reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny.
Jestem po transferze.
Mieliśmy 6 zarodków, 1 dzisiaj podany, 1 zamrożony o pozostałych poinformuje jutro embriolog. Miałyście tak, że o część zarodków podali lub zamrozili a resztę Nadal obserwowali? Jest szansa że z tych pozostałych coś będzie
?
W moim przypadku:
na świeżym transferze, przy podaniu 3 dniowego zarodka, niestety zarodki obserwowane nie przetrwały,
ale przy transferze mrozaczka, początkowo zamrozili 4 i dzień później kolejne 4. Także z tym, jak i ze wszystkim w in vitro różnie bywa.

reklama
W Polsce? Nam powiedzieli, że zapładniają 6 komórek. Miałam 1 więc 5 zamrozili. Z tych 6 jeden zarodek podali, 1 zamrozili a 4 pozostałe obserwują...
bo zapładniają 6 komórek, ale jeżeli wiek powyżej 35 lat, albo np. słaba jakość nasienia (jak u nas) to zapładniają wszystkie.
my przy pierwszej procedurze też mieliśmy 6, pozostałe komórki mroziliśmy, przy drugiej zapłodniliśmy 35 komórek i udało się 8 zarodków 5 dniowych.

bo zapładniają 6 komórek, ale jeżeli wiek powyżej 35 lat, albo np. słaba jakość nasienia (jak u nas) to zapładniają wszystkie.
my przy pierwszej procedurze też mieliśmy 6, pozostałe komórki mroziliśmy, przy drugiej zapłodniliśmy 35 komórek i udało się 8 zarodków 5 dniowych.
Nie wiedziałam tego.
Tobie się udało?

W Polsce? Nam powiedzieli, że zapladniają 6 komórek. Miałam 1 więc 5 zamrozili. Z tych 6 jeden zarodek podali, 1 zamrozili a 4 pozostałe obserwują...
W Gdańsku w Invicta. Ze względu na wysoka fragmentację dna plemnika i to, że badalismy zarodki mogliśmy zapladniac wszytskie komórki. Ten przepis z 6 komórkami jest łatwy do ominiecia, jak lekarz ma chęć to bez problemy da wskazanie do zapłodnienia wszytskich, ale trzeba się liczyć z kosztami mrozenia. Nam zostało 5 zarodków za które rocznie płacimy 650zl, bo nie chcemy oddać ich do adopcji.

W Gdańsku w Invicta. Ze względu na wysoka fragmentację dna plemnika i to, że badalismy zarodki mogliśmy zapladniac wszytskie komórki. Ten przepis z 6 komórkami jest łatwy do ominiecia, jak lekarz ma chęć to bez problemy da wskazanie do zapłodnienia wszytskich, ale trzeba się liczyć z kosztami mrozenia. Nam zostało 5 zarodków za które rocznie płacimy 650zl, bo nie chcemy oddać ich do adopcji.

Za którym transferem Wam się udało?

Za 3. Pierwsze dwa mieliśmy z pojedynczymi zarodkami, dwa zarodki odpadły w badaniach genetycznych jako chore. Teraz jestem w ciąży bliźniaczej z trzeciego transferu.
Gratuluję 🥰
A powiedz mi, badania genetyczne robią w klinice? Tych zamrożonych zarodków?

reklama
Ja Invicta Bydgoszcz. 34 lata, nasienie dawcy i również zapładniali wszystkie komórki

Do góry