reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak jak mówiłam ... Nic z tego😢😢😢 już nawet nie mam sił płakać 😢😢😢

Załączniki

• IMG_20220826_145540.jpg
    IMG_20220826_145540.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 136
reklama
To ja przedstawię swoje wyniki …

4 dc dzisiaj i z samego rana robiłam badania …
Ogólnie mam cykle 30 -31 dni , owulka średnio wypada mi ok 17 dnia cyklu (obserwacje własnego ciała i testy )

Martwi mnie poziom LH … jest troszkę poniżej normy …

Jest się czym zadręczać ? W tamtym miesiącu sprawdzałam hormony i kurła wszystko było ok . Teraz chciałam mieć wyniki z tego cyklu dla doktora to mam … 😏😏😏tylko ujowe 🙃🤪

Załączniki

• 8BEA6B0E-3119-4F9C-B215-EAC540363D90.jpeg
    8BEA6B0E-3119-4F9C-B215-EAC540363D90.jpeg
    78,7 KB · Wyświetleń: 72
Tak jak mówiłam ... Nic z tego😢😢😢 już nawet nie mam sił płakać 😢😢😢
Przykro mi.
Nie beczy się już po którymś transferze, bo człowiek najzwyczajniej w świecie nie ma sił.
Ja już jak otwierałam wyniki i była negatywna beta to robilam to normalnie w.pracy przy biurku.
Także rozumiem Cię.
Masz jeszcze o co walczyć, więc działasz.
Ja swoje postawione granicę też musiałam mocno przesunąć, żeby osiągnąć cel ;)

Przykro mi.
Nie beczy się już po którymś transferze, bo człowiek najzwyczajniej w świecie nie ma sił.
Ja już jak otwierałam wyniki i była negatywna beta to robilam to normalnie w.pracy przy biurku.
Także rozumiem Cię.
Masz jeszcze o co walczyć, więc działasz.
Ja swoje postawione granicę też musiałam mocno przesunąć, żeby osiągnąć cel ;)
Ja właśnie podjęłam decyzję , w poniedziałek ponawiam krzywa , jeśli będzie ok czekam na @ i zaczynam brać leki . W między czasie jadę na kontrolę i jeśli będzie wszystko dobrze to podchodzę ostatni raz do transferu. Jeśli by się nie powiódł to chcemy adoptować dziecko. Może dwoje nie wiem . Za dużo razy życie kopało mnie po dupie żebym dalej mogła znosić niepowodzenia ... Mam dość ale nie zostawię moich dzieci tam 😔

Może któraś was będzie umiała mi odpowiedzieć. Chodzi o to że jak w poniedziałek robię krzywa cukrowa i insulinowa ponownie wynik wyjdzie miarodajny jeśli dziś odstawiam leki?? i kiedy będę mogła podejść do transferu kolejnego . Kiedyś słyszałam że trzeba odczekać jakiś czas po tym badaniu ale czy to prawda ??? 🤔
Ja tylko słyszałam, że nie robi się krzywej po sterydach bo podnoszą bardzo cukier. I że przed stymulacją nie powinno się robić bo taka dawka glukozy może mieć wpływ na jakość jajeczek. Ale o przeciwskazaniach przed transferem nic nie słyszałam

Ja tylko słyszałam, że nie robi się krzywej po sterydach bo podnoszą bardzo cukier. I że przed stymulacją nie powinno się robić bo taka dawka glukozy może mieć wpływ na jakość jajeczek. Ale o przeciwskazaniach przed transferem nic nie słyszałam
Miałam metypred ale pół tabletki ... No zobaczymy co wyjdzie 😉jeszcze chce we wrześniu skonsultować to wszystko z Pasnikiem i zobaczymy co będzie ... Akurat dostałam info o wizycie więc zaczynam się podbudowywać

To mi tutaj @Brakujemiwiary poleciła dodatkowo zrobić cross mach i się dopisałam na niego (na własne życzenie) w Krakowie bo mam ponad 250 km i już wolę za jednym razem zrobić komplet a nie potem jeszcze raz robić i jechac ;).

To w jakim państwie jesteś za granicą że trudno o badania ?
Mieszkam na Islandii ;) tutaj żeby zrobić betę muszę iść do lekarza po skierowanie i się tłumaczyć 😂 .. przecież mogłam zrobić sikańca 🤦🏼‍♀️

Jak byłam w ciąży brałam metypred. Inny immunolog kazał zrobić badanie, na jakim poziomie są nk, żeby odstawić. 3 albo 4 razy pobierali mi krew. Za każdym razem robili złe badanie🤦🏼‍♀️. Nie mam pewności czy to ostatnie nim było 😂. Także nie wiem czy coś by dało gdybym tutaj zrobiła Kiry 😂

reklama
Do góry