reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie oni tak robią i nie rozumieją ze masz zdrowe dzieciaczki i wszystko u Was okej, to nie kariotyp musi być... U Nas w rodzinie nie ma nic i nie było 2 w pokolenia w tyl , wszyscy zdrowi mocni ludzie, mama jedynie nowotwór piersi ale nie genetyczny tylko hormonalny prawdopodnie , dlatego ja czuję że u mnie jest rozpieprzona gospodarka hormonalna , tylko że tarczyca pracuje pieknie bo zbadałam, ale za to mam podwyższona prolaktyne, więc gdzieś te hormony są do d....
@Serduszkowelove a które badanie robiłaś na trombofilię, a które na zespół antyfosfolipidowy?

No u mnie wad genetycznych też nie ma. Jedyne co, to możliwe aberacje chromosomowe zarodka ze względu na mój wiek

reklama
Tak, ale mąż przyjmuje chemię i nie robi się kariotypu podczas leczenia onkologicznego. Nawet w ankiecie przed badaniem jest to zaznaczone z wykrzyknikiem
A tego nie wiedziałam i co dalej naciskają???? Sluchaj a jakbyś porozmawiała z genetykiem i ona sama powinna wiedzieć takie rzeczy i może Was dopuści bo koordynatorzy mają wiedzę ale nie taka jak lekarze? Invicta ma super laboratorium

@Serduszkowelove a które badanie robiłaś na trombofilię, a które na zespół antyfosfolipidowy?

No u mnie wad genetycznych też nie ma. Jedyne co, to możliwe aberacje chromosomowe zarodka ze względu na mój wiek
Poczekaj , zaraz screena Ci wrzucę ♡
Edit.
Jeśli chodzi o zespol antyfosfolipidowy wpisz sobie pakiet na diagnostyce za 250 :) a tu masz trombofilie ta koagulacja to białka c I s :)

Załączniki

• Screenshot_20220903-083752_Chrome.jpg
    Screenshot_20220903-083752_Chrome.jpg
    123,4 KB · Wyświetleń: 37
Czesc dziewczyny;) moze troche srednio aktualnie w temacie…. Jesli tak to z gory przepraszam…
Troche mnie tu nie bylo… nawet nie wiem, czy mnie pamietacie (moze @Pati32 - wtedy razem przezywalysmy nieudany transfer)..
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane. W maju 2022 nieudany transfer - beta 0…
Aktualnie w trakcie przygotowywania do kolejnej procedury - na przelomie wrzesnia i pazdziernika…
Musze Wam opowiedziec, bo nadal nie wierze w to co sie dzieje… aktualnie spoznia mi sie @… testu robic nie chcialam - po co mi katowanie siebie kolejna jedna kreska na tescie… ale w 32dc nie wytrzymalam, mowie okej - niech juz bedzie ta jedna kreska, przynajmniej nie bede marzyc i dostane w koncu miesiaczke i moge zaczac planowac dalsze kroki… no i zrobilam ten test - po 20 sekundach dwie kreski… od razu polecialam do laboratorium - beta 215…. Dzis bylam drugi raz pobrac, zeby zobaczyc czy rosnie…
Generalnie nie wiem jak to mozliwe - od kilku ginekologow uslyszalam, ze naturalnie w ciazy nie bede… jestem w szoku… czekam teraz na wynik dzisiejszy…

A tego nie wiedziałam i co dalej naciskają???? Sluchaj a jakbyś porozmawiała z genetykiem i ona sama powinna wiedzieć takie rzeczy i może Was dopuści bo koordynatorzy mają wiedzę ale nie taka jak lekarze? Invicta ma super laboratorium
Wiedzą że mam 2 dzieci z naturalnej, że mąż jest na chemii, że miałam 1 zarodek uszkodzony i powinna przedzwonić w tej sytuacji a nie wymuszać na mnie wizytę, tylko żeby dostać informację czy kariotyp jest niezbędny czy nie.

Czesc dziewczyny;) moze troche srednio aktualnie w temacie…. Jesli tak to z gory przepraszam…
Troche mnie tu nie bylo… nawet nie wiem, czy mnie pamietacie (moze @Pati32 - wtedy razem przezywalysmy nieudany transfer)..
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane. W maju 2022 nieudany transfer - beta 0…
Aktualnie w trakcie przygotowywania do kolejnej procedury - na przelomie wrzesnia i pazdziernika…
Musze Wam opowiedziec, bo nadal nie wierze w to co sie dzieje… aktualnie spoznia mi sie @… testu robic nie chcialam - po co mi katowanie siebie kolejna jedna kreska na tescie… ale w 32dc nie wytrzymalam, mowie okej - niech juz bedzie ta jedna kreska, przynajmniej nie bede marzyc i dostane w koncu miesiaczke i moge zaczac planowac dalsze kroki… no i zrobilam ten test - po 20 sekundach dwie kreski… od razu polecialam do laboratorium - beta 215…. Dzis bylam drugi raz pobrac, zeby zobaczyc czy rosnie…
Generalnie nie wiem jak to mozliwe - od kilku ginekologow uslyszalam, ze naturalnie w ciazy nie bede… jestem w szoku… czekam teraz na wynik dzisiejszy…
Dlatego właśnie wierzę, że jak się odpusci głowę , to ciało samo się uzdrowi, gratulacje !!! ♡♡♡♡

reklama
Do góry