reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki, ale Fredka chyba miała transfer w cyklu po punkcji dwóch 3-dniowych zarodków. A mi chodzi o mrożony, najlepiej blastki. Ale raczej dziewczyny nie mają transferów na takich kombinowanych cyklach
Ja miałam mieć, ale naturalna owulacja była szybsza. Miałam za to podawany ovitrele w dniu transferu 0.5amp- jako pobudzacz produkcji naturalnego progesteronu. Akurat ten transfer był tylko cb. U mnie później okazało się, że ovitrele jest p/wskazany bo przyspiesza dojrzewanie endometrium, a moje samo z siebie dojrzewalo szybko.

reklama
Dziewczyny czy któraś z was miała może transfer na cyklu naturalnym/stymulowanym z Ovitrelle? Jeśli tak to ile godzin po podaniu ovitrelle miałyście podany zarodek?
Ewentualnie ile godzin od stwierdzonej owulacji miałyście transfer?
Ja mialam podany ovitrelle na naturalnym. Po 36h wdrozylismy progesteron. 5 dni i transfer.

Ja mialam podany ovitrelle na naturalnym. Po 36h wdrozylismy progesteron. 5 dni i transfer.
Dziękuję, czyli transfer po 5 dniach brania progesteronu ( czyli w 6) czy w 5- tym dniu. Byłabym wdzięczna gdybyś mi to rozpisała dniami 🙏
U mnie ovitrelle w piątek rano, progesteron od niedzieli rano a transfer ma być w piątek w południe. Poprzedni miałam ovitrelle w sobotę wieczorem, progesteron od wtorku rano a transfer w sobotę. Strasznie duża rozbieżność między jednym a drugim i trochę panikuję. Niestety nie dostanę na czas wyniku receptywności endometrium a nie chcę przekładać transferu na kolejny miesiąc 😞

Dziewczyny czy któraś z was miała może transfer na cyklu naturalnym/stymulowanym z Ovitrelle? Jeśli tak to ile godzin po podaniu ovitrelle miałyście podany zarodek?
Ewentualnie ile godzin od stwierdzonej owulacji miałyście transfer?
Cykl naturalny niestymulowany ale ovitrelle na pęknięcie dostałam. Zastrzyk w sobotę w poniedziałek owulacja i transfer w następną sobotę 5 dni po owulacji, kolejny zastrzyk z ovitrelle rano w dniu transferu

Dziękuję, czyli transfer po 5 dniach brania progesteronu ( czyli w 6) czy w 5- tym dniu. Byłabym wdzięczna gdybyś mi to rozpisała dniami 🙏
U mnie ovitrelle w piątek rano, progesteron od niedzieli rano a transfer ma być w piątek w południe. Poprzedni miałam ovitrelle w sobotę wieczorem, progesteron od wtorku rano a transfer w sobotę. Strasznie duża rozbieżność między jednym a drugim i trochę panikuję. Niestety nie dostanę na czas wyniku receptywności endometrium a nie chcę przekładać transferu na kolejny miesiąc 😞
Pewnie, rozpisze Ci to wieczorem, ok? Teraz jestem u rodzicow i nie mam ze soba swojej teczki ;).

Cykl naturalny niestymulowany ale ovitrelle na pęknięcie dostałam. Zastrzyk w sobotę w poniedziałek owulacja i transfer w następną sobotę 5 dni po owulacji, kolejny zastrzyk z ovitrelle rano w dniu transferu
Dziękuję bardzo, trochę mnie to uspokoiło bo zaczynam świrować 😉
Ps a pamiętasz może czy ovitrelle brałaś rano czy wieczorem?

reklama
Do góry