reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, potrzebuję się Was troszkę poradzić.
Jestem przed 3 transferem i lekarz zasugerował podanie 2 zarodków. Decyzja oczywiście należy do nas.
Tyle już się naczytałam różnych rzeczy.... a jak to u Was wyglądało 1 czy 2 zarodki ? I jak 2 to jak się czułyście?
Wiadomo to decyzja indywidualna i nikt jej za mnie nie podejmie, ale z Wami może będzie mi łatwiej :)
@eij miała dwa zarodeczki podane w pierwszej procedurze i właśnie te zdjęcia Dagmary i Dominika są zwienczeniem ❤️❤️❤️ona by Ci napewno odpowiedziała na Twoje pytanie ale przy tej dwójce napewno będzie to troszkę oddalone w czasie 😉

reklama
Mi moja dr powiedziała że nie sugeruje my się pomiarem bo na początku to normalne że dziecko rośnie różnie .u mnie akurat bylo odwrotnie że z USG starsza ciąża niż kalendarza. Ale co Ci powiedział dr że to normalne czy że się niepokoi,, bo stres nie jest Ci potrzebny. Byłaś w klinice czy u swojego lekarz ?? Od prowadzenia ciąży ?
w klinice. Strasznie się przejęłam. Tym bardziej, że szukałam podobnych przypadków i jak się zdarzają to zazwyczaj jest inny sprzęt lub lekarz, a u mnie wszystko to samo. On też był zmartwiony. Już go trochę znam. Pytałam, co będzie jak znów nie urośnie wystarczająco to nie umiał odpowiedzieć. Ale serduszko pięknie biło 180 mówił że jak na 9+2 idealnie i teraz będzie spadać.

ale super. Gratulacje!🥰🥰🥰
Dziękuję 🥰🥰🥰
W koncu nie robilam tego badania co wczoraj pisałam bo lekarka, ktora robila prenatalne powiedziala, ze sa dobre przeplywy w macicy , niskie ryzyko i wg niej nie musze robic.
Ale powiem Ci, ze kamien z serca. I kazdej zycze takich widokow jak ja mialam dzis 🥰 cudowne uczucie ❤

Hej dziewczyny , powtórzyłam bete po 48h i w 11 dpt miałam 105 ( z poprzedniego oznaczenia wzrost o 164%) a dzisiaj mam w 13 dpt bete 203,4 czyli wzrost o 97% . Nie wiecie moze czy takie małe wartości i spadek procentowy bety moze świadczyć o niepowodzeniu??

Jestem ponad trzy tygodnie po transferze, beta rośnie, więc wygląda obiecująco, chociaż nie mam żadnych innych objawów. Powierdzimy dopiero na USG po 4 tygodniu.
Ja nie mówiłam nikomu, ponieważ chciałam mieć spokój w tym czasie i nie czuć żadnej presji. Jeśli się uda to nie będę miała problemu by powiedzieć. W pracy tym bardziej nie mówiłam, bo nie chciałabym by zaczęli profilaktycznie szukać kogoś na moje miejsce 😂

Hej. Dziewczyny ja jestem po wizycie nadal czekam na cod 138 ale od 1 DC dostałam antybiotyki biorę je. Dziś byłam u lekarza endometrium rośnie ale slabo 6dc dziś biorę viagrę i estrofen a dziś mam jeszcze plastry naklejać na poldubki😂i zmieniać co 48h. 20 kwietnia kolejna wizyta i szykujemy się na transfer. Oby ten był tym szczęśliwszym niż ostatnio(ciąża biichemiczna)

reklama
Jestem ponad trzy tygodnie po transferze, beta rośnie, więc wygląda obiecująco, chociaż nie mam żadnych innych objawów. Powierdzimy dopiero na USG po 4 tygodniu.
Ja nie mówiłam nikomu, ponieważ chciałam mieć spokój w tym czasie i nie czuć żadnej presji. Jeśli się uda to nie będę miała problemu by powiedzieć. W pracy tym bardziej nie mówiłam, bo nie chciałabym by zaczęli profilaktycznie szukać kogoś na moje miejsce 😂
Ja tez nikonu nie mowilam , tylko moja mama wie , przy wczesniejszym transferze duzo osob wiedzialo I potem byla lipa jak dzwonili I sie pytali

Do góry