reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Biore bromergon, ale nie jestem wstanie stwierdzić dlaczego aż tak wzrosła, w zeszłym roku przed pierwszym transferem miałam 26, gdzie tez pierwszy transfer się nie udał, a teraz 116 i z czego.
Ja biorę dostinex od x lat. Jest super. Zero efektów ubocznych. 0.5tab raz na tydzien, a mam zdiagnozowanego gruczolaka przysadki. Koszt też nie jest duży jak się policzy, że 8tab kosztuje koło 100zl a wystarczaja na 16tyg.

U mnie niestety nie będzie transferu w tym cyklu. Wczoraj mi zwiększył dawkę estrofemu na 3x1 i jak wzięłam tą dodatkową to po 50 minutach dostałam takich zawrotów głowy, że nie byłam w stanie do łazienki dojść. I mega mdłości. Ze 30 min mnie trzymało. Napisałam do mojego doktora i kazał odłożyć i mamy na naturalnym w następnym cyklu spróbować. Ja nigdy nie miałam problemów z owu ani z endometrium, więc mam nadzieję że się uda. Jeszcze dziś się nie za dobrze czuję.
Bardzo mi przykro i nie ukrywam - trochę też smutno 🙁myślałam, że będę mieć towarzyszkę, bo bardzo podobnie szłyśmy z tym transferem...z drugiej strony to ja chyba jakaś dziwna jestem , bo biorę już drugi 11 dzień Estrofem 2x1 i nie mam żadnych, ale to żadnych dolegliwości 🤷‍♀️ oby to źle nie wróżyło🤦‍♀️coraz bardziej nakręcam się też przed wt wizytą kontrolną, tym bardziej, że na niej mam mieć badanie czystości pochwy, a sama wizyta też nie u mojej lekarki, bo jest na urlopie 😱

Hej dziewczynki właśnie jestem w trakcie drugiego podejścia in vitro w piątek mialam punkcję pobrano mi 20 pecherzykow , z czego było 11 komórek cały czas boli mnie brzuch czuję taki wzdęty i przy sikaniu boli najbardziej myślicie ze mam się czegoś obawiać? Poprzednia procedurę (niestety nieidana)miałam 6 lat temu ale pamiętam żeby mnie brzuch bolał..

H
Bardzo mi przykro i nie ukrywam - trochę też smutno 🙁myślałam, że będę mieć towarzyszkę, bo bardzo podobnie szłyśmy z tym transferem...z drugiej strony to ja chyba jakaś dziwna jestem , bo biorę już drugi 11 dzień Estrofem 2x1 i nie mam żadnych, ale to żadnych dolegliwości 🤷‍♀️ oby to źle nie wróżyło🤦‍♀️coraz bardziej nakręcam się też przed wt wizytą kontrolną, tym bardziej, że na niej mam mieć badanie czystości pochwy, a sama wizyta też nie u mojej lekarki, bo jest na urlopie 😱
Ja brałam estrofen 3*2 i też nie miałam żadnych objawów ,, zależy od organizmu..wszystko jest ok

Hej dziewczynki właśnie jestem w trakcie drugiego podejścia in vitro w piątek mialam punkcję pobrano mi 20 pecherzykow , z czego było 11 komórek cały czas boli mnie brzuch czuję taki wzdęty i przy sikaniu boli najbardziej myślicie ze mam się czegoś obawiać? Poprzednia procedurę (niestety nieidana)miałam 6 lat temu ale pamiętam żeby mnie brzuch bolał..
Ja jestem 5 dzień po punkcji i nadal mam takie dolegliwości, tylko z każdym dniem mniejsze.
Brzuszek nadal wzięty, siku boli ale póki oddajesz siku, to jest dobrze. Bierzesz jakieś leki? Ja nic - tak sobie chodzę i cierpię :)

Ja jestem 5 dzień po punkcji i nadal mam takie dolegliwości, tylko z każdym dniem mniejsze.
Brzuszek nadal wzięty, siku boli ale póki oddajesz siku, to jest dobrze. Bierzesz jakieś leki? Ja nic - tak sobie chodzę i cierpię :)
Biorę sobie nospe ale nie wiem czy to coś daje 🙂 a masz transfer odroczony? Ja mam zaplanowany na środę to będzie piąta doba mam nadzieję że się nic nie zmieni, że to nie przestymulowanie..

Dziewczyny mam w tym cyklu badanie okienka implantacyjnego i jestem na sztucznym cyklu. Lekarka mi mówiła że do 7.02 brać leki. Ale zapomniałam dopytać czy myśli zarówno o estrofemie i luteinie czy o jednym z nich. Jak to było u Was?

reklama
Podpowiecie czy martwić się tymi wynikami?

Załączniki

• 8360DD12-788E-4577-A9F1-13BC67797965.jpeg
    8360DD12-788E-4577-A9F1-13BC67797965.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 100
  • E9FB9039-3DFA-4933-B26E-4FF02A15706E.jpeg
    E9FB9039-3DFA-4933-B26E-4FF02A15706E.jpeg
    51,2 KB · Wyświetleń: 82
Do góry