reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomóżcie. Boję się, że znowu przegapię owulację. Czy owulacja bez śluzu "owulacyjnego" jest możliwa? Boli mnie brzuch jak w okolicach owulacji a dzisiaj dopiero 8dc. Zrobiłam wczoraj wieczorem test LH i wyszedł negatywny, dzisiaj rano powtórzyłam i pozytywny. Żeby się upewnić po godzinie zrobiłam jeszcze 3 testy i te już negatywne (lekko różowa kreska testowa). Do lekarza jestem zapisana dopiero 11 dc (w czwartek).

Dziewczyny, czy słyszałyście opinie o korzyściach zastosowania nacinania otoczki (AH) u zarodków przebadanych genetycznie (a więc takich, na których dokonano biopsji)? Czy jest to w ogóle konieczne?
Mi w klinice mówili, że bez sensu.
Przy biopsja zarodka pobierają wycinek do badania i samo to już jest jak nacięcie otoczki, więc po co drugi raz ??

Dziewczyny, czy słyszałyście opinie o korzyściach zastosowania nacinania otoczki (AH) u zarodków przebadanych genetycznie (a więc takich, na których dokonano biopsji)? Czy jest to w ogóle konieczne?
Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉

Ja biorę cały czas estrofen, cyclogest i prolutex mam dwa razy dziennie. Właśnie który to już tydzień u Ciebie ? U mnie w aplikacji pokazuje 7 +1 to rozumieć to jak 8 tydzień?

Ja miałam tak robione przed każdym transferem, w związku z zaleceniem lekarza. Przy każdym transferze miałam implantacje.
Nie jestem przekonana czy biopsja (czyli malutkie naklucie w celu pobrania kilku komórek) jest równoważna z nacięciem osłonki. Wydaje mi się, że przy biopsji oslonka może być w mniejszym stopniu naruszona.
Ale to tylko moje domysły :) nie wiem jaka jest prawda. Jak zawsze słuchałam lekarza :) źle na tym nie wyszłam 😉
Gratuluję świetnych wyników 😊
Mozesz przypomniec w jakiej klinice się leczysz? Ile miałaś transferów? Dobrze pamiętam, że jesteś teraz w ciąży bliźniaczej? Jeśli się mylę to wybacz, proszę.

reklama
Dziewczyny😀do którego tygodnia ciąży bralyscie leki będąc na cyklu sztucznym?
Estrofem odstawiłam już dawno, teraz odstawiam Cyclogest, dyphaston 3x dziennie nadal kontynuuje
Ja biorę cały czas estrofen, cyclogest i prolutex mam dwa razy dziennie. Właśnie który to już tydzień u Ciebie ? U mnie w aplikacji pokazuje 7 +1 to rozumieć to jak 8 tydzień?
U mnie 9+5.
Estrofem odstawiłam po pierwszej wizycie, miałam brać po 1 tabletce przez dwa dni chyba. Na wizycie byłam 5+2.
Tak, 7+1 to 8 tydzień 😀

Do góry