reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Moja koleżanka zrobiła test oczywiście pozytywny poszła do gin po 10dniach nie widział nic na USG powiedziała jej o ciąży pozamacicznej. Pierwsza beta 1marzec 1360 dziś tylko 2009. Kazali jej lezec. Czy może tak byc że to pozamaciczna? Sprawdzałam jej przyrost 28%.

Hej robiłam dziś badania przed poniedziałkową wizyta. Powiem że boje się bardzo bo ostatnie USG był 3 tygodnie temu w 7 tygodniu . Ale moje pytanie jest takie TSH spadło mi prawie do zera bardzo dużo poniżej normy 0,006..miał ktoś tak ? Co to oznacza? Teraz mam 10+1
Mi wyszlo 0,039. Tylko ja biorę euthryox 25. Dziś na wizycie doktor powiedział, ze nisko jest i że może odatawimy ten euthyrox. Następna wizytę mam 24 marca i na nią mam zrobić jeszcze raz tsh i ft3 i ft4 i wtedy zdecydujemy.. Także chyba musisz to konsultować z lekarzem

Hej robiłam dziś badania przed poniedziałkową wizyta. Powiem że boje się bardzo bo ostatnie USG był 3 tygodnie temu w 7 tygodniu . Ale moje pytanie jest takie TSH spadło mi prawie do zera bardzo dużo poniżej normy 0,006..miał ktoś tak ? Co to oznacza? Teraz mam 10+1
Może masz troszkę za wysoka dawkę tyroksyny( letrox, euthyrox). Lekaz skoryguje w razie czego dawkę. Gorzej jakby TSH bylo wysokie.

Dziewczyny mam pytanie. Moja koleżanka zrobiła test oczywiście pozytywny poszła do gin po 10dniach nie widział nic na USG powiedziała jej o ciąży pozamacicznej. Pierwsza beta 1marzec 1360 dziś tylko 2009. Kazali jej lezec. Czy może tak byc że to pozamaciczna? Sprawdzałam jej przyrost 28%.
Może być pozamaciczna a może być po prostu wadliwa ciąża i zaraz się skończy. Nie wiem co ma leżenie pomoc w takiej sytuacji. Powinna mieć kontrolne USG, czy gdzieś nie pojawia się pęcherzyk bo jednak przy becie 2000 powiecie już być widoczny. Jak będzie w jajowodzie to do szpitala.

reklama
Dziewczyny dziś byłam na usg mam polipa na macicy 3 mmm mówi ze powinien sie złuszczyć podczas miesiączki . A jak nie to mam mieć histeroskopie i tak wiec może uda sie usunąć ..
Czy któraś z Was miała i sam znikł ?

Do góry