reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć, muszę się wygadać. In vitro z powodów jajowodów. Lekarze mówili że u mnie na pewno się uda bo jestem idealnym wskazaniem. Stymulacja 11 dni gonal f dawka 150 i orgalutran jako antagonista. Ovitrelle na 36 h przed punkcja. Estradiol i progesteron wyniki dobre. Podczas punkcji pobrane dużo pęcherzyków, niestety wszystkie puste, zero komórek. Ja w szoku, lekarz w szoku, nie wie czemu tak się stało, podczas punkcji zapowiadało się wręcz przeciwnie. Amh 8, 31 lat. Wszystkie hormony w normie. Co się stało, co poszło nie tak? Załamka totalna.
Masz bardzo wysokie amh , czy masz pcos, miałaś wcześniej cykle bezowulacyjne ? Ja bym nie przekreślała ivf, podeszłabym jeszcze raz do stymulacji ale może tym razem protokołem długim? Sama na nim jestem gdyz podobno osiąga się lepszej jakości komórki jajowe , ale to tylko moje zdanie , buziaki!♡

Będziesz mamą 🙂 czasami trochę dłużej trzeba poczekać i trochę więcej łez wylać ale warto, mimo chwilowej porażki, kolejnego rozczarowania, będzie pięknie. Uwierz mi, ja miałam 6 razy betę negatywną także wiem jak to boli 😔
Popieram, nieudane iui.. poronienie.. ale to wszystko dzieje się po coś.. zobaczysz że na końcu będzie pięknie ✊✊✊
Dziekuje dziewczyny :) to miłe, ze tu mozna znalezc tyle wsparcia ;)
Ja nie przekreslam tego, ale moj optymizm juz opadl i raczej musze podejsc bardziej zadaniowo ;)
Na razie odpoczynek i potem zobacze co dalej ;)

Dziekuje dziewczyny :) to miłe, ze tu mozna znalezc tyle wsparcia ;)
Ja nie przekreslam tego, ale moj optymizm juz opadl i raczej musze podejsc bardziej zadaniowo ;)
Na razie odpoczynek i potem zobacze co dalej ;)
Bo kto jak nie my 😀
Ja tez się cieszę, że jesteście. My nikomu nie mówimy o tym co się dzieje. A mój mąż nie jest za bardzo rozmowny w tym temacie więc nawet nie mam z kim pogadać. On jest pewien, że się uda I taka gadka 🤷‍♀️

Dziękuję za te słowa, naprawdę były mi potrzebne ❤️🙂 czasami czuję się jak g..wno. Slyszę tylko wokół teksty typu ale przecież tego chciałaś, co narzekasz, albo nie możesz tego, musisz to.... Jakbym ja nie była w tym ważna. Oczywiście że tego chciałam, ale to nie znaczy że nie mam prawa czuć się źle, zmęczona, niewyspana, sfrustrowana że znowu obydwoje na raz płaczą a ja mam tylko dwie ręce. I zawszę w takich momentach przez łzy powtarzam sobie, to minie, to minie 🥴 staram się codziennie wychodzić na spacer więc biorę dwie gondole, psa i kulam się z drugiego piętra.
Bardzo dobrze, że wiesz, że masz prawo odczuwać trudności nawet jeśli "sama tego chciałaś". I co to w ogóle za głupie gadanie.

Cześć, muszę się wygadać. In vitro z powodów jajowodów. Lekarze mówili że u mnie na pewno się uda bo jestem idealnym wskazaniem. Stymulacja 11 dni gonal f dawka 150 i orgalutran jako antagonista. Ovitrelle na 36 h przed punkcja. Estradiol i progesteron wyniki dobre. Podczas punkcji pobrane dużo pęcherzyków, niestety wszystkie puste, zero komórek. Ja w szoku, lekarz w szoku, nie wie czemu tak się stało, podczas punkcji zapowiadało się wręcz przeciwnie. Amh 8, 31 lat. Wszystkie hormony w normie. Co się stało, co poszło nie tak? Załamka totalna.
A jaki był ostatni wynik estradiolu? To amh dość wysokie faktycznie, masz stwierdzony pcos?
U mnie amh 2,6. Podobnie mnie stymulowano jak ciebie. W efekcie były tylko dwie dojrzałe komórki, czyli też grubo poniżej oczekiwań. Moja pani dr stwierdziła, ze jestem poor responder. Może to ta sytuacja? U mnie akurat się udało, mimo że zapowiadało się tragicznie. Myślałam, że skończę z 0 zarodków, doskonale rozumiem, że czujesz się podłamana. Jakie dalsze plany Twoje i lekarza na Ciebie?

reklama
Jak nie uda mi się ten transfer to pomyślę nad dietą.

Ale lekarz nie widzi powodu by się nie udał. A ja mam coraz więcej wątpliwości. I wgl jeżdżę na badania oraz wizyty. Ale tak szybko się to dzieje, że mam wrażenie jakby się to działo obok mnie. Ledwo co zaczęłam a już mam mieć punkcje. Zaraz transfer masakra.
Ja natomiast nie mam szczegolnych nadzieji, że in vitro się powiedzie. Tyle się naczytałam i przy endometriozie niestety ciężko. Mam co prawda synka 18 miesięcznego ale ciąża naturalna po 3 latach brania hormonów dlatego się udało bo endo była wyciszona. Teraz robie co moge żeby jak najbardziej zwiększyć szanse. Duże masz bóle?
Hej, powodzonka ♡ Ja zaczynam stymulację w poniedziałek 😊 jakim protokołem idziesz ?
Krótkim 😊

Do góry