reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Eee to wyścigówka :-) beta może się rozkręcać. Mój syn jeszcze wyższe stadium 5.1.1 i 6dpt było 46.
Jakby było 1.1.2 czyli wczesna bladtocysta to ona nawet o jeden dzien może później się zaimplantować. No, ale to nie matematyka i zarodki nie rozwijają się liniowo.
Boli mnie w pachwinach i podbrzusze lekko ciągnie. No i mam temperaturę podwyższoną..
Obyś miała rację, bo to już moj 5 transfer... może w końcu utulę malucha w ramionach...

Trzymamy! Dawaj znać koniecznie :)
Co do zaleceń po transferze:
Ja tam myśle, ze jeżeli ma być dobrze to będzie.
Rozdanie już było :-) jakiś materiał genetyczny tam jest, czy poprawny czas pokaże.
Jeżeli jesteś dobry inkubator to nic co zrobisz nie spowoduje utraty. A jeżeli jakiś wymagający to już pomoc lekarzy potrzebna. Moim zdaniem te wszystkie cuda : lezenie, nie leżenie to próba kontroli. Zrobię to i to będzie dobrze. Nie ms recepty to tak nie działa.
Nie zamierzasz herbaty 5 x w lewo a potem w prawo i będzie implantacja:/)
Ale idąc tokiem naukowym - stres który powoduje kortyzol No niezbyt. Dlatego u mnie w klinice relanium dostajesz i na skurcze tez pomaga. Chociaż ostatnio chyba to obalili :p kurcze wszystko negują te naukowce🤨
Z nowinek to ananas i bromelina ponoć pomaga. Nie pamietam nazwy :-)
Ja nie jadłam i dzieci mam, ale może…
Napewno brac kwas foliowy, odmóżdżać się jak najczęściej I unikać gorących kąpieli, niby kawę tez odradzają.
Tak naprawdę nie ma recepty przykro mi…

reklama
Co do zaleceń po transferze:
Ja tam myśle, ze jeżeli ma być dobrze to będzie.
Rozdanie już było :-) jakiś materiał genetyczny tam jest, czy poprawny czas pokaże.
Jeżeli jesteś dobry inkubator to nic co zrobisz nie spowoduje utraty. A jeżeli jakiś wymagający to już pomoc lekarzy potrzebna. Moim zdaniem te wszystkie cuda : lezenie, nie leżenie to próba kontroli. Zrobię to i to będzie dobrze. Nie ms recepty to tak nie działa.
Nie zamierzasz herbaty 5 x w lewo a potem w prawo i będzie implantacja:/)
Ale idąc tokiem naukowym - stres który powoduje kortyzol No niezbyt. Dlatego u mnie w klinice relanium dostajesz i na skurcze tez pomaga. Chociaż ostatnio chyba to obalili :p kurcze wszystko negują te naukowce🤨
Z nowinek to ananas i bromelina ponoć pomaga. Nie pamietam nazwy :-)
Ja nie jadłam i dzieci mam, ale może…
Napewno brac kwas foliowy, odmóżdżać się jak najczęściej I unikać gorących kąpieli, niby kawę tez odradzają.
Tak naprawdę nie ma recepty przykro mi…
Ooo to ja wcinalam ananasa i zobaczymy jaki ananas jutro wyjdzie z tego 😂

Do góry