reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy ma któraś z Was porównanie klinik w Warszawie Invicta i Invimed?
Będę się przenosić i tym razem chciałam podjąć przemyślaną decyzję.

Czy ma któraś z Was porównanie klinik w Warszawie Invicta i Invimed?
Będę się przenosić i tym razem chciałam podjąć przemyślaną decyzję.
Ja porównania nie mam, mogę tylko napisać o In.vimedzie.
Przeszłam tam 3 procedury. Lekarze różni, jednych polecam, a od innych trzeba się trzymać z daleka. Ogólnie wszystko po łebkach, wizyty po 5-10 minut. Szczytem był monitoring u szefa kliniki, który trwał 3 minuty, z czego badanie chyba 30 sekund. Na minut moim zdaniem również embriologia. Z 13 dojrzałych komórek (we wszystkich procedurach) zapłodnili 10, a łącznie uzyskaliśmy 5 zarodków (4 podane w 3 dobie), a 1 w 5 zdegenerował. Dla porównania w Novum z 3 zapłodnionych komórek mamy 3 blastki... Serio nie wierzę, że to przypadek.
Na plus In.vimedu jest to, ze ma się swojego lekarza, z lekarzami jest kontakt telefoniczny, jest tanio.

A i dodam jeszcze z tego co zaobserwowałam, że w Invikcie zlecają dodatkowe badania, a w Invimedzie nic dodatkowego nie chcą robić.

w inVimedzie też nikt nie wspominał o badaniach zarodków, a jeśli nawet jest taka opcja to wysyłają do Invicty.
Aha, nie wiedziałam. A Invicta gdzie bada te zarodki? Bo oni jako jedyni podają płeć, a reszta na pewno robi te badania w Hiszpanii i stamtąd nie przesyłają danych o płci.

reklama
Do góry