reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Niby mam, ale mialam juz transfer 5 zarodków i nie dało to ciąży. Problem jest głębszy, a ja nie wiem komu i w co wierzyć. Bylam u wielu lekarzy i każdy ma inną koncepcje leczenia niepłodności. Jedyni stawiają na zdrowe zarodki i tym wszystko tłumacza, inni na immunologie. Wydaliśmy już 60 tys. zl i trochę musimy wybierać, które badania mamy robic. Nie wspomnę juz o tym, że mimo, że jestem twarda, to dochodzę juz chyba do swojej psychicznej ściany i powoli tracę nadzieję.
A immunologia przebadana ???

reklama
Zobacz my mieliśmy przebadanego zarodka dobrej klasy i transfer się nie udał a lekarz i tak przebąkiwał że są czasem wady spontaniczne które w tym badaniu nie wyjdą. Wiec nawet przebadane zarodki nie oznaczają że nie ma wątpliwości i wie się że trzeba szukać gdzie indziej.
U nas to samo, piekna klasa przebadany i ciaza biochemiczna , nie ma reguły, trzeba walczyć i wierzyć, że jest zarodek który z nami zostanie na całe życie ♡

A immunologia przebadana ???
Nie, w poprzedniej i obecnej klinice nie stawiają na immunologię, twierdzą, że trzeba trafić na dobry zarodek i tyle. Konsultowałam to z wieloma lekarzami i najgorsze jest to, ze każdy twierdzi co innego. Ja osobiście tez jestem bardziej za opcja poszukiwania dobrego zarodka i zadbanie o endometrium. Ale zrobię immuno, co mi pozostało.

reklama
Do góry