reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).

Dziewczyny, czy słyszałyście opinie o korzyściach zastosowania nacinania otoczki (AH) u zarodków przebadanych genetycznie (a więc takich, na których dokonano biopsji)? Czy jest to w ogóle konieczne?
Mi w klinice mówili, że bez sensu.
Przy biopsja zarodka pobierają wycinek do badania i samo to już jest jak nacięcie otoczki, więc po co drugi raz ??

Dziewczyny, czy słyszałyście opinie o korzyściach zastosowania nacinania otoczki (AH) u zarodków przebadanych genetycznie (a więc takich, na których dokonano biopsji)? Czy jest to w ogóle konieczne?
Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉

Ja biorę cały czas estrofen, cyclogest i prolutex mam dwa razy dziennie. Właśnie który to już tydzień u Ciebie ? U mnie w aplikacji pokazuje 7 +1 to rozumieć to jak 8 tydzień?

Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉
Gratuluję świetnych wyników 😊
Mozesz przypomniec w jakiej klinice się leczysz? Ile miałaś transferów? Dobrze pamiętam, że jesteś teraz w ciąży bliźniaczej? Jeśli się mylę to wybacz, proszę.

reklama
Dziewczyny😀do którego tygodnia ciąży bralyscie leki będąc na cyklu sztucznym?
Estrofem odstawiłam już dawno, teraz odstawiam Cyclogest, dyphaston 3x dziennie nadal kontynuuje
Ja biorę cały czas estrofen, cyclogest i prolutex mam dwa razy dziennie. Właśnie który to już tydzień u Ciebie ? U mnie w aplikacji pokazuje 7 +1 to rozumieć to jak 8 tydzień?
U mnie 9+5.
Estrofem odstawiłam po pierwszej wizycie, miałam brać po 1 tabletce przez dwa dni chyba. Na wizycie byłam 5+2.
Tak, 7+1 to 8 tydzień 😀

Do góry