reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak zrobię, ale dopiero po tym jeśli ten nie wyjdzie. A nie wiesz może jak długo są ważne te wyniki.?
To zależy które. Kariotypy czy trombofilie to są badania genetyczne i są ważne całe życie. Te na przeciwciała już nie więc je pewnie lepiej robić niedługo przed wizytą, tylko trzeba wcześniej wiedzieć ile się czeka na wyniki :).

reklama
Jeśli ktoś zna przybliżone koszta tych badań to byłoby fajnie jakby nam napisał.
Mrl najlepiej zrobić w Prokocimiu około 400 zł ( najtaniej gdyż w apc 800 zł , Ana najlepiej zrobić od razu Ana 3 ( ja Mialam Ana 2 delikatnie dodatnie i paśnik pytał czemu nie zrobiłam Ana 3 ... Te ujemne wyszły ... Diagnostyka robi ) za Ana 3 i crossmat w apc zapłaciłam 480 zł . Reszty nie pamiętam niestety bo robiłam już dawno 😔

I po usg. Mała waży już 630g.
Następne usg 22.06
20220525_184114.jpg

Przyszly też wyniki amniopunkcji
20220525_184520.jpg

Musimy że ślubnym zrobić sobie badania genetyczne.
Najlepiej jakby któreś z nas było nosicielem to jest duża szansa, że Jolka będzie tylko nosicielką

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny;)
Troche czasami Was tu podczytuje…
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane.
Aktualnie 4dpt blastki..
od godzin wieczornych 1dpt i 2dpt pojedyncze pobolewnia w rzucie macicy i pęcherza, z tego co pamietam ostatnio bylo prawie podobnie… ale wiadomo jak jest - oczywiscie siedze jak na szpilkach i juz chce wiedziec, czy sie udalo…
Chcialabym nie myslec o tym, czy jest okej czy nie, ale wiadomo jak jest…
A do oznaczenia bety jeszcze tyle dni zostalo (mam zrobic 10dpt)…
A tylko Wy zrozumiecie jak to jest ;)
Hej! U mnie 5dpt blastka 🙂 bete mam zrobić w poniedziałek, dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca tak żeby sprawdzić czy zarodek zaskoczył, nie nakręcam się i czekam do bety, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to ciąża biochemiczna.

A jaki wynik testu?
I jak test? Mam nadzieje ze byla blada kreseczka ?;)
Jest bladziak,Przynajmniej wiem, ze kropek się przyjął (mam nadzieje, ze tym razem rozgosci sie na całe 9 miesięcy) ale tak jak mówiłam nie nakręcam się, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to u mnie ciąża biochemiczna.

Po pierwszym transferze zrobiłam dodatkowe badania, wyszła trombofila wrodzona + niedobory witamin 😔 do drugiego transferu podeszłam na heparynie + acard + metylowane witaminy.

reklama
Jest bladziak,Przynajmniej wiem, ze kropek się przyjął (mam nadzieje, ze tym razem rozgosci sie na całe 9 miesięcy) ale tak jak mówiłam nie nakręcam się, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to u mnie ciąża biochemiczna.

Po pierwszym transferze zrobiłam dodatkowe badania, wyszła trombofila wrodzona + niedobory witamin 😔 do drugiego transferu podeszłam na heparynie + acard + metylowane witaminy.
Oby juz zostal na 9 miesiecy ;) trzymam kciuki ;*

Do góry