reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Na pewno się wychowało dużo zarodków ☺️
I na bank wam się uda 🌷🥰
Gdzieś na forum czytałam, że ponoć mrożone zarodki są lepsze ale ciekawa jestem czy faktycznie tak jest ?🤔

U nas ze względu na długą historię choroby lekarz nie widzi przeszkód. Od 2016 roku borykam się z endometriozą i mimo jednej operacji w 2016 roku oraz zabiegu w 2021 roku choroba znów w tym roku się uaktywniła. Dlatego kwalifikuje się na podanie dwóch mając zaledwie 26 lat. Także są też i plusy tej choroby. Ale obawiam się hodowania zarodków bo endometrioza bardzo niszczy komórki i boje się, że żaden nie będzie spełniał odpowiednich kryteriów albo nie dotrwają do transferu.
Poza endometriozą mam jeszcze problem z niepękającymk pęcherzykami.

Jestem także po ciąży biochemicznej wyłapanej na becie HCG ☺️ Jakie było moje zdziwienie jak się dowiedziałam mimo mojej bezpłodności, że naturalnie organizm podją próbę 🤔

Czasem mam wrażenie, że jestem totalnie beznadziejnym przypadkiem klinicznym. Ale skoro lekarz jest naprawdę pewny ciąży przy in vitro w moim przypadku to chyba też powinnam być. 😉

Zobaczę co powie mi na jutrzejszej wizycie.
Niewiem co wychodowalam ,bo przy jednym zastrzyku czasami za mocno nacisnę i się wylewa ,a resztę idzie w brzuch. Jak zaczęłam starania to miałam 29 a teraz już 34 i dalej nic 😁kurcze skąd się bierze ta endometrioza w tak młodym wieku ? Napewno się uda I będziesz miała bliźniaki 🙂

reklama
Miejmy nadzieję że dla nas endometrioza nie będzie na tyle okrutna żeby miało się nie udać 😉

Ale czasem mam wrażenie, że wolałabym usłyszeć że nie będzie Pani mogła mieć dzieci niż wkładać tyle serca, emocji i wiary w starania i cierpieć przy każdym teście i rozczarowaniu.
To kibicujemy sobie wzajemnie 🤗
Daj znać jak zaczniesz stymulacje ✊😘

Jestem po punkcji.
Na 15 komórek, 11 zostawili. 6 zapladniają a 5 mrozimy.
Transfer będzie świeży we wtorek. Od jutra mam brać 3 razy dziennie Duphaston i 2 razy dziennie gluobulki cyclo progest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl.

Mam nadzieję, że chociaż 1 uda się uzyskać...

Jestem po punkcji.
Na 15 komórek, 11 zostawili. 6 zapladniają a 5 mrozimy.
Transfer będzie świeży we wtorek. Od jutra mam brać 3 razy dziennie Duphaston i 2 razy dziennie gluobulki cyclo progest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl.

Mam nadzieję, że chociaż 1 uda się uzyskać...
Powodzenia ✊

Witajcie połówkowe za mną , na szczęście wszystko ok. Synio pięknie macha nóżkami ,,życzę wszystkim wytrwałości i takich widokow
Kochana jak ja się cieszę 😍😍😘😘 A mdłości ci minęły?? Ja połówkowe chyba za miesiąc i już się martwię mimo że nifty super🙈🙈 Mnie zaczyna już żołądek od tych leków i mdłości boleć.
Hej dziewczyny :) Jestem po wizycie i w środę mam transfer :) Mam pytanie czy stosowałyście do transferu to specjalne podłoże Embryoglue? U mnie wczoraj prof. nic o tym nie wspominał, a ja pamiętam, że 5 lat temu mieliśmy to podłoże i transfer był szczęśliwy? Jakie są wasze doświadczenia?
Ja miałam i jestem w ciąży. Ale czy pomógł.... Hmmm. Mój zarodek 5 dni wychodził z otoczki i się zagnieżdżał, więc może i tak. Bez tego może by wypadł 😜

dziewczyny .. jakie pakiety invitro miałyście do wyboru ? Optimum czy All inclusive gdzie ten drugi wiele droższy tylko pare innych opcji jest .
U mnie nie było wyboru pakietów.
Na bieżąco robione to co było potrzebne
Hej dziewczyny :) Jestem po wizycie i w środę mam transfer :) Mam pytanie czy stosowałyście do transferu to specjalne podłoże Embryoglue? U mnie wczoraj prof. nic o tym nie wspominał, a ja pamiętam, że 5 lat temu mieliśmy to podłoże i transfer był szczęśliwy? Jakie są wasze doświadczenia?
Korzystałam plus nacięcie otoczki - transfer udany
kobiety , lepiej świeży czy mrożony ?
Miałam z mrozaka i się udało. Gdzieś czytałam, że z mrozaka lepiej bo jak przeżyje mrożenie / rozmrażanie to większa szansa - ale nie wiem czy to prawda

reklama
Cześć dziewczyny jestem po 3 nieudanych invitro zarodek wogole się nie zagniezdzil lekarze mówią że to może być problem z zarodkaim teraz staram się poprawić jakoś komórek jajowych i za 3 miesiące będę podchodzić do stymulacji. Powiedzcie mi czy któraś z Was miała problemy z implantacja zarodków jakie były u was przyczyny i jakie badania robiliście w tym kierunku i czy której wkoncu się udało uzyskać ciążę
Ja na 5 jeden udany niestety poronienie w 7 tyg.
U mnie też nie dochodzi do implantacji zrobiłam na testdna pakiet po poronieniu wyszly mi 3 mutacje w Mthfr, pai-1 oraz V-leiden. To moze być przyczyną.
Potem immunolog i cała seria badam immunologocznych oczywiście genotyp AA brak prawie wszystkich kirów implantacyjnych. To też może być powód. Mialas jakieś leki do transferu ?
W moim przypadku każą z accofilem i heparyna. Do skutku....

Do góry