reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co oznacza ta wada? Mieliście juz konsultacje z genetykiem?
Mamy zrobić badania genetyczne sobie.jesli któreś z nas ma to jest spora szansa, że będzie tylko nosicielem a jak nie to może mieć:
Niepełnosprawność intelektualna, ruchowa,
Epilepsja,
Wady serca,
Schizofrenia,
Autyzm.

Po porodzie będzie miała dodatkowe badania.

O większości możemy dowiedzieć się dopiero jak będzie się rozwijała.

reklama
Mamy zrobić badania genetyczne sobie.jesli któreś z nas ma to jest spora szansa, że będzie tylko nosicielem a jak nie to może mieć:
Epilepsja,
Wady serca,
Schizofrenia,
Autyzm.

Och to trzymam kciuki żeby wyniki wyszły po Waszej myśli.
U nas był wymóg żeby kariotypy były zbadane jeszcze przed in vitro.

Epilepsja,
Wady serca,
Schizofrenia,
Autyzm.

trzymam mocno kciuki za Wasze wyniki i zdrówko córeczki😘 kiedy planujecie robic kariotypy?

Dziewczyny, co robicie z nieprawidłowymi genetycznie zarodkami ? Niszczycie czy mrozicie dalej bez możliwości transferu?Został mi 1 nieprawidłowy w depozycie...

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa-stara. 6 lat temu pisalam bo miałam in vitro. Teraz w poniedziałek criotrsnsfer i nic nie pamiętam jak to było 6 lat temu.
Crio mialam zarodka 4bb...wczoraj miałam zrobic progesteron...I wyszedl 60ng/ml. Co prawda jestem faszerowana mim bo przy pierwszej ciąży byl dramat. Ale czy 60 to dobrze? Nie za wysoko?

Transfer 1 czerwca 😊

Tylko mam problem z badaniem na chlamydia bo się nie wyrobie w czasie. Miałyście podobnie? Dopuszczą bez tego jednego badania?

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa-stara. 6 lat temu pisalam bo miałam in vitro. Teraz w poniedziałek criotrsnsfer i nic nie pamiętam jak to było 6 lat temu.
Crio mialam zarodka 4bb...wczoraj miałam zrobic progesteron...I wyszedl 60ng/ml. Co prawda jestem faszerowana mim bo przy pierwszej ciąży byl dramat. Ale czy 60 to dobrze? Nie za wysoko?
prog dobry jeśli ma 20-25, a jak 60 przy lekach to super. 🙂

reklama
Do góry