Robiłaś jakieś badania po ciąży biochemicznej? Ja niestety też pierwszy transfer swiezaczka i biochemia. Jestem właśnie po histerokopie i czekam na wynikPo wczorajszej becie poszłam zrobic dzisiaj kolejne badanie i niestety wyglada na to, że druga ciąża biochemiczna wynik 9 dni po transferze 31,7 mlU/ml…zaczynam już tracić nadzieję że się w końcu uda
reklama
Nie robilam wcześniej miałam zrobione wszystkie badania i histereskopie. 6 transferow beta zerowa ostatnie 2 transfery po leczeniu imunnologicznym ciąż3 biochemiczne. Lekarz na usg potwierdził mi adenomiozęRobiłaś jakieś badania po ciąży biochemicznej? Ja niestety też pierwszy transfer swiezaczka i biochemia. Jestem właśnie po histerokopie i czekam na wynik
Kasialucky
Fanka BB :)
Ja mysle ze nie wolno generalizowaćW wieku 39 lat nie badałam zarodków, pierwszy transfer udany, dziecko zdrowe. Szkoda kasy. Czasem zdrowe zarodki nie dają ciąży.
To indywidualne podejście
Pchełka216
Ciekawe...Cześć dziewczyny, mam już wyniki.
Poniżej podsyłam. Czy ktoś orientuje się i zna się na tym, aby powiedzieć mi czy te zarodki są dobre czy słabej jakości i raczej nic z tego nie będzie ?
myślałam że blastocysty muszą dojść do 5 aby pobrać biopsję i wykonać badania.
Jak to dziewczyny tu piszą mercedesy to nie są ale calkiem przyzwoite i ciążę z takich bywają.
kiesy masz mieć wyniki badania pgt? jeśli będą zdrowe gen to szansa na ciążę spora
Pchełka216
ale to nie chodzi o nasienie czy jajko ale o zarodek. Większość wad jest spontaniczna i wynikająca z nieprawodlowego podziału wiec prawidłowe kariotypy rodzicow niewiele mają z tym wspólnego ( owszem jak ktoś ma kariotyp nieprawidlowy to inna bajka ale ja tu nie o tym). Wiec twierdzenie że nie warto badac bo mamy prawidłowe kariotypy jest zaklinaniem rzeczywistości i zdawaniem sie na tzw. "szczescie" - jak się go ma to dziecko będzie zdrowe jak nie to będzie chore.My też nie badaliśmy zarodków, lekarz mówił że nie ma takich wskazań, ja mam kariotypy prawidłowe, 34 lata i nasienie dawcy więc uważam że było przebadane
Jeśli ma sie kasę to warto moim zdaniem badac bo a. oszczędza się sobie nieudanych transferów, b. oszczędza się sobie ew wczesnych poronień i wreszcie c. zmniejsza sie ryzyko urodzenia dziecka z wada gen typu np. zd ( bo nie transferujesz nieprwidlowtch zarodków które pomimo wszystko mogłyby dać ciążę która by się rozwijala).
eij
Zgadzam się. Ja tylko napisałam co sugerował lekarz. Byliśmy wykończeni finansowo już po samych inseminacjach więc nie mieliśmy pieniędzy żeby jeszcze badać więc zaryzykowaliśmy. Nie napisałam że nie warto badać.ale to nie chodzi o nasienie czy jajko ale o zarodek. Większość wad jest spontaniczna i wynikająca z nieprawodlowego podziału wiec prawidłowe kariotypy rodzicow niewiele mają z tym wspólnego ( owszem jak ktoś ma kariotyp nieprawidlowy to inna bajka ale ja tu nie o tym). Wiec twierdzenie że nie warto badac bo mamy prawidłowe kariotypy jest zaklinaniem rzeczywistości i zdawaniem sie na tzw. "szczescie" - jak się go ma to dziecko będzie zdrowe jak nie to będzie chore.
Jeśli ma sie kasę to warto moim zdaniem badac bo a. oszczędza się sobie nieudanych transferów, b. oszczędza się sobie ew wczesnych poronień i wreszcie c. zmniejsza sie ryzyko urodzenia dziecka z wada gen typu np. zd ( bo nie transferujesz nieprwidlowtch zarodków które pomimo wszystko mogłyby dać ciążę która by się rozwijala).
To, że mają 3 na przedzie nie oznacza, że są z 3 doby. Blastocysta 3 to taka, która jeszcze nie wyłazi z otoczki, ale jest z 5 doby.Ciekawe...
myślałam że blastocysty muszą dojść do 5 aby pobrać biopsję i wykonać badania.
Jak to dziewczyny tu piszą mercedesy to nie są ale calkiem przyzwoite i ciążę z takich bywają.
kiesy masz mieć wyniki badania pgt? jeśli będą zdrowe gen to szansa na ciążę spora
Sherlook jest teraz w ciąży ze wczesnej blastocysty, dobrze pamiętam?
Sherlook
Tak 2AB.To, że mają 3 na przedzie nie oznacza, że są z 3 doby. Blastocysta 3 to taka, która jeszcze nie wyłazi z otoczki, ale jest z 5 doby.
Sherlook jest teraz w ciąży ze wczesnej blastocysty, dobrze pamiętam?
Dzięki za wszystkie odpowieddzi jeszcze przemyśle temat z mężem, ogólnie badanie zarodków to duży koszt od 4 do 8 tys. a samo in vitro 15 tys. także masakra Najpierw muszę wogole coś wyhodowac czekam na okres i zaczynamy. Któraś z was też brała neoparin od 1dc? Codziennie biorę też acard 2 tabl. nie za dużo tego?
reklama
Sherlook
Ja bym swoje zbadała gdybym mogła. Tylko u nas w klinice nie badają. Może i koszt duży, ale teraz ciągle stres czy będzie zdrowe, czy nie poronie bo ma jakąś wadę. Byłabym na pewno spokojniejsza.Dzięki za wszystkie odpowieddzi jeszcze przemyśle temat z mężem, ogólnie badanie zarodków to duży koszt od 4 do 8 tys. a samo in vitro 15 tys. także masakra [emoji849] Najpierw muszę wogole coś wyhodowac czekam na okres i zaczynamy. Któraś z was też brała neoparin od 1dc? Codziennie biorę też acard 2 tabl. nie za dużo tego?
Podziel się: