reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉
Ja też miałam nacięcie otoczki 😃

Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).
Ja poszłam 8dc i okazało się, że owulacja zbliża się dużymi krokami, w sobotę byłam na krwi i już rosły hormony , podejrzewam że wczoraj miałam owulacje , ja mam bardzo szybko 10dc 11 , czekam na wyniki krwi, jak możesz to zrób lh, progesteron i estradiol, w klinice Ci nie robią jeśli podchodzisz na naturalnym?? u mnie bardzo doktor pilnowała zebym przyszła 8

Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).
Ja mam rzadko owulacje ale zawsze bez śluzu owulacyjnego.
Dziewczyny😀do którego tygodnia ciąży bralyscie leki będąc na cyklu sztucznym?
Do końca 12tc.
Progesteron dłużej (był za niski)

hej ja już po ... idzie wytrzymać , pobrano 19 kumulusów , mam czekać na telefon prawdopodobnie w poniedziałek ma dzwonić embriolog co tam się nadaje 🙏🏻
jadę do domu , trochę jeszcze oszołomiona , ale nie ma tragedii ☺️
Super wieści, a nie powiedzieli Ci na wizycie po punkcji ile z tych 19 jest dobrych?

reklama
hej ja już po ... idzie wytrzymać , pobrano 19 kumulusów , mam czekać na telefon prawdopodobnie w poniedziałek ma dzwonić embriolog co tam się nadaje 🙏🏻
jadę do domu , trochę jeszcze oszołomiona , ale nie ma tragedii ☺️
Gratulacje piękny wynik!!! ❤I będzie wszystko dobrze, pij dużo wody i białko obowiązkowo! Mi po białku od razu bole odchodziły 😊😊

Do góry