reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉
Ja też miałam nacięcie otoczki 😃

Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).
Ja poszłam 8dc i okazało się, że owulacja zbliża się dużymi krokami, w sobotę byłam na krwi i już rosły hormony , podejrzewam że wczoraj miałam owulacje , ja mam bardzo szybko 10dc 11 , czekam na wyniki krwi, jak możesz to zrób lh, progesteron i estradiol, w klinice Ci nie robią jeśli podchodzisz na naturalnym?? u mnie bardzo doktor pilnowała zebym przyszła 8

Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).
Ja mam rzadko owulacje ale zawsze bez śluzu owulacyjnego.
Dziewczyny😀do którego tygodnia ciąży bralyscie leki będąc na cyklu sztucznym?
Do końca 12tc.
Progesteron dłużej (był za niski)

hej ja już po ... idzie wytrzymać , pobrano 19 kumulusów , mam czekać na telefon prawdopodobnie w poniedziałek ma dzwonić embriolog co tam się nadaje 🙏🏻
jadę do domu , trochę jeszcze oszołomiona , ale nie ma tragedii ☺️
Super wieści, a nie powiedzieli Ci na wizycie po punkcji ile z tych 19 jest dobrych?

reklama
hej ja już po ... idzie wytrzymać , pobrano 19 kumulusów , mam czekać na telefon prawdopodobnie w poniedziałek ma dzwonić embriolog co tam się nadaje 🙏🏻
jadę do domu , trochę jeszcze oszołomiona , ale nie ma tragedii ☺️
Gratulacje piękny wynik!!! ❤I będzie wszystko dobrze, pij dużo wody i białko obowiązkowo! Mi po białku od razu bole odchodziły 😊😊

Do góry