reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To już też przytaczane było wiele razy, ale zobaczcie jakie to wszystko jest dla nas trudne.
Nasze koleżanki, które naturalnie zachodzą w ciążę nie myślę o powtarzaniu bety, hormonach itd. My na każdym etapie musimy się stresować.

reklama
Dziewczyny 2h po encortonie robie sie taka jakas taka mega nadpobudliwa i bardzo nerwowa. Mija po kolejnych 2h i tak znowu kolejnego dnia. Biore dawke 10 mg. Czy to normalne? Minie z czasem czy sie przyzwyczaić? Czy po prostu efekt tego, że biorę przed śniadaniem a nie po?

To już też przytaczane było wiele razy, ale zobaczcie jakie to wszystko jest dla nas trudne.
Nasze koleżanki, które naturalnie zachodzą w ciążę nie myślę o powtarzaniu bety, hormonach itd. My na każdym etapie musimy się stresować.
A weź szkoda gadać. Jeszcze mi teściowa powie no ja jeden raz skok w bok i proszę (i jest mój mąż) ... mega pocieszające to jest. Albo że ona żadnego nie planowała. Moja mama to samo. No tak wyszło, o nic się starać nie trzeba było. I jeszcze w około każda znajoma zachodzi bez problemu ( a skąd wiem, że bez? Bo widzę odstępy miedzy dziećmi czyli nie mniej niż rok lub trochę ponad )

Ja ostatnio widziałam się ze znajomą , która jest w 6 miesiącu ciąży ( ciąża książkowa) .
Pytam jej jaki ma progesteron czy badała , a ona pyta mnie a co to progesteron 🫣🤦🤦🤦🤦
Kurde .. ja świruje z powodu z swojego progesteronu ze za niski ze leków dołożyć a ta będąc w 6 miesiącu naturalnej ciąży nie wie co to progesteron …..

Dziewczyny 2h po encortonie robie sie taka jakas taka mega nadpobudliwa i bardzo nerwowa. Mija po kolejnych 2h i tak znowu kolejnego dnia. Biore dawke 10 mg. Czy to normalne? Minie z czasem czy sie przyzwyczaić? Czy po prostu efekt tego, że biorę przed śniadaniem a nie po?
A czemu bierzesz przed śniadaniem a nie po? Mnie lekarz kazał brać po, brałam 5mg. Miałam pryszcze (nawet na plecach), problemy z cerą i problemy ze snem.
Ja ostatnio widziałam się ze znajomą , która jest w 6 miesiącu ciąży ( ciąża książkowa) .
Pytam jej jaki ma progesteron czy badała , a ona pyta mnie a co to progesteron 🫣🤦🤦🤦🤦
Kurde .. ja świruje z powodu z swojego progesteronu ze za niski ze leków dołożyć a ta będąc w 6 miesiącu naturalnej ciąży nie wie co to progesteron …..
Ja po IUI byłam zbadać betę i przyszła po mnie pani z malutkim dzieckiem (około rocznym) do rejestracji - chciała to badanie z krwi co wykrywa ciążę. Pani z rejestracji mówi, że beta? Pani mówi, że nie wie, bo w sumie tylko raz robiła. ;)

Wiadomo, że nasza wiedza to zupełnie kosmiczna sprawa dla osób, które po prostu zachodzą w ciążę. Moja szwagierka odstawiła tabletki, odstawiła papierosy, po 2 tygodniach zaszła w ciążę, zrobiła 1 test i wybrała chrzestnych dla dziecka ogłaszając im nowinę. Oczywiście wszystko odbyło się książkowo. Co do nas uznała, że po prostu nie chcemy mieć dzieci - skoro jeszcze nie mamy!

Wiadomo, że nasza wiedza to zupełnie kosmiczna sprawa dla osób, które po prostu zachodzą w ciążę. Moja szwagierka odstawiła tabletki, odstawiła papierosy, po 2 tygodniach zaszła w ciążę, zrobiła 1 test i wybrała chrzestnych dla dziecka ogłaszając im nowinę. Oczywiście wszystko odbyło się książkowo. Co do nas uznała, że po prostu nie chcemy mieć dzieci - skoro jeszcze nie mamy!
Myślałam ze progesteron przy naturalnej ciąży się bada chociaż raz 🤷‍♀️
Ale widocznie te kobiety nie mają takich zmartwień …

Myślałam ze progesteron przy naturalnej ciąży się bada chociaż raz 🤷‍♀️
Ale widocznie te kobiety nie mają takich zmartwień …
Znaczy... o progesteron konkretnie nie pytałam ;-) Ale pewnie jak zawsze lekarz zlecił jej "badania" i "wyszły dobrze" no i to by było na tyle. Znaczy wspominała też o teście na ZD i że po pozytywnym oczywiście usunie...

reklama
Myslę, że tak. Przy cyklu naturalnym zdecydownaie lepiej psiagnac wyzsze wartosci bo samo wytwarzanie progesteronu wtedy jest naturalne dla organizmu po owulacji a w sztucznym tego nie ma i trzeba ten poziom osiagnac lekami co jest na pewno trudniejsze.
Ja na naturalnym miałam to 13 i się udało

Do góry