reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oletka kochana, nie zgadzam się z tobą!! w ciąży pozamacicznej beta rośnie tak samo jak w normalnie rozwijającej się ciąży macicznej! wiem, bo byłam w niej 3x. W 1 leżałam na patologii ciąży, bo nie wiedzieli co to za ciąża, i gdzie jest a beta podnosiła się co kilka godzin w zawrotnym tempie. Przecież hormon ciążowy jest we krwi, nie ma to znaczenia czy poza macicą. Dziewczyny, moja pierwsza pozamaciczna skończyła się z bijącym sercem dzidzi w jajowodzie :-(

reklama
Dziewczyny, ja chyba zwariuje! Jestem po konsultacji i lekarz (mój lekarz bo poprzednią konsultację miałam z innym) mówi do mnie, że moja beta jest super :szok: ????!!!). Więc ja w bek, że przecież wcale nie bo za niska i ,że to na pewno ciąża pozamaciczna itp. Wyjaśnił mi, że zarodek od początku miał problem z implantacją co widać po becie ale się udało bo przyrost jest duży i mam 50% szans,że dalej będzie rozwijał się prawidłowo. Podobno w zeszłym tyg. były 3 pacjentki z takimi samymi wynikami jak ja. Bete mam powtórzyć we czwartek i jak przyrost będzie prawidłowy " to jesteśmy w domu i umawiamy się na USG" a jak będzie nieprawidłowy lub spadnie to niestety :(

Sama nie wiem co o tym myśleć. Beczałam cały czwartek i piątek, w końcu się jakoś z tym pogodziłam a teraz znów mam nadzieje na cud... Nawet leki mi się skończyły. Mówi się , że nie można być "trochę w ciąży" a ja chyba jestem!
Oletka, uwierz w końcu w swoje maleństwo!! ono nieśmiało, ale chętnie ścieli sobie gnizadko pod Twoim serduchem:) i grtuluje!!

martka-ale już duży Twój Dzidziuś. Na następnej wizycie na pewno usłyszycie serduszko. Gratuluję i cieszę się z Tobą :-D:-D:-D
gatadora- ale pięknie!!! Gratuluję słodkiej parki w brzuszku :-D:-D:-D
ikasia- a ja wciąż wierzę, że jeszcze wszystko będzie dobrze :tak::tak:

Dagnes tak mi przykro przez co przeszłaś - teraz to już tylko musi być dobrze :tak:

a Ci Oletka to normalnie wp. się należy za to ciągłe czarnowidztwo :angry: wszyscy mówią,że dobrze a Ty swoje - ciesz się Kochana, bo maluszek czuje Twoje smutki, na pewno mu będzie łatwiej jak się zaczniesz uśmiechać. I dr ma racje, nie Tobie jednej późno maluszek się zaimplantował, a ja sama znam osobę, która miała niską betę a teraz jest w 19 tyg ciąży - uwierz w końcu :tak:

Dagnes78 przykro mi bardzo , że tyle musiałaś przejść :(

Znalazłam forum o ciąży pozamacicznej i tam po prostu większość dziewczyn od samego początku miała nietypowe przyrosty bety, tzn. albo dobre przyrosty ale małe wartości (jak u mnie) albo sukcesywnie rosnącą bete ale z nieproporcjonalnymi przyrostami i sama wyciągnęłam sobie wnioski- pewnie niesłuszne. Nawet na baby-boom znalazłam dziewczynę, która miała prawie takie same przyrosty jak ja i też skończyło się pozamaciczną. Mysląc logicznie to faktycznie to gdzie rozwija sie ciąża nie powinno mieć wpływu na bete. Postaram się być dobrej myśli i jakoś przetrwać do czwartku...

Oletka :-) i to jest dobre podejście :tak: i proszę Cię nie czytaj już więcej takich rzeczy, nie zadręczaj się - będzie dobrze :tak:

Martka ale jesteś w gorącej wodzie kąpana:) ale super maluszek pięknie rośnie:) cieszę sie bardzo:) nasze maluszki różni tydzień:)
Gotadora to spełniły sie Twoje marzenia:) super wieści:)
Oletka ty niepotrzebnie sie stresowalas, betka rośnie i tak ma byc dalej!

oletka ale dlaczego zaraz pozamaciczna? na razie nic nie widać w macicy, bo za wcześnie, wiadomo, na pecherzyk trzeba niestety poczekać.Trzymam kciuki!:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny. Gotadora- gratuluję dwóch maluszków Dziewczyny proszę dopiszcie mnie do kalendarza, ponieważ coś mi się dzieje z kompem i nie mogę dodawać emotinków ani zmieniać czcionki :/ Dziś jestem po wizycie na 10-05 mam pick up, Pani dr doliczyła się 13 pęcherzyków, a transfer planowany jest na 15-05. Bardzo Was proszę o pozytywne fluidki :) ja również przesyłam Wam fluidi od siebie.

Do góry