reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja z kolei czuję to specyficzne mrowienie w macicy. Byłam pewna że się udało. Serio. Ta beta mnie przytłoczyła, a właściwie najpierw wojna, później krew, a na sam koniec beta...

Nie wiem 😭 na prawdę boje się dawać sobie nadzieję. Właściwie i dobrze rokujące beta i słabo rokująca skończyły się tak samo...
Właśnie taka jest prawda. Znam przypadki słabych bet z których były dzieci oraz bet idealnych, które zaczęły spadać po czasie. Tutaj nic nie jest przesądzone. Ja nie wiem na co liczę. Chyba chciałbym już znać ten przyrost. I potem albo sie troszkę cieszyć, albo zacząć nowy cykl transferowy.

reklama
Ja z kolei czuję to specyficzne mrowienie w macicy. Byłam pewna że się udało. Serio. Ta beta mnie przytłoczyła, a właściwie najpierw wojna, później krew, a na sam koniec beta...

Nie wiem 😭 na prawdę boje się dawać sobie nadzieję. Właściwie i dobrze rokujące beta i słabo rokująca skończyły się tak samo...
Wiesz co kochana, nie ma złotego środka. Sama widzisz że beta o prawidłowym przyroście nie daje gwarancji zdrowej ciąży 🙁 u mnie in vitro się udało za pierwszym razem ale wcześniej miałam za sobą 6 nieudanych inseminacji, i natłok myśli był taki sam jak u Ciebie. Dobre myśli mieszały się z tymi czarnymi. Musisz po prostu wyczekać, nie ma innej rady.

Właśnie taka jest prawda. Znam przypadki słabych bet z których były dzieci oraz bet idealnych, które zaczęły spadać po czasie. Tutaj nic nie jest przesądzone. Ja nie wiem na co liczę. Chyba chciałbym już znać ten przyrost. I potem albo sie troszkę cieszyć, albo zacząć nowy cykl transferowy.
Dokładnie, ta niewiedza jest strasznie przytłaczająca 😳 ale niestety niczego nie da się przyspieszyć i trzeba swoje wyczekać 🥴

Ciekawe o której będą wyniki.
Ja się martwię moimi hormonami, czy będą Ok do transferu.
Ty nie badalas ich przed transferem?

Ciekawe o której będą wyniki.
Ja się martwię moimi hormonami, czy będą Ok do transferu.
Ty nie badalas ich przed transferem?
Nie, ale ja miałam naturalny. Za to 3 razy usg. Wyniki o 15. One chyba idą z automatu zawsze o tej godzinie. Tak mam na tych poprzednich. O 9:20 przekazali do laboratorium i o 15 automat wysyła. Ale to chyba dotyczy tylko bety. Inne miałam o różnych porach.

Implantacja może trwa chyba nawet do 10dpt więc małym krwawieniem chyba nie powinnaś się martwić.

Nie, ale ja miałam naturalny. Za to 3 razy usg. Wyniki o 15. One chyba idą z automatu zawsze o tej godzinie. Tak mam na tych poprzednich. O 9:20 przekazali do laboratorium i o 15 automat wysyła. Ale to chyba dotyczy tylko bety. Inne miałam o różnych porach.
Ja już pewnie mam wyniki, ale jestem w pracy i nie mam odwagi teraz ich sprawdzić...

reklama
Oby u nas obu było pięknie :) o 11 kończę i sprawdzę razem z mężem, będzie raźniej we dwoje
Mam od dwóch dni bóle jak na miesiączkę, a nie miałam przy poprzednich transferach, więc kto wie, może to dobry znak :)
Mnie na trochę przeszedł ten ból, ale już jest znów 😜

Do góry