reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na pewno nic złego się nie dzieje, nie myśl tak przypadkiem. Tam pracują tylko ludzie, może ktoś zapomniał? Na pewno nie nastawiaj się negatywnie.
Ja wiem, że dla nich to jest 15 procedura w tym tygodniu ale mogliby trochę empatii ;). Jak powiedzieli, że zadzwonią to niech dzwonią a nie trzymają mnie w napięciu :(.

reklama
Ja wiem, że dla nich to jest 15 procedura w tym tygodniu ale mogliby trochę empatii ;). Jak powiedzieli, że zadzwonią to niech dzwonią a nie trzymają mnie w napięciu :(.
Moze zadzwoń,
w piąta dobe dzwonił do mnie embriolog a do dziewczyny która ze mna miala punkcje - nie zadzwonili, wydzwaniała w szósta dobe od rana
Będziesz przynajmniej spokojna ☺️

Zadzwonią. Jeśli jednak nie to mimo wszystko tez bym jutro zadzwoniła się dowiedzieć 😀
Moze zadzwoń,
w piąta dobe dzwonił do mnie embriolog a do dziewczyny która ze mna miala punkcje - nie zadzwonili, wydzwaniała w szósta dobe od rana
Będziesz przynajmniej spokojna ☺️
Zadzwonię jutro jak nie zadzwonią. Ja miałam punkcję wczoraj więc rozumiem, że to wcześnie ale ile komórek się zapłodniło już wiedzą i mieli nas informować na bieżąco.

Moim Zdaniem ładna :-) tu masz klasyfikacje z UK ona jest hardcorowa bo w PL nie są odrzucane zarodki BC i CC w klinkach. Znaczy są transferowane, ale nie w każdej klinice.
Koleżanka ma syna z 2bc ma pół roku (wcześniej coś se ubzdurałam że było to 3bc ale ostatnio mnie poprawiła)
Kate, jeśli można spytać - planujecie transferować pozostałe maluszki? Pytam z ciekawości - sama obawiam się czy życie nie postawi mnie przed dylematem co zrobić z nadmiarowymi zarodkami, oddanie do adopcji jest dla mnie jakoś etycznie nie do zniesienia. ☹️ Innej opcji w PL nie ma. W życiu nie sądziłam, że będę głowic się nad takimi rzeczami. Mam już córkę, syn już ostatnia prosta i wyskakuje z brzuszka 🤰, a na nas czekają nadal dwie sniezynki ❄️❄️. Na dzień dzisiejszy myślimy o trójce dzieci.
U nas można oddać na cele medyczne.
My zapładnialiśmy 10 (pierwsza procedura) i zakładaliśmy, że po 3 dzieci resztę oddamy do adopcji🤦 ten teges
Jolka we mnie - 30tc
Zostały nam 2 mrozaki które mamy zamiar wykorzystać - oby chociaż jeden się przyjął.

Koleżanka ma syna z 2bc ma pół roku (wcześniej coś se ubzdurałam że było to 3bc ale ostatnio mnie poprawiła)

U nas można oddać na cele medyczne.
My zapładnialiśmy 10 (pierwsza procedura) i zakładaliśmy, że po 3 dzieci resztę oddamy do adopcji🤦 ten teges
Jolka we mnie - 30tc
Zostały nam 2 mrozaki które mamy zamiar wykorzystać - oby chociaż jeden się przyjął.
Te zarodki BC częściej się nie implantują, niż implantują. Częściej są poronione. No same problemy z nimi 🤣Ale rodzą się z nich dzieci.
Ja miałam transferowane 3BCx2 i 2BC, 2x3BB i nic… ale moje dzieci są z zarodków AA - 5AA, 4AA

Te zarodki BC częściej się nie implantują, niż implantują. Częściej są poronione. No same problemy z nimi 🤣Ale rodzą się z nich dzieci.
Ja miałam transferowane 3BCx2 i 2BC, 2x3BB i nic… ale moje dzieci są z zarodków AA - 5AA, 4AA
Ja w ciąży jestem z 5aa i zostały mi 2x 4aa.
Mi mało dotrwało do 5 doby za to wszystkie aa

reklama
Do góry