reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zasada jest taka, że jak zarodek pieciodniowy to 6dpt beta hcg ma być dodatnia (najlepiej dwucyfrowa) , jeśli jest 0 to jeszcze masz około 10% że może coś z tego będzie. 8dpt już powinna być ładna, wysoka.
A powiedz mi kochana, czy jutro, czyli 8dpt mogę zrobic test ciążowy, czy jeszcze ma prawo nie wyjść ?

reklama
Dziewczyny a czy to jest normalne że leki dowcipne wypływają? Biorę cyclogest 400mgx2 i zawsze muszę mieć wkładkę. Nie ważne czy leżę czy siedzę to i tak wypływa.

A powiedz mi kochana, czy jutro, czyli 8dpt mogę zrobic test ciążowy, czy jeszcze ma prawo nie wyjść ?
robiłam tylko test sikany bo w nl nie zlecają bhcg i miałam pozytyw 8dpt robiłam sikance aż do pierwszego usg przynajmniej raz w tyg ten elektroniczny z clearblue. Pierwsze usg zaplanowane w 33dpt byłam w 26dpt z powodu krwotoku i był zarodek ale jeszcze bez akcji serca dopiero w 33dpt serce na usg.

robiłam tylko test sikany bo w nl nie zlecają bhcg i miałam pozytyw 8dpt robiłam sikance aż do pierwszego usg przynajmniej raz w tyg ten elektroniczny z clearblue. Pierwsze usg zaplanowane w 33dpt byłam w 26dpt z powodu krwotoku i był zarodek ale jeszcze bez akcji serca dopiero w 33dpt serce na usg.
Zrobiłam dzisiaj teścik i miałam pierwszy raz taką sytuację, że pojawiły się 2 kreski mocne grube , a ta druga się wchlonela po 2 min, pod kątem widać kreskę ale obawiam się, że to był raczej test felerny z pinka.... ja jestem wkurzona, bo po co sprawdzają betę 5dpt jeśli ma prawo jeszcze nie wyjść, naciąganie na pieniądze i niepotrzebny stres , bo ja się pogodziłam wtedy z porażka, a Pani dr powiedziała że trzeba leki dołożyć i jest jeszcze szansa ....

A kiedy idziesz na kolejną betę? Ja bym testów nie robiła, bo różnie to z testami bywa, a beta daje pewność. Szkoda, że przy tej weryfikacji 5 dpt w ogóle robi się betę,tylko się człowiek niepotrzebnie stresuje.
Edit. Doczytałam, że beta w czwartek. Ja bym nic już do czwartku nie robiła testów. Ewentualnie betę jutro jeśli się nie możesz doczekać. Myślę, że 8 dpt powinno już coś wyjść, bo to jak 13 dpo.

reklama
Zrobiłam dzisiaj teścik i miałam pierwszy raz taką sytuację, że pojawiły się 2 kreski mocne grube , a ta druga się wchlonela po 2 min, pod kątem widać kreskę ale obawiam się, że to był raczej test felerny z pinka.... ja jestem wkurzona, bo po co sprawdzają betę 5dpt jeśli ma prawo jeszcze nie wyjść, naciąganie na pieniądze i niepotrzebny stres , bo ja się pogodziłam wtedy z porażka, a Pani dr powiedziała że trzeba leki dołożyć i jest jeszcze szansa ....
jeśli chodzi o pinki to tylko te strumieniowe ponoc są dobre. Kasetonowe ponoć właśnie reagują ze pojawia się 2 kreska i zanika. Ja robiłam tylko holenderskie testy z action te najtańsze i jeszcze z innej firmy a potem tylko te digital. Tak wyglądały moje pierwsze testy, te co są 4 na zdjęciu to 8 i 9dpt

Załączniki

• IMG_1838.jpeg
    IMG_1838.jpeg
    119,5 KB · Wyświetleń: 88
  • IMG_1851.jpeg
    IMG_1851.jpeg
    62,1 KB · Wyświetleń: 86
Do góry