reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Brałyście, bądź bierzecie prolutex i jak się po nim czulyscie?Bo ja od wczoraj mam zawroty glowy i mdli mnie ,juz drugi dzień meczy mnie jak leze to jest w miarę ok ale jak wstanę to mam samolot i chodze jak pijana ,a wyczytałam, że to są skutki uboczne tych zastrzyków
Ja czułam się normalnie, tylko brzuch mnie napitalał w miejscu wkucia ;)

reklama
Mam wyniki 11 dc (10 z estrofemem)
Estradiol 76
Progesteron 0.10
Tsh w tamtym miesiącu robiłam i było 1.4 a dziś kurła 2,5 😵‍💫 możliwe ze to od estrofem ?

Co sądzicie o estradiolu i progesteronie ?
Wizytę mam dopiero 17:30 🙁 ciekawe czy włącza mi już progesteron … to pewnie od endo tez zależy ….
Według jak endonometrium będzie ok to zwiększa ci trochę estriadiol , włącza progesteron i transfer;)

To gadaj zarodki. Ja za pierwszym razem badałam, brak implantacji. Potem z tego zrezygnowałam i miałam jeszcze 5 transferów.
Kolejna stymulacja z Pgd i ciąża. Powiem ,że to trochę loteria ale trzeba robić wszystko żeby sobie szansę zwiększyć;)
Dokładnie
Dwa lata temu urodziłam syna bez badań i wszystko było ok, ale im człowiek starszy tym gorzej gdzieś to wszytko wychodzi. Ale przespałam się z tym i tak łatwo się nie poddam😉

Mam wyniki 11 dc (10 z estrofemem)
Estradiol 76
Progesteron 0.10
Tsh w tamtym miesiącu robiłam i było 1.4 a dziś kurła 2,5 😵‍💫 możliwe ze to od estrofem ?

Co sądzicie o estradiolu i progesteronie ?
Wizytę mam dopiero 17:30 🙁 ciekawe czy włącza mi już progesteron … to pewnie od endo tez zależy ….
Bardzo niski estradiol. Mój lekarz na cyklach sztucznych chciał, żeby wynik był bliższy 1000. A jakie jednostki? Może tu jest różnica. Progesteron dobry na ten etap.
Edit: sprawdziłam jakie miałam wyniki na cyklu sztucznym i 14dc estradiol był 263pg/ml i lekarz zwiększył dawkę, po 2 dniach był ponad 1900pg/ml i wtedy lekarz był zadowolony- efekt ostateczny transferu cb

Ostatnia edycja:
Bardzo niski estradiol. Mój lekarz na cyklach sztucznych chciał, żeby wynik był bliższy 1000. A jakie jednostki? Może tu jest różnica. Progesteron dobry na ten etap.

Podesłałam zdjecie …
Mam estrofem 3x1 doustnie … i biorę 10 dzień . Kurczę jak podczytywałam wcześniej to dziewczyny miały po 200 , 300 w dniu transferu … a Ty teraz o tysiącu 😳😞 teraz to się obesrałam …
No nic zobaczę dziś na wizycie co powiedzą ale mam złe przeczucia … właśnie przez ten estradiol …

Załączniki

• 434F0C27-A016-4115-B4FE-2BACABB470C2.jpeg
    434F0C27-A016-4115-B4FE-2BACABB470C2.jpeg
    82,7 KB · Wyświetleń: 62
Podesłałam zdjecie …
Mam estrofem 3x1 doustnie … i biorę 10 dzień . Kurczę jak podczytywałam wcześniej to dziewczyny miały po 200 , 300 w dniu transferu … a Ty teraz o tysiącu 😳😞 teraz to się obesrałam …
No nic zobaczę dziś na wizycie co powiedzą ale mam złe przeczucia … właśnie przez ten estradiol …
Hmm ja brałam dopochwowo i mam wrażenie, ze invicta trochę przesadza z ta wysokością estradiolu. Niby mają takie doświadczenia, że wyższy poprawia implantacje. U mnie ostatecznie wyszło najlepiej na cyklu naturalnym ;)

Hmm ja brałam dopochwowo i mam wrażenie, ze invicta trochę przesadza z ta wysokością estradiolu. Niby mają takie doświadczenia, że wyższy poprawia implantacje. U mnie ostatecznie wyszło najlepiej na cyklu naturalnym ;)
No właśnie pisały dziewczyny ze estrofem brały dopochwowo i ze lepiej się wchłania , nawet zapytałam o to lekarza - kazał brać do buski … 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Myśle ze estradiol ma czas jeszcze urosnąć … (10 dzień z estrofemem ) ale i tak wydaje ni się mały …
Pozostaje mi czekać do wizyty ☹️

reklama
Hmmm u mnie przed transferem na cyklu sztucznym nie badano nic (w sensie estradiolu i progesteronu) ważne było jedynie endometrium w sensie jego grubość.... Proga mam robić dopiero jutro czyli pełne 3 dni po transferze. Co lekarz to inne praktyki jak widać 🤨🤨

Do góry