reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Biore bromergon, ale nie jestem wstanie stwierdzić dlaczego aż tak wzrosła, w zeszłym roku przed pierwszym transferem miałam 26, gdzie tez pierwszy transfer się nie udał, a teraz 116 i z czego.
Ja biorę dostinex od x lat. Jest super. Zero efektów ubocznych. 0.5tab raz na tydzien, a mam zdiagnozowanego gruczolaka przysadki. Koszt też nie jest duży jak się policzy, że 8tab kosztuje koło 100zl a wystarczaja na 16tyg.

U mnie niestety nie będzie transferu w tym cyklu. Wczoraj mi zwiększył dawkę estrofemu na 3x1 i jak wzięłam tą dodatkową to po 50 minutach dostałam takich zawrotów głowy, że nie byłam w stanie do łazienki dojść. I mega mdłości. Ze 30 min mnie trzymało. Napisałam do mojego doktora i kazał odłożyć i mamy na naturalnym w następnym cyklu spróbować. Ja nigdy nie miałam problemów z owu ani z endometrium, więc mam nadzieję że się uda. Jeszcze dziś się nie za dobrze czuję.
Bardzo mi przykro i nie ukrywam - trochę też smutno 🙁myślałam, że będę mieć towarzyszkę, bo bardzo podobnie szłyśmy z tym transferem...z drugiej strony to ja chyba jakaś dziwna jestem , bo biorę już drugi 11 dzień Estrofem 2x1 i nie mam żadnych, ale to żadnych dolegliwości 🤷‍♀️ oby to źle nie wróżyło🤦‍♀️coraz bardziej nakręcam się też przed wt wizytą kontrolną, tym bardziej, że na niej mam mieć badanie czystości pochwy, a sama wizyta też nie u mojej lekarki, bo jest na urlopie 😱

Hej dziewczynki właśnie jestem w trakcie drugiego podejścia in vitro w piątek mialam punkcję pobrano mi 20 pecherzykow , z czego było 11 komórek cały czas boli mnie brzuch czuję taki wzdęty i przy sikaniu boli najbardziej myślicie ze mam się czegoś obawiać? Poprzednia procedurę (niestety nieidana)miałam 6 lat temu ale pamiętam żeby mnie brzuch bolał..

H
Bardzo mi przykro i nie ukrywam - trochę też smutno 🙁myślałam, że będę mieć towarzyszkę, bo bardzo podobnie szłyśmy z tym transferem...z drugiej strony to ja chyba jakaś dziwna jestem , bo biorę już drugi 11 dzień Estrofem 2x1 i nie mam żadnych, ale to żadnych dolegliwości 🤷‍♀️ oby to źle nie wróżyło🤦‍♀️coraz bardziej nakręcam się też przed wt wizytą kontrolną, tym bardziej, że na niej mam mieć badanie czystości pochwy, a sama wizyta też nie u mojej lekarki, bo jest na urlopie 😱
Ja brałam estrofen 3*2 i też nie miałam żadnych objawów ,, zależy od organizmu..wszystko jest ok

Hej dziewczynki właśnie jestem w trakcie drugiego podejścia in vitro w piątek mialam punkcję pobrano mi 20 pecherzykow , z czego było 11 komórek cały czas boli mnie brzuch czuję taki wzdęty i przy sikaniu boli najbardziej myślicie ze mam się czegoś obawiać? Poprzednia procedurę (niestety nieidana)miałam 6 lat temu ale pamiętam żeby mnie brzuch bolał..
Ja jestem 5 dzień po punkcji i nadal mam takie dolegliwości, tylko z każdym dniem mniejsze.
Brzuszek nadal wzięty, siku boli ale póki oddajesz siku, to jest dobrze. Bierzesz jakieś leki? Ja nic - tak sobie chodzę i cierpię :)

Ja jestem 5 dzień po punkcji i nadal mam takie dolegliwości, tylko z każdym dniem mniejsze.
Brzuszek nadal wzięty, siku boli ale póki oddajesz siku, to jest dobrze. Bierzesz jakieś leki? Ja nic - tak sobie chodzę i cierpię :)
Biorę sobie nospe ale nie wiem czy to coś daje 🙂 a masz transfer odroczony? Ja mam zaplanowany na środę to będzie piąta doba mam nadzieję że się nic nie zmieni, że to nie przestymulowanie..

Dziewczyny mam w tym cyklu badanie okienka implantacyjnego i jestem na sztucznym cyklu. Lekarka mi mówiła że do 7.02 brać leki. Ale zapomniałam dopytać czy myśli zarówno o estrofemie i luteinie czy o jednym z nich. Jak to było u Was?

reklama
Podpowiecie czy martwić się tymi wynikami?

Załączniki

• 8360DD12-788E-4577-A9F1-13BC67797965.jpeg
    8360DD12-788E-4577-A9F1-13BC67797965.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 98
  • E9FB9039-3DFA-4933-B26E-4FF02A15706E.jpeg
    E9FB9039-3DFA-4933-B26E-4FF02A15706E.jpeg
    51,2 KB · Wyświetleń: 80
Do góry