reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak zrobię, ale dopiero po tym jeśli ten nie wyjdzie. A nie wiesz może jak długo są ważne te wyniki.?
To zależy które. Kariotypy czy trombofilie to są badania genetyczne i są ważne całe życie. Te na przeciwciała już nie więc je pewnie lepiej robić niedługo przed wizytą, tylko trzeba wcześniej wiedzieć ile się czeka na wyniki :).

reklama
Jeśli ktoś zna przybliżone koszta tych badań to byłoby fajnie jakby nam napisał.
Mrl najlepiej zrobić w Prokocimiu około 400 zł ( najtaniej gdyż w apc 800 zł , Ana najlepiej zrobić od razu Ana 3 ( ja Mialam Ana 2 delikatnie dodatnie i paśnik pytał czemu nie zrobiłam Ana 3 ... Te ujemne wyszły ... Diagnostyka robi ) za Ana 3 i crossmat w apc zapłaciłam 480 zł . Reszty nie pamiętam niestety bo robiłam już dawno 😔

I po usg. Mała waży już 630g.
Następne usg 22.06
20220525_184114.jpg

Przyszly też wyniki amniopunkcji
20220525_184520.jpg

Musimy że ślubnym zrobić sobie badania genetyczne.
Najlepiej jakby któreś z nas było nosicielem to jest duża szansa, że Jolka będzie tylko nosicielką

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny;)
Troche czasami Was tu podczytuje…
W maju 2021 cb, w listopadzie 2021- poronienie zatrzymane.
Aktualnie 4dpt blastki..
od godzin wieczornych 1dpt i 2dpt pojedyncze pobolewnia w rzucie macicy i pęcherza, z tego co pamietam ostatnio bylo prawie podobnie… ale wiadomo jak jest - oczywiscie siedze jak na szpilkach i juz chce wiedziec, czy sie udalo…
Chcialabym nie myslec o tym, czy jest okej czy nie, ale wiadomo jak jest…
A do oznaczenia bety jeszcze tyle dni zostalo (mam zrobic 10dpt)…
A tylko Wy zrozumiecie jak to jest ;)
Hej! U mnie 5dpt blastka 🙂 bete mam zrobić w poniedziałek, dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca tak żeby sprawdzić czy zarodek zaskoczył, nie nakręcam się i czekam do bety, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to ciąża biochemiczna.

A jaki wynik testu?
I jak test? Mam nadzieje ze byla blada kreseczka ?;)
Jest bladziak,Przynajmniej wiem, ze kropek się przyjął (mam nadzieje, ze tym razem rozgosci sie na całe 9 miesięcy) ale tak jak mówiłam nie nakręcam się, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to u mnie ciąża biochemiczna.

Po pierwszym transferze zrobiłam dodatkowe badania, wyszła trombofila wrodzona + niedobory witamin 😔 do drugiego transferu podeszłam na heparynie + acard + metylowane witaminy.

reklama
Jest bladziak,Przynajmniej wiem, ze kropek się przyjął (mam nadzieje, ze tym razem rozgosci sie na całe 9 miesięcy) ale tak jak mówiłam nie nakręcam się, bo przy pierwszym transferze skonczylo się to u mnie ciąża biochemiczna.

Po pierwszym transferze zrobiłam dodatkowe badania, wyszła trombofila wrodzona + niedobory witamin 😔 do drugiego transferu podeszłam na heparynie + acard + metylowane witaminy.
Oby juz zostal na 9 miesiecy ;) trzymam kciuki ;*

Do góry