reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bylam na kontroli , bole brzucha i biegunka :( nospa forte pomoze ? :( Jest 8 pęcherzyków w prawym i 7 w lewym, mają 12 13 mm, prawdopodobnie punkcja w środę, w poniedziałek widze się z lekarzem i krew z rana , doktor powiedział ze raczej nie będzie decyzji o przedluzeniu stymulacji, zostały mi z dzisiejszym dniem 3 zastrzyki , trzymajcie kciuki kochane
To objawy po hormonach?
Trzymaj się ❤

reklama
Cześć dziewczyny , dziś 23dpt, BETA z 08.06-9428 mIU/ml , a dziś po południu zauważyłam na wkładce higienicznej brązowy ślad.. nie jakieś obfite plamienie ale jednak na całą długość brązowa krecha. Teraz już zero plamienia 😔 Znacie podobny przypadek ? Co to może być ? Z moim lekrzem z kliniki na weekend nie ma kontaktu, dzwoniłam do swojego „normalnego” ginekologa kazał mi zwiększyć dawki Duphaston i jutro powtórzyć betę… aż boje się myśleć 😢😢😢

Cześć dziewczyny , dziś 23dpt, BETA z 08.06-9428 mIU/ml , a dziś po południu zauważyłam na wkładce higienicznej brązowy ślad.. nie jakieś obfite plamienie ale jednak na całą długość brązowa krecha. Teraz już zero plamienia 😔 Znacie podobny przypadek ? Co to może być ? Z moim lekrzem z kliniki na weekend nie ma kontaktu, dzwoniłam do swojego „normalnego” ginekologa kazał mi zwiększyć dawki Duphaston i jutro powtórzyć betę… aż boje się myśleć 😢😢😢
Spokojnie, może to tylko progesteron. Nie denerwuj się na zapas ;) ja plamilam, wręcz krwawilam bez przyczyny i jest ok ;)

Z tego co czytałam to plamienia w ciąży się zdarzają i zwykle nie jest to nic groźnego. Tym bardziej jeśli nie leci z Ciebie żywa czerwona krew tylko miałaś brązowe ślady na wkładce. Moim zdaniem podejdź do tego na spokojnie (wiem, trudne), zwiększ dawkę Duphastonu i po weekendzie jedź na wizytę, żeby się uspokoić.

Jakby się coś w weekend działo albo doszło do większego krwawienia to zawsze możesz jechać na izbę przyjęć szpitala gdzie mają oddział ginekologiczny. Na pewno ktoś Cię zbada.

To jeszcze nic nie znaczy, ja miałam plamienia od drugiego dnia po pozytywnej becie do końca pierwszego trymestru. Trzy razy miałam duże krwawienia jak okres. Urodziłam w terminie zdrowe dziecko. Może być krwiak, może byc z kosmówki. Trudno zgadywać bez wizyty. Ale jeszcze się nie załamuj.

Ja też tak miałam i to było dokładnie nic :) nawet progesteronu nie kazali mi brać, pojawiło się raz i tyle

reklama
Do góry