reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie oni tak robią i nie rozumieją ze masz zdrowe dzieciaczki i wszystko u Was okej, to nie kariotyp musi być... U Nas w rodzinie nie ma nic i nie było 2 w pokolenia w tyl , wszyscy zdrowi mocni ludzie, mama jedynie nowotwór piersi ale nie genetyczny tylko hormonalny prawdopodnie , dlatego ja czuję że u mnie jest rozpieprzona gospodarka hormonalna , tylko że tarczyca pracuje pieknie bo zbadałam, ale za to mam podwyższona prolaktyne, więc gdzieś te hormony są do d....
@Serduszkowelove a które badanie robiłaś na trombofilię, a które na zespół antyfosfolipidowy?

No u mnie wad genetycznych też nie ma. Jedyne co, to możliwe aberacje chromosomowe zarodka ze względu na mój wiek

reklama
Tak, ale mąż przyjmuje chemię i nie robi się kariotypu podczas leczenia onkologicznego. Nawet w ankiecie przed badaniem jest to zaznaczone z wykrzyknikiem
A tego nie wiedziałam i co dalej naciskają???? Sluchaj a jakbyś porozmawiała z genetykiem i ona sama powinna wiedzieć takie rzeczy i może Was dopuści bo koordynatorzy mają wiedzę ale nie taka jak lekarze? Invicta ma super laboratorium

@Serduszkowelove a które badanie robiłaś na trombofilię, a które na zespół antyfosfolipidowy?

No u mnie wad genetycznych też nie ma. Jedyne co, to możliwe aberacje chromosomowe zarodka ze względu na mój wiek
Poczekaj , zaraz screena Ci wrzucę ♡
Edit.
Jeśli chodzi o zespol antyfosfolipidowy wpisz sobie pakiet na diagnostyce za 250 :) a tu masz trombofilie ta koagulacja to białka c I s :)

Załączniki

• Screenshot_20220903-083752_Chrome.jpg
    Screenshot_20220903-083752_Chrome.jpg
    123,4 KB · Wyświetleń: 32
Czesc dziewczyny;) moze troche srednio aktualnie w temacie…. Jesli tak to z gory przepraszam…
Troche mnie tu nie bylo… nawet nie wiem, czy mnie pamietacie (moze @Pati32 - wtedy razem przezywalysmy nieudany transfer)..
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane. W maju 2022 nieudany transfer - beta 0…
Aktualnie w trakcie przygotowywania do kolejnej procedury - na przelomie wrzesnia i pazdziernika…
Musze Wam opowiedziec, bo nadal nie wierze w to co sie dzieje… aktualnie spoznia mi sie @… testu robic nie chcialam - po co mi katowanie siebie kolejna jedna kreska na tescie… ale w 32dc nie wytrzymalam, mowie okej - niech juz bedzie ta jedna kreska, przynajmniej nie bede marzyc i dostane w koncu miesiaczke i moge zaczac planowac dalsze kroki… no i zrobilam ten test - po 20 sekundach dwie kreski… od razu polecialam do laboratorium - beta 215…. Dzis bylam drugi raz pobrac, zeby zobaczyc czy rosnie…
Generalnie nie wiem jak to mozliwe - od kilku ginekologow uslyszalam, ze naturalnie w ciazy nie bede… jestem w szoku… czekam teraz na wynik dzisiejszy…

A tego nie wiedziałam i co dalej naciskają???? Sluchaj a jakbyś porozmawiała z genetykiem i ona sama powinna wiedzieć takie rzeczy i może Was dopuści bo koordynatorzy mają wiedzę ale nie taka jak lekarze? Invicta ma super laboratorium
Wiedzą że mam 2 dzieci z naturalnej, że mąż jest na chemii, że miałam 1 zarodek uszkodzony i powinna przedzwonić w tej sytuacji a nie wymuszać na mnie wizytę, tylko żeby dostać informację czy kariotyp jest niezbędny czy nie.

Czesc dziewczyny;) moze troche srednio aktualnie w temacie…. Jesli tak to z gory przepraszam…
Troche mnie tu nie bylo… nawet nie wiem, czy mnie pamietacie (moze @Pati32 - wtedy razem przezywalysmy nieudany transfer)..
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane. W maju 2022 nieudany transfer - beta 0…
Aktualnie w trakcie przygotowywania do kolejnej procedury - na przelomie wrzesnia i pazdziernika…
Musze Wam opowiedziec, bo nadal nie wierze w to co sie dzieje… aktualnie spoznia mi sie @… testu robic nie chcialam - po co mi katowanie siebie kolejna jedna kreska na tescie… ale w 32dc nie wytrzymalam, mowie okej - niech juz bedzie ta jedna kreska, przynajmniej nie bede marzyc i dostane w koncu miesiaczke i moge zaczac planowac dalsze kroki… no i zrobilam ten test - po 20 sekundach dwie kreski… od razu polecialam do laboratorium - beta 215…. Dzis bylam drugi raz pobrac, zeby zobaczyc czy rosnie…
Generalnie nie wiem jak to mozliwe - od kilku ginekologow uslyszalam, ze naturalnie w ciazy nie bede… jestem w szoku… czekam teraz na wynik dzisiejszy…
Dlatego właśnie wierzę, że jak się odpusci głowę , to ciało samo się uzdrowi, gratulacje !!! ♡♡♡♡

reklama
Do góry