reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Badania robię w invicta i u nich tak to się odbywa. Jak na usg wszystko będzie ok to tymi drugimi wynikami nie mam zamiaru się przejmować ponoć to tylko statystyka
dlatego ja nie robiłam w ogóle pappa tylko od razu NIPT jak już płacić to mieć pewność. Ale wiem ze w Polsce są drogie. Ja płaciłam tylko 175€ to prawie nic przy całej nerwowce, a bada dna a nie statystkę

reklama
Hej dziewczyny przebadalam zarodki są 4 zdrowe z 6. Nigdy u mnie nie doszło do implantacji zrobiłam masę badań czy któraś też miała problemy z implantacja zarodka ?? I czy się wkoncu udało i jakie badania robilyscie
Ja mialam. Badalam immunologie i histeroskopie z badaniem cd138. W immunologii wyszedl mi kir aa i brakujace kiry implementacyjne. Mialam accofil do transferu.
Z cd138 wyszlo zapalenie. Leczylam 2 miesiace antybiotykami.
Dodatkowo do transferu dali mi atosiban.
Teraz 38tc.

Ja mialam. Badalam immunologie i histeroskopie z badaniem cd138. W immunologii wyszedl mi kir aa i brakujace kiry implementacyjne. Mialam accofil do transferu.
Z cd138 wyszlo zapalenie. Leczylam 2 miesiace antybiotykami.
Dodatkowo do transferu dali mi atosiban.
Teraz 38tc.
też miałam atosiban do transferów i accofil też miałam robiona histeroskopie 2 lata temu i było okej wszystko robiłam 2 razy cd138 i miałam raz stan zapalny 10 na 10 A później 00

też miałam atosiban do transferów i accofil też miałam robiona histeroskopie 2 lata temu i było okej wszystko robiłam 2 razy cd138 i miałam raz stan zapalny 10 na 10 A później 00
A moze warto byloby powtórzyć cd138? Kurcze, 2 lata to sporo.. moze cos sie tam porobilo :(
A robilas badanie receptywnosci? Moze nie trafiaja z dniem transferu..

A Może to kwestia wcześniej nie przebadanych zarodków.
Ja prawdopodobnie tak miałam.
Miałam 8 zarodkow w 6 transferach albo brak implantacji albo poronienie.
Zrobiłam immunologię i zbadałam zarodki.
Miałam wszystko co możliwe. Szczepienia, accofil wlew +zastrzyki, intralipid, plaquenil, encortolon , prograf.
I zaskoczyło. Nie wiadomo co pomogło.
Może wszystko na raz. Wcześniej miałam badaną receptywnosć i wyszło ok.

dlatego ja nie robiłam w ogóle pappa tylko od razu NIPT jak już płacić to mieć pewność. Ale wiem ze w Polsce są drogie. Ja płaciłam tylko 175€ to prawie nic przy całej nerwowce, a bada dna a nie statystkę
USG i Pappa mam na nfz bo już stara jestem 😅 nad NIPT się zastanawiam ale rzeczywiście w Polsce to dość drogie badanie niestety

USG i Pappa mam na nfz bo już stara jestem 😅 nad NIPT się zastanawiam ale rzeczywiście w Polsce to dość drogie badanie niestety
No w Polsce to na NFZ, tu nawet jak kobieta wiekowa to badania pappa i NIPT nie pokrywa państwo. Taka skrajność in vitro pokrywa ubezpieczenie zdrowotne a tego badania mimo ze tańsze od procedury nie pokrywa 🤷‍♀️

No w Polsce to na NFZ, tu nawet jak kobieta wiekowa to badania pappa i NIPT nie pokrywa państwo. Taka skrajność in vitro pokrywa ubezpieczenie zdrowotne a tego badania mimo ze tańsze od procedury nie pokrywa 🤷‍♀️
A szkoda gadać według mnie takie badania powinny być za darmo i dla każdej kobiety która chce mieć pewność że urodzi zdrowe dziecko

reklama
A moze warto byloby powtórzyć cd138? Kurcze, 2 lata to sporo.. moze cos sie tam porobilo :(
A robilas badanie receptywnosci? Moze nie trafiaja z dniem transferu..
powtórzę św 138 bo będę robiła poszezona biopsje endometrium miałam ronmbiony test era i wyszło że okno implantacyjne jest przesunięte dość sporo bo prawie 2 dni

Do góry