reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Drogę ciocie tak urodziłam troszkę wcześniej bo z przygodami ale i tak super a więc... 14 września przyszedł na świat nasz synek Aleksander z wagą 3490. Jest cudowny. Dziewczyny tą drogą nie jest łatwa ,wymaga silnej woły ,wielu wyrzeczeń, cierpliwości ,,chociaż czasami człowiek wątpił że ten cud będzie , chociaż wylał wiele łez to jak się rodzi ten mały człowieczek wszystko mija. Moje starania trwały prawie 7 lat. Ciąża też nie była łatwa bo ciągle coś się działo, były szpitale i leżenie plackiem i Starach był cały czas ..ale teraz jest już tylko pięknie..życzę Wam wszystkim takich widoków
Cudowny, serdecznie gratuluję 🥰❤️

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jestem 15dpt i wczoraj wieczorem oraz dzisiaj odczuwam jakieś kłucia w pochwie 🤔🙈

Ciężko ocenić na jakiej głębokości ale coś mnie tam kłuje. Wczoraj kłucie wystąpiło wieczorem i trwało chwilkę i dzisiaj to samo…
Czy któraś miała podobne dolegliwości ? 🤔🫣

Dziewczyny mam pytanie. Jestem 15dpt i wczoraj wieczorem oraz dzisiaj odczuwam jakieś kłucia w pochwie 🤔🙈

Ciężko ocenić na jakiej głębokości ale coś mnie tam kłuje. Wczoraj kłucie wystąpiło wieczorem i trwało chwilkę i dzisiaj to samo…
Robiłaś bete/test? U mnie były i nadal czasem się zdarzają kłucia, ciągnięcia, jeszcze dojdą wiązadła macicy. Lekarz mówi, ze to normalne macica się rozciąga + hormony.

Robiłaś bete/test? U mnie były i nadal czasem się zdarzają kłucia, ciągnięcia, jeszcze dojdą wiązadła macicy. Lekarz mówi, ze to normalne macica się rozciąga + hormony.
Tak tak, wszystko potwierdzenie testem i beta tydzień temu.
W piątek lub sobotę chce iść jeszcze raz aby się upewnić ze wszystko rośnie 🤪
… wizyta dopiero 3.10.

Bóle brzucha i skurcze odczuwam codziennie bo mialsm świeży transfer i jajniki jeszcze nie doszły do siebie, ale takie kłucia to dla mnie nowość 🤪

Dzięki, uspokoilas mnie 🤍

… wizyta dopiero 3.10.

Bóle brzucha i skurcze odczuwam codziennie bo mialsm świeży transfer i jajniki jeszcze nie doszły do siebie, ale takie kłucia to dla mnie nowość 🤪

Dopiero się wystaszysz około 10tc jak sobie kichniesz i ci wiązadła dadzą o sobie znać 😜.

Drogę ciocie tak urodziłam troszkę wcześniej bo z przygodami ale i tak super a więc... 14 września przyszedł na świat nasz synek Aleksander z wagą 3490. Jest cudowny. Dziewczyny tą drogą nie jest łatwa ,wymaga silnej woły ,wielu wyrzeczeń, cierpliwości ,,chociaż czasami człowiek wątpił że ten cud będzie , chociaż wylał wiele łez to jak się rodzi ten mały człowieczek wszystko mija. Moje starania trwały prawie 7 lat. Ciąża też nie była łatwa bo ciągle coś się działo, były szpitale i leżenie plackiem i Starach był cały czas ..ale teraz jest już tylko pięknie..życzę Wam wszystkim takich widoków
Gratulacje🥰

mnie kłuło całą ciążę lekarz zawsze odpowiadał ma kłuć 🤣

… wizyta dopiero 3.10.

Hej jutro wizyta a ja mam mega stresa dzisiaj dopadl mnie ból podbrzusza ale tak po bokach i bol krzyża do tego wrażliwe sutki 😑 mam nadzieję że to dobre objawy a nie złe.
Martwię się strasznie czy wszystko ok😔 Do tego jutro beta oby wyszła ładna 🙏
A ty jak się czujesz?
Ja chyba zwariuje myślałam że dam radę na spokojnie doczekać do wizyty ale im bliżej tym coraz gorzej się czuję 🙈

reklama
Cześć Dziewczyny, ja dziś z trochę innej treści pytaniem… a mianowicie jak wyglada u Was kwestia z tematem ivf w rodzinach ?
Nie mówicie o Waszym problemie? Czy jesteście otwarte na ludzi Wam bliskich..
Ja z mężem, mamy bardzo dobre relacje z rodzina, naszym rodzeństwem.. wiedza ze staramy się o dziecko od kilku lat, tak na luzie, mówiliśmy ze jakoś nie wychodzi i nikt z tego nie robił głupich podtekstów czy coś..
Teraz chcemy zacząć procedurę i czuje ze chciałabym o tym rozmawiać z moimi bliskimi.. obawiam się jednak reakcji, oboje z mężem jesteśmy praktykującymi katolikami, tak jak nasi bliscy, nie wiem jak to odbiorą, z drugiej strony nie chce Ich oszukiwać, ani w kwestii tego ze pragnę dziecka, ani tego jak planujemy je począć… Powiedzcie jak u Was to wyglada..☺️

Do góry