Ja brałam od dnia transferu 3 dziennie nospe max, potem po kilku dniach zeszłam na 2 dziennie a teraz biorę jak mocniej boli. Chociaż jak nie boli to się denerwuję więc czasem lepiej nie braćDziewczyny, brałyście Nospę przed i po transferze? W jakiej ilości? 3 razy dziennie? Tylko tę na receptę, czy ogólnodostępna z tą wyższą dawką też może być?
reklama
2 godziny przed transferem 2 nospy max i dwie tabletki buscopan. 2 godziny po transferze tak samo i o 22 też. Od następnego dnia nospa max i buscopan 3 razy dziennie po jednej tabletce. Takie zalecenie lekarza a żadnych boli czy skurczów nie mam nawet po transferze nic nie czułam.Dziewczyny, brałyście Nospę przed i po transferze? W jakiej ilości? 3 razy dziennie? Tylko tę na receptę, czy ogólnodostępna z tą wyższą dawką też może być?
Madame JS
Fanka BB :)
No właśnie ja też mam dostęp tylko do tej, którą sobie przywiozłam... Ok, dzięki!ja brałam tylko po transferze jak czułam ból brzucha. Mialam tylko No spe max z polski wiec tylko ja używałam
Madame JS
Ja brałam od dnia transferu 3 dziennie nospe max, potem po kilku dniach zeszłam na 2 dziennie a teraz biorę jak mocniej boli. Chociaż jak nie boli to się denerwuję więc czasem lepiej nie brać
2 godziny przed transferem 2 nospy max i dwie tabletki buscopan. 2 godziny po transferze tak samo i o 22 też. Od następnego dnia nospa max i buscopan 3 razy dziennie po jednej tabletce. Takie zalecenie lekarza a żadnych boli czy skurczów nie mam nawet po transferze nic nie czułam.
Wiem właśnie, że przed trzeba wziąć lek przeciwskurczowy, ale po - czy tylko w przypadku bólu czy profilaktycznie też można/trzeba? @netka_lp , dlaczego lepiej nie brać? To może w czymś zaszkodzić?
Nospa nie zaszkodzi. Ale po pozytywnym teście jak mnie nie boli brzuch to się zastanawiam czy to jeszcze nospa działa czy ciąża przestała się rozwijać i zaczynam się denerwowaćWiem właśnie, że przed trzeba wziąć lek przeciwskurczowy, ale po - czy tylko w przypadku bólu czy profilaktycznie też można/trzeba? @netka_lp , dlaczego lepiej nie brać? To może w czymś zaszkodzić?
Dziewczyny dzisiaj 8dpt a ja czuję się jakbym miała być chora temp. 37 do dzisiaj kompletnie nic mi nie dolegalo a teraz mam wrażenie że okres dostanę. Test wczoraj popołudniu pozytywny i dzisiaj rano też, ładna kreska nie jakiś bladzioch ale miałam ovitrelle w dniu transferu więc nie wiem czy to nie to. Jutro pierwsza beta trzymajcie kciuki
Madame JS
Rozumiem, ale... bądź dobrej myśli!!! Trzymam mocno kciuki!Nospa nie zaszkodzi. Ale po pozytywnym teście jak mnie nie boli brzuch to się zastanawiam czy to jeszcze nospa działa czy ciąża przestała się rozwijać i zaczynam się denerwować
Ja mam brać cały czas profilaktycznie. Gdyby miało zaszkodzić lekarz by raczej mi tego nie zalecił.Wiem właśnie, że przed trzeba wziąć lek przeciwskurczowy, ale po - czy tylko w przypadku bólu czy profilaktycznie też można/trzeba? @netka_lp , dlaczego lepiej nie brać? To może w czymś zaszkodzić?
Madame JS
Tak to wcześniej zrozumiałam, że wiele z Was brało profilaktycznie, ale chciałam się upewnić. Bo jeśli sobie zapodam, to na własną rękę. O ile będę mieć jakiś transfer ;-)Ja mam brać cały czas profilaktycznie. Gdyby miało zaszkodzić lekarz by raczej mi tego nie zalecił.
reklama
Spokojnie nospe możesz braćTak to wcześniej zrozumiałam, że wiele z Was brało profilaktycznie, ale chciałam się upewnić. Bo jeśli sobie zapodam, to na własną rękę. O ile będę mieć jakiś transfer ;-)
Podziel się: