reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z racji, że nie ma głupich pytań spytam co to za badania. Nie słyszałam nic o tym.
Jestem przy pierwszej procedurze i dużo pewnie nie wiem..
To jest badanie dna płodu dziecka na choroby genetyczne. Jest ono izolowane z krwi matki i robi się je po 11 tygodniu. Niestety jest dość drogie. Ja dałam prawie 2400 zł bez jakiś groszy.

reklama
Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko jest dobrze na tą chwilę. I prawdopodobnie będzie dziewczynka. Nadal termin na 11.11. Czyli nie dogoniłam @Kocka 😜 Zrobiłam nifty pro pod koniec kwietnia i pappę dziś i czekam na wyniki.
Hehe lepiej mnie nie gon, bo ja przy bliźniakach pewnie w październiku się rozpakuje :p

Dziekuje
Punkcja była zaraz po 9.
Mamy tylko albo aż 6 komórek, pozostałe 4 zdegenerowane przez moja endometrioze 😟
Natomiast wszystkie 6 sa z tego zdrowego jajnika🙏
Jutro ma dzwonić embriolog powiedzieć ile sie zaplodnilo - wiec proszę o dalsze ✊
Kontrole mam za kilka dni, lekarz w trakcie punkcji pobrał zawartość mojej torbieli endometrialnej. Chciałby zrobić stosunkowo szybko druga stymulacje, powiedział ze moj lewy jajnik troche sie zregeneruje i stymulacja będzie bardziej owocna.
Czy któraś z was miała druga stymulacje stosunkowo szybko ?
Ja miałam miesiąc przerwy między jedna a druga. Przez ten miesiąc brałam tabletki anty. Niestety ja mam słabe AMH i na druga stymulacje zareagowałam gorzej. Tylko 3 prawidłowe komórki (w pierwszej 5). Ogólnie druga punkcja mocniej odbiła się na moim zdrowiu, potrzebowałam tygodnia aby dojść do siebie.

Dziewczyny moja skarbnica wiedzy😀dziś 9dt bascocysty 6dniowej nie mam objaw jak przy tamtej ciąży (biochemiczna) jedynie to może częstsze sikanie i jeden dzień taki wzruszający( mając imieniny dostałam życzenia żeby moje marzenia się spełniły i już łzy w oczach). I czasami zaboli mnie brzuch na dole ale na pewno mniej niż wtedy. Piersi normalne nic nie czuje.Beta w pon. Ale chyba coś powinnam czuć. Jak to u Was było?

Dziewczyny moja skarbnica wiedzy😀dziś 9dt bascocysty 6dniowej nie mam objaw jak przy tamtej ciąży (biochemiczna) jedynie to może częstsze sikanie i jeden dzień taki wzruszający( mając imieniny dostałam życzenia żeby moje marzenia się spełniły i już łzy w oczach). I czasami zaboli mnie brzuch na dole ale na pewno mniej niż wtedy. Piersi normalne nic nie czuje.Beta w pon. Ale chyba coś powinnam czuć. Jak to u Was było?
Zrob sobie test juz powinien ci wyjsc

reklama
Do góry