reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jak to wychodzi u ciebie?
To mój drugi transfer z Ovitrelle i jest duża rozbieżność. Tym razem ovitrelle w piątek o 7:00 rano, progesteron od niedzieli rano a transfer ma być w piątek w południe. Poprzedni miałam ovitrelle w sobotę wieczorem o 20:00, progesteron od wtorku rano a transfer w sobotę rano

Dzięki, ale Fredka chyba miała transfer w cyklu po punkcji dwóch 3-dniowych zarodków. A mi chodzi o mrożony, najlepiej blastki. Ale raczej dziewczyny nie mają transferów na takich kombinowanych cyklach
Było tak jak piszesz. Świeży transfer po punkcji.
W sumie nigdy nie miałam transferu na naturalnym cyklu, bo do kliniki miałam spory kawałek

To mój drugi transfer z Ovitrelle i jest duża rozbieżność. Tym razem ovitrelle w piątek o 7:00 rano, progesteron od niedzieli rano a transfer ma być w piątek w południe. Poprzedni miałam ovitrelle w sobotę wieczorem o 20:00, progesteron od wtorku rano a transfer w sobotę rano
A masz wizytę potwierdzająca owulację? Bo to cykl naturalny tak?

Nie bo owulacja wypadła prawdopodobnie w niedzielę. Dlatego jest włączony dodatkowo progesteron. No nic, klamka zapadła, transfer w piątek. Muszę ufać lekarzowi, mam nadzieję że dobrze to wyliczył
Ufaj lekarzowi, jeśli kropek będzie chciał zostać to zostanie, ja się naczytalam tyle historii, że chyba poczekam na ten cud i nic już nie kombinuje z badaniami narazie, zobacz ile tutaj cudów teraz i to naturalnie, życzę Ci samych pozytywnych myśli i wszystkiego dobrego ♡ ja teraz nic nie liczę i się nie zastanawiam, czuję że w końcu zostanę mamę, jak nie teraz to kiedyś na pewno , buziaki!

Ufaj lekarzowi, jeśli kropek będzie chciał zostać to zostanie, ja się naczytalam tyle historii, że chyba poczekam na ten cud i nic już nie kombinuje z badaniami narazie, zobacz ile tutaj cudów teraz i to naturalnie, życzę Ci samych pozytywnych myśli i wszystkiego dobrego ♡
Dziękuję ❤️ Niestety u mnie nie ma szans na naturalny cud a lekarzom ufam ale sprawdzam. To tylko ludzie, im też zdarzają się pomyłki.
Niestety każdy lekarz ma swój styl i inne podejście do wszystkiego i ciężko znaleźć jakiś wspólny mianownik i to mnie trochę stresuje. Ba, nawet ten sam lekarz za każdym razem robi inaczej 🤷 Niech się dzieje wola nieba 🙏🙏🙏

reklama
Do góry