reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, brałyście Nospę przed i po transferze? W jakiej ilości? 3 razy dziennie? Tylko tę na receptę, czy ogólnodostępna z tą wyższą dawką też może być?
Ja brałam od dnia transferu 3 dziennie nospe max, potem po kilku dniach zeszłam na 2 dziennie a teraz biorę jak mocniej boli. Chociaż jak nie boli to się denerwuję więc czasem lepiej nie brać 🤷

reklama
Dziewczyny, brałyście Nospę przed i po transferze? W jakiej ilości? 3 razy dziennie? Tylko tę na receptę, czy ogólnodostępna z tą wyższą dawką też może być?
2 godziny przed transferem 2 nospy max i dwie tabletki buscopan. 2 godziny po transferze tak samo i o 22 też. Od następnego dnia nospa max i buscopan 3 razy dziennie po jednej tabletce. Takie zalecenie lekarza a żadnych boli czy skurczów nie mam nawet po transferze nic nie czułam.

Ja brałam od dnia transferu 3 dziennie nospe max, potem po kilku dniach zeszłam na 2 dziennie a teraz biorę jak mocniej boli. Chociaż jak nie boli to się denerwuję więc czasem lepiej nie brać 🤷
2 godziny przed transferem 2 nospy max i dwie tabletki buscopan. 2 godziny po transferze tak samo i o 22 też. Od następnego dnia nospa max i buscopan 3 razy dziennie po jednej tabletce. Takie zalecenie lekarza a żadnych boli czy skurczów nie mam nawet po transferze nic nie czułam.

Wiem właśnie, że przed trzeba wziąć lek przeciwskurczowy, ale po - czy tylko w przypadku bólu czy profilaktycznie też można/trzeba? @netka_lp , dlaczego lepiej nie brać? To może w czymś zaszkodzić?

Wiem właśnie, że przed trzeba wziąć lek przeciwskurczowy, ale po - czy tylko w przypadku bólu czy profilaktycznie też można/trzeba? @netka_lp , dlaczego lepiej nie brać? To może w czymś zaszkodzić?
Nospa nie zaszkodzi. Ale po pozytywnym teście jak mnie nie boli brzuch to się zastanawiam czy to jeszcze nospa działa czy ciąża przestała się rozwijać i zaczynam się denerwować 🤦🤦

Dziewczyny dzisiaj 8dpt a ja czuję się jakbym miała być chora temp. 37 do dzisiaj kompletnie nic mi nie dolegalo a teraz mam wrażenie że okres dostanę. Test wczoraj popołudniu pozytywny i dzisiaj rano też, ładna kreska nie jakiś bladzioch ale miałam ovitrelle w dniu transferu więc nie wiem czy to nie to. Jutro pierwsza beta trzymajcie kciuki ✊

reklama
Do góry