reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak juz po 7 byłam na becie. Przy synku majac bete 18.7 juz mialam piekna kreche na pinkach. Dzis beta powinna byc w okolicach 20 z tego co czytam. Jak nie bedzie to juz po wszystkim
Ja przy becie 75 (12 dni po transferze) dopiero miałam bladą kreskę na teście, więc testy nie do końca według mnie są wiarygodne 🤞🙂

reklama
albo są takie kobiety która mogą robić tylko i wyłącznie testy sikane bo kraj w którym mieszkają nie zleca badania bhcg i nie można zrobić go na własna rękę w pierwszym lepszym labo. U mnie brak cienia na tescie znaczy nie ma ciąży. Kupiłam najtańsze testy z action i najlepiej się sprawdzały. Nawet jak miałam ciąże biochem po iui test wykrył ciąże przy niskiej bhcg - poszłam do rodzinnego i wymusiłam badanie. Na wynik czekałam tydzień!! W międzyczasie już wiedziałam ze poroniłam, kiedy już dostałam wynik bhcg wynosiła 30. A test robiony kilka dni wcześniej sieć pewnie była niższa/ wyższa i w dniu robienia już spadała.

Przykro mi, że masz takie doświadczenia... ☹️
Tydzień oczekiwania na wynik 😱 szok!
A tak z ciekawości, w jakim dniu zalecają robić testy ciążowe? Wydaje mi się, że tak 10-14 dni po transferze beta osiąga taki poziom (nie z pogranicza wrazliwosci testu), że można uznac, że wynik testu jest miarodajny. Bo przecież na wynik może wpływać i godzina robienia testu, ilość wypitych płynów...
I jak się stwierdza biochem lub jego brak, jeśli nie sprawdza się bety? Dopiero przy pierwszym usg?

Tak juz po 7 byłam na becie. Przy synku majac bete 18.7 juz mialam piekna kreche na pinkach. Dzis beta powinna byc w okolicach 20 z tego co czytam. Jak nie bedzie to juz po wszystkim
Mi kazano iść na betę dopiero po 10 dniach po transferze, więc wtedy betę miałam 25,8 - test w tym dniu wyszedł negatywny.
Z ciekawości zrobiłam 12dnia test - wyszedł pozytywny - beta 75

Przykro mi, że masz takie doświadczenia... ☹️
Tydzień oczekiwania na wynik 😱 szok!
A tak z ciekawości, w jakim dniu zalecają robić testy ciążowe? Wydaje mi się, że tak 10-14 dni po transferze beta osiąga taki poziom (nie z pogranicza wrazliwosci testu), że można uznac, że wynik testu jest miarodajny. Bo przecież na wynik może wpływać i godzina robienia testu, ilość wypitych płynów...
I jak się stwierdza biochem lub jego brak, jeśli nie sprawdza się bety? Dopiero przy pierwszym usg?
test sikany zlecają w 14dpt.
Wtedy dzwonisz do kliniki z wynikiem i ustalają pierwsze usg w okolicach 30dpt. Ja miałam w 33dpt ustalony. W 21dpt dostałam krwotoku. Dzwoniłam do kliniki ale wyblagalam tylko usg które zrobili w 26dpt - czyli 5 dni później, wtedy na usg był zarodek bez serca. A w dniu kiedy było ustalone usg było serduszko.

Trzymam za Was wszystkie kciuki dziewczynki ♡ @Lebkuchen_mum nie zamartwiaj się, to że powinna być ciemniejsza to nie znaczy że u Ciebie też tak musi być, dzisiaj już wszystko będziesz wiedzieć, ja w ogóle sikanych nie będę robić bo jestem na nir obrażona do końca życia! Trzymaj się i nie myśl o tym , nie sprzyja to dzieciaczkowi taki stres, idź na spacer i głęboko poodychaj , skieruj myśli na inny tor ♡

Czyli jak to było....nie brać metforminy w dzień w który chce sie napić czy zachować jakiś odstęp by nie umrzeć 😅? I to tak tylko zasygnalizować 1 drineczkiem czy wchodzi w grę mocniejsze wstawienie się?
(Oczywiście to jeszcze nie dziś tylko jak odstawię leki...jakoś się człowiek będzie musiał pocieszyć zresztą same wiecie jak to jest 😪)

reklama
Czyli jak to było....nie brać metforminy w dzień w który chce sie napić czy zachować jakiś odstęp by nie umrzeć 😅? I to tak tylko zasygnalizować 1 drineczkiem czy wchodzi w grę mocniejsze wstawienie się?
(Oczywiście to jeszcze nie dziś tylko jak odstawię leki...jakoś się człowiek będzie musiał pocieszyć zresztą same wiecie jak to jest 😪)

Na miejscu Twojego zarodeczka bym się obraziła za ten brak wiary 🙂

Do góry