reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kwiat lotosu. Ja byłam prowadzona od samego początku przez J. Szamatowicza i mając porównanie z lekarzem z Gdańska to uważam , że to super lekarz , rzeczowy ale można też pogadać z nim tak normalnie po ludzku . Domitrza poznałam dziś na transferze bo była jego pacjentka i z tych kilku słów wnioskuję , że jest równie miły jak Szamatowicz . Nie bój się więc bo lekarze tam są super.

reklama
Labo mocno trzymam kciuki, tak się ciesze że dobrze ci poszło. Miałaś jakieś do mrożenia? Czekam z niecierpliwością na pozytywne wyniki!!!
Misidor! kciuki mocno zaciśnięte za transferek!

Kwiat lotosu u mnie z tą owulacją to już koniec. Musiałam faszerować się dupfastonem żeby wywołać @, i na razie na nią czekam.

hej wszystkm...!!!
Labo!!!Ty dzisiaj transfer miałaś???...ja jutro mam o 11.30 ;-)ooooo...fajnie nie bede sama,w kupie rażniej...to kupą ich,hehe!!!
zobaczysz damy na forum dobre wieści!!!

Dziewczyny missdior , labo - trzymam za was kciuki &&&&&& :)))

mi mi - bardzo się cieszę , ze histero pokazała iż jest ok. :) . Wiesz , jest jeszcze mnóstwo powodów dlaczego zardoki nie zostaja z nami. np. badania immunologicze , genetyczne mogą wskazać iż nasz organizm traktuje zarodek jako ciało obce i je odrzuca , bierze się wtedy autoszczepionki z krwi męża. Te badania są okropnie drogie ale dziecko to dar bezcenny w sumie...

witam na forum wszyskie nowe przyszłe mamuśki :)))

Hej ja byłam dziś na wizycie i najprawdopodobniej w przyszłą środę będę miała kriotransfer. W piątek idę na scana i się zobaczy. Narazie umieram po lekach, dawno nie brałam całego zestawu i teraz po wzięciu najchętniej puściłabym pawia. Ledwo co żyję.

mirela_02 -> ja miałam histeroskopie 2 tyg temu Provicie w Katowicach, kosztowała 1100zł i prawie nic nie bolało(dostałam środki prezciwbólowe nie powiem gdzie i tylko to troszke zakuło :crazy:). Wg moich informacji najlepiej ją robić między 8 a 13 dniem cyklu.

dzięki bombel a robiłaś jakieś badania na czystość pochwy przed histero kto jest twoim lekarzem prowadzącym w Provicie wyczytałam że tym razem idziesz krótkim protokołem z antagonistą ja też taki miałam,za pierwszym razem jaki miałaś protokół ile komórek miałaś.

mirela
ja nie robilam zadnych badan na czystosc pochwy mialam tylko cytologie,ale dziewczyny tu kiedys mi pisaly ze lepiej zrobic to badanie na czystosc... chcialam ta histerioskopie zrobic jaknajszybciej. Donosilam tylko badania na wirusy, krzepliwosc krwi itp. ale mialam te badania aktualne bo robilam je przed in vitro. Ja do tego badania mialam jeszcze sprawdzane jajowody czy sa drozne i moze dlatego mnie tak bolalo. pozdrawiam

dodora
a ty moze mialas robione te genetyczne badania i immunologiczne?? kiedys tez sie nad tym zastanawialam ze moze akurat to odrzuca moj organizm... narazie mam brac leki bo w endo mam mala blizne i lekarz mi powiedzial ze moglo to sie nie przyjac przez nia, a ty kiedy wybierasz sie po sniezynki??? pozdrawiam :)))

Labo, missdior dołączam się do kciuków...

Ja to już zaczynam głupieć z tego wszytkiego. Napiszcie proszę o co chodzi z tymi długimi i krótkimi protokołami, antagoistami i wogóle, od czego zależy który każą robić??? Mam wizytę w piątek, ale do tego czasu to mnie chyba zeżre.... :wściekła/y:
Widzę, że są tu dziewczyny z Provity - u kogo się leczycie??? Ta klinika to wogóle dobra. Mnie prowadzi Juraszko - wydaję się kompetentny i miły, ale czas pokaże ja dopiero zaczynam impreze... Natomiast nie polecam Orlińskiego - fachowiec może i dobry, ale pogadać to się z nim nie da:no:. Z gabinetu wyszłam głupsza niż weszłam.

nimfus
protokoly zaleza od wielu rzeczy i nie ma jednego wzoru: poczynajac od preferencji klinik, wieku, fsh, obrazu jajnikow, ewentualnych chorob jak endo czy pco itd... wiec spokojna glowa - nie ma co rozmyslac. ogolnie jest przyjete ze dlugi jest lepszy bo daje lekarzowi lepsze pole manewru, i czesto nieco lepsza jakosc jajek. ale nie jest tak zawsze...

reklama
Do góry