reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem trochę zmartwiona. Wczoraj wieczorem miałam pobierana krew na Lh, estradiol i progesteron ( już po owulacji) i dziś przyszły wyniki. Mam pojawić się dopiero w poniedziałek na transferze, ale mam niski estradiol- tylko 45 :( wiem, że zawsze spada po owulacji, ale aż tak niski jest ok? Progesteron też niski, ale on dopiero zacznie rosnac. Napisałam do opiekuna i teraz czekam. Boję się, że zostanę olana.

reklama
O jakie podsumowanie😁Najlepszego ! Coś czuje ze kończysz jakiś etap i raczej niedługo znikniesz stąd…?!
Mi jakoś ostatnio uderzyło po oczach 2014 rok początek wszystkiego. I kurcze jest 2021 (wtedy był) i wielkie zdziwienie ile to lat 😱
Nigdzie sie nie wybieram,chociaz temat dzieci juz zamkniety.
Prasowke do kawy musze miec 🤪i sentyment ogromny.
Mysle ,ze takich jak ja czy ty, jest tu cala masa,tylko mysla ze sa nie widoczne🙂

Chyba musisz. Ja kilku lekarzy przeszłam ale oni jednogłośnie mówili, że najlepiej Ok 20 żeby był.

No to ja podbijam stawkę. 10 lat minie mi na koniec tego miesiąca. 10 lat starań I wyjazdów do klinik. Czuję się jak mamut...
No chyba wygralas❤❤❤
Mam wyniki! Beta ładnie urosła chyba. Dziś 7dpt, w 4 dpt było 6,13. Martwi mnie ten prog i estradiol..
Co myślicie?
Wow,w kosmos poleciala🚀🚀🚀

Mam wyniki! Beta ładnie urosła chyba. Dziś 7dpt, w 4 dpt było 6,13. Martwi mnie ten prog i estradiol..
Co myślicie?

Już mi ostatnio dołożyła prolutex i nie wiele wzrosło. Biorę 3x2 luteina dopochwowo, 2x1 estrofem i 1x1 prolutex podskórnie. Do tego acard i euthyrox..
Wynik bety bardzo ładny, oby tak dalej było 🤞
Ja też miałam taki wynik proga, w pierwszej weryfikacji był 19 a w drugiej 15, lekarka uspokajała że jest ok bo to tylko skoki ale że panikowałam to dodała mi dawkę 300 luteiny stwierdzając że nie zaszkodzi a mnie uspokoi😁

Wow dziewczyny wszystkim które są na dobrej drodze gratuluję 👍 co jakiś czas tu zaglądam i dzieje się widzę :)
Ja aktualnie oczekuję na badanie receptywności endometrium. Ktoś opowie w jakich dniach cyklu i jak u Was to wyglądało? Ja aktualnie na izolacji do poniedziałku bo covid. A w środę wizyta w 12 dc. W tym cyklu mamy sprawdzić to okienko implantacyjne itp. Jakie są Wasze doświadczenia z tym badaniem? Kiedy miałyście pobierane wycinki? Wiem że będą dwa pobrania. Od 2 dc biorę 3x1 estrofem.
Długo czekałyście na wynik?
U mnie jeśli w wyniku coś wyjdzie to w kolejnym cyklu trzeci transfer a jeśli nie wyjdzie to cala procedura od nowa, bo dr. P powiedział że wtedy szczepienia limfocytami ale mamy za mało zarodków więc będzie chciał je zrobić dopiero jak będzie ich więcej.

Wow dziewczyny wszystkim które są na dobrej drodze gratuluję 👍 co jakiś czas tu zaglądam i dzieje się widzę :)
Ja aktualnie oczekuję na badanie receptywności endometrium. Ktoś opowie w jakich dniach cyklu i jak u Was to wyglądało? Ja aktualnie na izolacji do poniedziałku bo covid. A w środę wizyta w 12 dc. W tym cyklu mamy sprawdzić to okienko implantacyjne itp. Jakie są Wasze doświadczenia z tym badaniem? Kiedy miałyście pobierane wycinki? Wiem że będą dwa pobrania. Od 2 dc biorę 3x1 estrofem.
U mnie jeśli w wyniku coś wyjdzie to w kolejnym cyklu trzeci transfer a jeśli nie wyjdzie to cala procedura od nowa, bo dr. P powiedział że wtedy szczepienia limfocytami ale mamy za mało zarodków więc będzie chciał je zrobić dopiero jak będzie ich więcej.
Dr. P-to Chodzisz do Przybycienia czy Paśnika?

Wow dziewczyny wszystkim które są na dobrej drodze gratuluję [emoji106] co jakiś czas tu zaglądam i dzieje się widzę :)
Hej [emoji8] nie pamiętam w którym DC miałam pierwsze badanie ale był to 5ty dzień przyjmowania progesteronu a następne jest W 7 dobie przyjmowania proga. Za wyniki chyba coś koło 2tyg czekałam .

reklama
Nigdzie sie nie wybieram,chociaz temat dzieci juz zamkniety.
Prasowke do kawy musze miec 🤪i sentyment ogromny.
Mysle ,ze takich jak ja czy ty, jest tu cala masa,tylko mysla ze sa nie widoczne🙂

No chyba wygralas❤❤❤

Wow,w kosmos poleciala🚀🚀🚀
Prasówka do kawy 🤣🤣🤣Od którego roku życia bliźniaków da się kawe wypić w spokoju..?! 🤣🤣🤣

Do góry