reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Martka za odpowiedź:tak: Właśnie dr mówił ze robi się tylko raz, a inne kliniki robią więcej ale on tego nie praktykuję.Czy Ty miałaś scratching i embryo gel? Wiesz może czy w Gyn jest mozliwa akupunktura? Zakładam że jesteś pacjentką dr M:sorry:

reklama
Ikasia nie mam bladego pojęcia, dlaczego twój lekarz tak uważa....Bo ja rozumiem,że nei czekałby na owulację gdyby chciał robić crio na sztucznym cyklu.Dwóch lekarzy w mojje klinice mówiło,ze cykl po in vitro jest bezowulacyjny.Ja miałam wtedy kilka pęcherzyków, jeden dominujący i też myślałam,że to owulacja a dr mnie ściągnął na ziemię i powiedizał, że to pozostałości po stymulacji hormonalnej...
GizaS tak, miałam wszystko, akupunkturę przy świeżych brałam przed i po transferze, a przy crio juz nie.Tak tak dr M:) mam nadzieję,że załapiesz sie na jego dobrą rękę:D

To już ostatnie pytanie do Ciebie:sorry: powiedz mi proszę koszt akupunktury w Gyn.
Na pierwszej wizycie miałam listę pytań a na drugiej skupiliśmy się na moich wynikach i nasieniu M, notabene nawet nie zapłaciłam za wizytę, co w poprzednich klinikach było nie do pomyślenia:tak:

GizaS jk nie zapłaciłaś?panie rejestratorki cię wypuściły bez zapłaty?to musiała być nowa jakaś;P heheeh W cenniku mają 150 zł, 20 minut przed i 20 minut po transferze, a nas jakos też taniej skasowali, chyba też się walnęły te laski;)

Nie zapłaciłam za ostatnią wizytę, bo dr M wyszedl i szepnął im na ucho że to była wizyta odnośnie wypisania recepty:tak:w sumie trwała max 10 min, bez usg tylko omówienie szybkie wyników i ustalenie planu działania plus recpta na dupka.

Dziękuję Wam Kobietki za wsparcie. Kochane jesteście, że mnie tak pocieszacie. Ja zrobiłam betę i progesteron w 9 dpt, bo wiem, że gdyby się udało to beta byłaby "jakaś". I chciałam po prostu zwiększyć sobie progesteron gdyby okazał się za niski. Beta powinna już wyjść (że przywołam tu Madzialenak, która na tym etapie miała betę na poziomie 23). Wertując neta znalazłam mnóstwo wpisów innych dziewczyn, które miały nawet wyższą na tym etapie. Nie było natomiast ani jednego wpisu, którego mogłabym się uczepić - że ktoś w 9 dpt miał 0,1 a po dwóch dniach okazało się, że jednak ciąża jest. Nie mam złudzeń.

Musiałoby dojść do zagnieżdżenia dopiero dzisiaj, co jest niemożliwe. Dziś od rana czuję się okresowo, mam plamienia - typowo jak przed okresem.

Fusun a ja właśnie dziś czytałam na jakimś forum, że dziewczyna miała zagnieżdżenie 12 dpt dopiero, chciałam Ci to znaleźć, ale niestety:wściekła/y:...poszukam jeszcze

reklama
Pisała ,że nie mogła się doczekać i co drugi dzień od 8 dpt robiła betę i dopiero w 14 dniu wyszło koło 10 :-) w dniu pisania posta była na półmetku ciąży

Do góry