Dzień później Beta 29,9 . Trzymam kciuki ♥️

@Coffe88 a jak Ty się czujesz? Jutro masz USG?
Wporzadku dziękuje ze pytasz ♥️😉
Taaaak jutro idę na usg do lekarza u którego będę chciała prowadzić ciąże , robił mi wszystkie prenatalne w poprzedniej ciąży .
Betę tez zrobiłam jeszcze w sobotę bo oczywiście panika i w 24h wzrosła o ponad 500 .
Byłam tez u swojej lekarki bo akurat miała dyżur w sobotę w szpitalu i mamy pęcherzyk w macicy obiecująco wyglądający 😍 jest okrągły i ma wokół siebie otoczkę wyglada na 1-2 dni wiekszy ☺️Wczoraj (5+0)

Dziewczyny dziękuję bardzo za wasze wsparcie! Przez ostatnie dwa dni trochę się katowałam i szukałam internety wzdłuż i wszerz - oczywiście raz badania wskazywały że to słabe zarodki a raz że dobre, więc nie miałam żadnej odpowiedzi. Ale wasze historie - prawdziwe i szczęśliwe tego będę się trzymać. ❤️
Dzisiaj 5 dpt i zrobiłam sikańca - niestety biel wiziru, ale spróbuję jeszcze jutro.
Tak sobie myślę, te blastki które mają 2 i 3 będą pewnie później produkować betę niż 4 i 5? Rozumiem że moja 3 musi dopiero już po transferze wejść na poziom 6 żeby się wszczepić?
Czy przy zarodkach 2 i 3 miałyście assisted hatching? Mnie nikt nie zaproponował ale z tego co czytałam to właśnie przy takich zarodkach się przydaje żeby już pomóc się wydostać z otoczki. Co sądzicie?
5 dpt to jeszcze wcześnie, kiedy idziesz na betę? Ja wyszłam z płaczem z transferu,bo embriolog wzdychała nad moim zarodkiem, a drugi był w stadium moruli i mówiła, że pewnie nie uda się zamrozić. Jeśli chodzi o ah to zależy od grubości osłonki. Mnie pytali czy chce brać coś dodatkowego do transferu i wzięłam embrioglue, a co do ah powiedziałam, żeby embriolog zdecydował, czy jest potrzeba, jeśli tak to powiedziałam, że zapłacę za nacięcie, ale stwierdzili, że nie. Co do bety przy takim zarodku to też mi się wydaje, że może wskoczyć odrobinę później niż przy zarodku z 5 z przodu, ale to jest kwestia pewnie jednego dnia. Moja pierwsza beta 7 dpt była powyżej 30. Wydaje mi się, że raczej jedna z niższych jak na 7 dpt, ale to nie ma w sumie znaczenia. Kiedyś, jak ja byłam po transferze krążyły jakieś tabelki ile powinno być tej bety w którym dniu minimum, ile maksimum i ja się tym niepotrzebnie stresowałam. Ważne, żeby była pozytywna i żeby się zadomowił. Kciuki!

Tak, mrożone w 5 dobie. Nikt mnie nie pytał o to czy już mrozić czy trzymać jeszcze... :( Czyli te 2 i 3 zamrożone dalej mogą rozwijać się po rozmrożeniu? Ciekawe ile czasu trwa przeskoczenie z 2 na 4 i czy to opóźnia implantacje. Teoretycznie te wyklute oceniane jako 6 powinny się implantować od razu po transferze. A tak chyba nie jest.
Ja myślę, że zaufaj embriologom. Jest jakaś szansa porozmawiać z embriologiem w twojej klinice? Na pewno to by najlepiej wyjaśniło wszelkie wątpliwości.

reklama
Do góry