Niewiem co wychodowalam ,bo przy jednym zastrzyku czasami za mocno nacisnę i się wylewa ,a resztę idzie w brzuch. Jak zaczęłam starania to miałam 29 a teraz już 34 i dalej nic kurcze skąd się bierze ta endometrioza w tak młodym wieku ? Napewno się uda I będziesz miała bliźniakiNa pewno się wychowało dużo zarodków
I na bank wam się uda
Gdzieś na forum czytałam, że ponoć mrożone zarodki są lepsze ale ciekawa jestem czy faktycznie tak jest ?
U nas ze względu na długą historię choroby lekarz nie widzi przeszkód. Od 2016 roku borykam się z endometriozą i mimo jednej operacji w 2016 roku oraz zabiegu w 2021 roku choroba znów w tym roku się uaktywniła. Dlatego kwalifikuje się na podanie dwóch mając zaledwie 26 lat. Także są też i plusy tej choroby. Ale obawiam się hodowania zarodków bo endometrioza bardzo niszczy komórki i boje się, że żaden nie będzie spełniał odpowiednich kryteriów albo nie dotrwają do transferu.
Poza endometriozą mam jeszcze problem z niepękającymk pęcherzykami.
Jestem także po ciąży biochemicznej wyłapanej na becie HCG Jakie było moje zdziwienie jak się dowiedziałam mimo mojej bezpłodności, że naturalnie organizm podją próbę
Czasem mam wrażenie, że jestem totalnie beznadziejnym przypadkiem klinicznym. Ale skoro lekarz jest naprawdę pewny ciąży przy in vitro w moim przypadku to chyba też powinnam być.
Zobaczę co powie mi na jutrzejszej wizycie.
reklama
Kasialucky
Fanka BB :)
To kibicujemy sobie wzajemnieMiejmy nadzieję że dla nas endometrioza nie będzie na tyle okrutna żeby miało się nie udać
Ale czasem mam wrażenie, że wolałabym usłyszeć że nie będzie Pani mogła mieć dzieci niż wkładać tyle serca, emocji i wiary w starania i cierpieć przy każdym teście i rozczarowaniu.
Daj znać jak zaczniesz stymulacje
I udały się bliźniaki?zapytam w sobotę lekarza ,z jednej strony to trochę ryzykoJa miałam 34 lata i podali dwie blastki
Jestem po punkcji.
Na 15 komórek, 11 zostawili. 6 zapladniają a 5 mrozimy.
Transfer będzie świeży we wtorek. Od jutra mam brać 3 razy dziennie Duphaston i 2 razy dziennie gluobulki cyclo progest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl.
Mam nadzieję, że chociaż 1 uda się uzyskać...
Transfer będzie świeży we wtorek. Od jutra mam brać 3 razy dziennie Duphaston i 2 razy dziennie gluobulki cyclo progest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl.
Kasialucky
PowodzeniaJestem po punkcji.
Sherlook
Kochana jak ja się cieszę A mdłości ci minęły?? Ja połówkowe chyba za miesiąc i już się martwię mimo że nifty super Mnie zaczyna już żołądek od tych leków i mdłości boleć.Witajcie połówkowe za mną , na szczęście wszystko ok. Synio pięknie macha nóżkami ,,życzę wszystkim wytrwałości i takich widokow
Ja miałam i jestem w ciąży. Ale czy pomógł.... Hmmm. Mój zarodek 5 dni wychodził z otoczki i się zagnieżdżał, więc może i tak. Bez tego może by wypadłHej dziewczyny Jestem po wizycie i w środę mam transfer Mam pytanie czy stosowałyście do transferu to specjalne podłoże Embryoglue? U mnie wczoraj prof. nic o tym nie wspominał, a ja pamiętam, że 5 lat temu mieliśmy to podłoże i transfer był szczęśliwy? Jakie są wasze doświadczenia?
Sherlook
Ty się leczysz w mojej klinice?? Zadowolona jesteś?? U kogo podchodzisz do in vitro? Życzę powodzeniaI udały się bliźniaki?zapytam w sobotę lekarza ,z jednej strony to trochę ryzyko
Nelka85
U mnie nie było wyboru pakietów.dziewczyny .. jakie pakiety invitro miałyście do wyboru ? Optimum czy All inclusive gdzie ten drugi wiele droższy tylko pare innych opcji jest .
Na bieżąco robione to co było potrzebne
Korzystałam plus nacięcie otoczki - transfer udanyHej dziewczyny Jestem po wizycie i w środę mam transfer Mam pytanie czy stosowałyście do transferu to specjalne podłoże Embryoglue? U mnie wczoraj prof. nic o tym nie wspominał, a ja pamiętam, że 5 lat temu mieliśmy to podłoże i transfer był szczęśliwy? Jakie są wasze doświadczenia?
Miałam z mrozaka i się udało. Gdzieś czytałam, że z mrozaka lepiej bo jak przeżyje mrożenie / rozmrażanie to większa szansa - ale nie wiem czy to prawdakobiety , lepiej świeży czy mrożony ?
w mIU.A w jakich jednostkach podaje laboratorium ???
Króliczki ja też kocham zwierzęta więc jak najbardziej cię rozumiem
reklama
Ja na 5 jeden udany niestety poronienie w 7 tyg.Cześć dziewczyny jestem po 3 nieudanych invitro zarodek wogole się nie zagniezdzil lekarze mówią że to może być problem z zarodkaim teraz staram się poprawić jakoś komórek jajowych i za 3 miesiące będę podchodzić do stymulacji. Powiedzcie mi czy któraś z Was miała problemy z implantacja zarodków jakie były u was przyczyny i jakie badania robiliście w tym kierunku i czy której wkoncu się udało uzyskać ciążę
U mnie też nie dochodzi do implantacji zrobiłam na testdna pakiet po poronieniu wyszly mi 3 mutacje w Mthfr, pai-1 oraz V-leiden. To moze być przyczyną.
Potem immunolog i cała seria badam immunologocznych oczywiście genotyp AA brak prawie wszystkich kirów implantacyjnych. To też może być powód. Mialas jakieś leki do transferu ?
W moim przypadku każą z accofilem i heparyna. Do skutku....
Podziel się: