reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Mogę się z wami podzielić już końcową informacją 🥰
Dostałam dziś telefon z kliniki i mamy dwa zarodki zamrożone. 😃

Będziemy transferować pojedyńczo ☺️

W niedziele punkcji poddano mi 12 pecherzykow. Było 7 komórek w poniedziałek ostalo się 6 zarodkow. Wszystkie ładnie rosły dwa nawet na 10 (dopytywałam w laboratorium w czwartek i dostałam taką informację)

Dziś dostałam telefon, że do zamrozenia nadaje się tylko 2.
Dla mnie to aż dwa ale troszkę mi przykro. Bo po tak dobrze rokującej stymulacji później punkcji a ostatecznie z uzyskanych zarodków liczyłam chociaż na 4 😥

Mieliśmy chęci na bliźniaki ale stwierdziliśmy, że podajemy po jednym. Że jakby nie udał się pierwszy transfer to mamy czas na badania I szukanie przyczyny bo czeka na nas jecze drugi zarodek 🥰
Gratulacje ♡♡♡ bardzo mądre podejście! Chociaż uważam że i tak się uda za pierwszym razem, kiedy transfer???? :* ja juz nie mogę się doczekać punkcji, dzisiaj rano wstałam i czułam się jak stara babcia, zgięta i nawet wody nie mogłam wstawić, teraz już lepiej trochę ale jak robie się głodna zaczyna mi być niedobrze....

reklama
Gratulacje ♡♡♡ bardzo mądre podejście! Chociaż uważam że i tak się uda za pierwszym razem, kiedy transfer???? :* ja juz nie mogę się doczekać punkcji, dzisiaj rano wstałam i czułam się jak stara babcia, zgięta i nawet wody nie mogłam wstawić, teraz już lepiej trochę ale jak robie się głodna zaczyna mi być niedobrze....
Dziękuję i tez myślę że mądrze bo teraz od punkcji badania 6 miesięcy są ważne ;) więc w razie potrzeby mamy czas na dodatkowe badania ;)
Lekarz twierdzi że bardzo ładnie się goje i chciał przyspieszyć mi miesiączkę ale nie mogę 15 czerwca wziąć wolnego i transfer będzie w lipcu ;P więc na spokojnie teraz ;)

U nas kolejne niepowodzenie 😢

Myślę nad wybraniem się do innej kliniki na konsultację. Którą z Warszawskich możecie polecić?
Przykro mi. Ja podchodziłam do trzech stymulacji w Invimedzie, które nic nie dały i teraz przenosimy się do Novum. Zdecydowaliśmy się na tę klinikę ze względu na laboratorium, które moim zdaniem w Invimedzie jest słabe. Pracuje tam kilku bardzo dobrych lekarzy, ale wizyty sa krótkie i nie czujesz sie jakoś szczególnie zaopiekowana. W Novum byliśmy dopiero na jednej wizycie i trwala ona 2h. Póki co wrazenia dobre...

Przykro mi. Ja podchodziłam do trzech stymulacji w Invimedzie, które nic nie dały i teraz przenosimy się do Novum. Zdecydowaliśmy się na tę klinikę ze względu na laboratorium, które moim zdaniem w Invimedzie jest słabe. Pracuje tam kilku bardzo dobrych lekarzy, ale wizyty sa krótkie i nie czujesz sie jakoś szczególnie zaopiekowana. W Novum byliśmy dopiero na jednej wizycie i trwala ona 2h. Póki co wrazenia dobre...
Nic nie dały w sensie nie udało się uzyskać żadnych komórek do zapłodnienia, żadnych zarodków czy zarodki się nie implantowały?

Zerkne sobie to Novum, mamy jeszcze 5 zarodków, ale rzadko u mnie dochodzi do implantacji i nie wiem co już robić

reklama
U nas kolejne niepowodzenie 😢

Myślę nad wybraniem się do innej kliniki na konsultację. Którą z Warszawskich możecie polecić?
Wiesz kazdy poleci klinike w ktorej sie udalo.Mi np.w Inwimedzie ale...1 i 3 transfer sie nie powiodl.Drugi tak i jutro bedzie moje szczrscie konczylo rok🥰 co do 3 transferu uwazam ze bylam zle przygotowana-doktor zbagatelizowal dosc wysokie tsh niby dal leki ale stwierdzil ze nie jest za wysokie-3.73🤷‍♀️ to byl nasz jedyny mrozaczek.Na trzecia stymulacje nie pojde Na szczescie mam upragniona coreczke wiec jest mi troche latwiej.

Do góry