reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Drogę ciocie tak urodziłam troszkę wcześniej bo z przygodami ale i tak super a więc... 14 września przyszedł na świat nasz synek Aleksander z wagą 3490. Jest cudowny. Dziewczyny tą drogą nie jest łatwa ,wymaga silnej woły ,wielu wyrzeczeń, cierpliwości ,,chociaż czasami człowiek wątpił że ten cud będzie , chociaż wylał wiele łez to jak się rodzi ten mały człowieczek wszystko mija. Moje starania trwały prawie 7 lat. Ciąża też nie była łatwa bo ciągle coś się działo, były szpitale i leżenie plackiem i Starach był cały czas ..ale teraz jest już tylko pięknie..życzę Wam wszystkim takich widoków
Cudowny, serdecznie gratuluję 🥰❤️

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jestem 15dpt i wczoraj wieczorem oraz dzisiaj odczuwam jakieś kłucia w pochwie 🤔🙈

Ciężko ocenić na jakiej głębokości ale coś mnie tam kłuje. Wczoraj kłucie wystąpiło wieczorem i trwało chwilkę i dzisiaj to samo…
Czy któraś miała podobne dolegliwości ? 🤔🫣

Dziewczyny mam pytanie. Jestem 15dpt i wczoraj wieczorem oraz dzisiaj odczuwam jakieś kłucia w pochwie 🤔🙈

Ciężko ocenić na jakiej głębokości ale coś mnie tam kłuje. Wczoraj kłucie wystąpiło wieczorem i trwało chwilkę i dzisiaj to samo…
Robiłaś bete/test? U mnie były i nadal czasem się zdarzają kłucia, ciągnięcia, jeszcze dojdą wiązadła macicy. Lekarz mówi, ze to normalne macica się rozciąga + hormony.

Robiłaś bete/test? U mnie były i nadal czasem się zdarzają kłucia, ciągnięcia, jeszcze dojdą wiązadła macicy. Lekarz mówi, ze to normalne macica się rozciąga + hormony.
Tak tak, wszystko potwierdzenie testem i beta tydzień temu.
W piątek lub sobotę chce iść jeszcze raz aby się upewnić ze wszystko rośnie 🤪
… wizyta dopiero 3.10.

Bóle brzucha i skurcze odczuwam codziennie bo mialsm świeży transfer i jajniki jeszcze nie doszły do siebie, ale takie kłucia to dla mnie nowość 🤪

Dzięki, uspokoilas mnie 🤍

… wizyta dopiero 3.10.

Bóle brzucha i skurcze odczuwam codziennie bo mialsm świeży transfer i jajniki jeszcze nie doszły do siebie, ale takie kłucia to dla mnie nowość 🤪

Dopiero się wystaszysz około 10tc jak sobie kichniesz i ci wiązadła dadzą o sobie znać 😜.

Drogę ciocie tak urodziłam troszkę wcześniej bo z przygodami ale i tak super a więc... 14 września przyszedł na świat nasz synek Aleksander z wagą 3490. Jest cudowny. Dziewczyny tą drogą nie jest łatwa ,wymaga silnej woły ,wielu wyrzeczeń, cierpliwości ,,chociaż czasami człowiek wątpił że ten cud będzie , chociaż wylał wiele łez to jak się rodzi ten mały człowieczek wszystko mija. Moje starania trwały prawie 7 lat. Ciąża też nie była łatwa bo ciągle coś się działo, były szpitale i leżenie plackiem i Starach był cały czas ..ale teraz jest już tylko pięknie..życzę Wam wszystkim takich widoków
Gratulacje🥰

mnie kłuło całą ciążę lekarz zawsze odpowiadał ma kłuć 🤣

… wizyta dopiero 3.10.

Hej jutro wizyta a ja mam mega stresa dzisiaj dopadl mnie ból podbrzusza ale tak po bokach i bol krzyża do tego wrażliwe sutki 😑 mam nadzieję że to dobre objawy a nie złe.
Martwię się strasznie czy wszystko ok😔 Do tego jutro beta oby wyszła ładna 🙏
A ty jak się czujesz?
Ja chyba zwariuje myślałam że dam radę na spokojnie doczekać do wizyty ale im bliżej tym coraz gorzej się czuję 🙈

reklama
Cześć Dziewczyny, ja dziś z trochę innej treści pytaniem… a mianowicie jak wyglada u Was kwestia z tematem ivf w rodzinach ?
Nie mówicie o Waszym problemie? Czy jesteście otwarte na ludzi Wam bliskich..
Ja z mężem, mamy bardzo dobre relacje z rodzina, naszym rodzeństwem.. wiedza ze staramy się o dziecko od kilku lat, tak na luzie, mówiliśmy ze jakoś nie wychodzi i nikt z tego nie robił głupich podtekstów czy coś..
Teraz chcemy zacząć procedurę i czuje ze chciałabym o tym rozmawiać z moimi bliskimi.. obawiam się jednak reakcji, oboje z mężem jesteśmy praktykującymi katolikami, tak jak nasi bliscy, nie wiem jak to odbiorą, z drugiej strony nie chce Ich oszukiwać, ani w kwestii tego ze pragnę dziecka, ani tego jak planujemy je począć… Powiedzcie jak u Was to wyglada..☺️

Do góry