reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak wiele kobiet ma kir aa a nawet o tym się nigdy w życiu nie dowie . Azjatki w 60% posiadają kir Aa i ile się tam dzieci rodzi 🤷‍♀️
Ja mam kir niby bx ale ja posiadam tylko jeden kir implantacyjny . Paśnik przepisał mi na to accofil od dnia transferu , liczę bardzo na ten lek …
W ogóle chyba największy problem z płodnością (według moich obserwacji) mają "białe" kobiety (nie chce nikogo obrażać po prostu nie wiem jak to ładniej ująć). Jestem na grupach zagranicznych i na prawde raptem kilka procent to osoby o innej karnacji. Czym to jest spowodowane 🤔

reklama
Kobietki bo mam trochę mętlik. Biore rano przed śniadaniem euthyrox a przed 8 mam też wziąć prednisolon czyli polski tak zwany encorton no to ile zachowac odstepu miedzy nimi? No i potem progedex czyli progesteron w zastrzykach. To ze soba wszystko nie bedzie kolidowac?

Kobietki bo mam trochę mętlik. Biore rano przed śniadaniem euthyrox a przed 8 mam też wziąć prednisolon czyli polski tak zwany encorton no to ile zachowac odstepu miedzy nimi? No i potem progedex czyli progesteron w zastrzykach. To ze soba wszystko nie bedzie kolidowac?
Wiem, że encortonu kilka godzin po euthyroxie tylko

Zazwyczaj czekam 1h po zażyciu lewotyroksyny - potem jem i przyjmuję różne rzeczy normalnie ;-) Ponoć najgorsza jest kawa.

Ja zazwyczaj mam. Ale ma też nadciśnienie...
Chyba tak odczułam schodzenie z leków. Po 18 zaczelam sie strasznie pocic, co chwile baaardzo duzo sikałam tak o dziwnym chemicznym zapachu (nie chce nikogo obrzydzac tylko no ja nie bylam np gotowa na taka reakcje i zaluje ze nie wiedzialam bo mnie to stresowało. Myslalam ze wstane bedzie git i wyjde) no i to trwalo z godzine po czym poczulam sie juz normalnie.

Chyba tak odczułam schodzenie z leków. Po 18 zaczelam sie strasznie pocic, co chwile baaardzo duzo sikałam tak o dziwnym chemicznym zapachu (nie chce nikogo obrzydzac tylko no ja nie bylam np gotowa na taka reakcje i zaluje ze nie wiedzialam bo mnie to stresowało. Myslalam ze wstane bedzie git i wyjde) no i to trwalo z godzine po czym poczulam sie juz normalnie.
Na pewno każdy reaguje inaczej... Zależy też, jakie miałaś leki, dawki... Ja po pierwszej narkozie, silniejszej, miałam spory wzrost ciśnienia, dostałam leki na obniżenie, wróciłam do domu po 2-3 godzinach po operacji, potem jedynie bolała mnie głowa, następnego dnia do pracy. Po drugiej - po godzince jechałam sobie autobusem do domu, zero skutków ubocznych. Może to też bardziej kwestia stresu...?

reklama
@kate_p7 wszystkiego najcudowniejszego dla dziewczynek , spełnienia dziecięcych marzeń ❤️😘 aby uśmiech nigdy nie znikał z ich pięknych buziek 😍😍❤️ sto lat dla Janinki i Sabinki 😘😘😘😘❤️
Bardzo dziękujemy :-) forumowa ciociu 😘😘😘
Jak u Ciebie sytuacja? Nadal na froncie czy już bliżej porodówki ? 🤣 Nie żeby gorzej tam było, ale przynajmniej przewidywalnie. Bo przy IVF nigdy nic nie wiadomo. Jak zycie? Jak dajesz rade ?

Do góry