reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny miałam jutro na wizycie zacząć odstawiać proga i dziś zrobić badanie. Robiłam bez żadnych leków. Ostatni zastrzyk prolutex był wczoraj o 18. Badanie robiłam o 7 rano i wynik tylko 20😓😓 najgorsze, że jestem na cyklu naturalnym, więc powinienem być dużo większy. Strasznie się martwię, że ciąża umarła i dlatego ten prog jest taki niski. Nie wiem jak wytrzymam do jutra. Cała się trzęsę 😭
To może jedz na SOR!

reklama
Dziewczyny miałam jutro na wizycie zacząć odstawiać proga i dziś zrobić badanie. Robiłam bez żadnych leków. Ostatni zastrzyk prolutex był wczoraj o 18. Badanie robiłam o 7 rano i wynik tylko 20😓😓 najgorsze, że jestem na cyklu naturalnym, więc powinienem być dużo większy. Strasznie się martwię, że ciąża umarła i dlatego ten prog jest taki niski. Nie wiem jak wytrzymam do jutra. Cała się trzęsę 😭
Nie denerwuj sie mi progesteron tez mega spadał w poprzedniej ciazy i tez byłam na naturalnym cyklu plus duphaston tez sie stresowałam i nawet krwawiłam ale przeczytałam ze dziewczyny mając mega niski progesteron polowe co ty masz teraz normalnie utrzymywały ciaze ja miałam 17 jak ostatni raz badałam potem przestałam. Dzisiaj tez miałam stan przedzawałowy bo zaczelam krwawić rano i to ze zakrzepami, mega ból brzucha i byłam praktycznie pewna ze to początki poronienia, pojechałam na usg a tam zdrowa, silna dzidzia z walącym serduchem jak dzwon. Płakałam jak głupia, babka myslala ze to moje pierwsze dziecko 😂 a to poprostu zszedł ze mnie stres dlatego proszę nie stresuj sie twoj progesteron na ten moment jest super 👍🏽 Twoja ciąża napewno ma sie dobrze ❤️❤️❤️ Nie popełniaj mojego błędu z dzisiejszego poranka i nie panikuj 😉

Nie martw się. Mój też leciał w dół i wszystko jest w porządku. Miałam odstawiać a jednak do 16tc brałam dupka i prolutex a od 16tc luteina dopochwowa.. spokojnie kochana 😘😘

reklama
Ja nie rozumiem skąd "moda" na te gigantyczne progesterony. Mój progesteron na początku wahał się między 15-20, oczywiście pod kontrolą lekarza, a później już w ogóle go nie badałam i zdrowa ciąża. Tymi stresami i panikami to sobie dziewczyny bardziej szkodzicie niż ten "niski" progesteron ;)

Do góry