reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas jest czynnik męski niestety.

U nas właśnie czynnik męski niestety... 8 jest idealnie, 10-12 trochę gorzej, bo podział za szybki.
Niby kiedyś mówili, ze za szybko to niedobrze, ale to nie jest takie pewne. Najnowsze badania mówią, ze najważniejszy jest potencjał rozwojowy i symetryczność. Chociaż tez to obalili 🤣Czyli im szybciej tym lepiej. To może coś oznaczać, ale i nic nie oznaczać.
Teoretycznie ogląda się zarodki po konkretnej ilosci godzin, czyli np. 20, 120h… pytanie czy tutaj tak samo było. Czy jak embriolog był wolny :p bo wtedy już w ogóle nie masz co die czepiać.
Co do czynnika męskiego… wieksza czesc takich zarodków dochodzi do blastocysty:-)
Trzymam kciuki

reklama
Chyba jedno i drugie. Morfologia na pewno 0%. Mieliśmy IMSI i fertile chip do selekcji plemników, mam wrażenie, że gów** to drugie dało.

Niby kiedyś mówili, ze za szybko to niedobrze, ale to nie jest takie pewne. Najnowsze badania mówią, ze najważniejszy jest potencjał rozwojowy i symetryczność. Chociaż tez to obalili 🤣Czyli im szybciej tym lepiej. To może coś oznaczać, ale i nic nie oznaczać.
Teoretycznie ogląda się zarodki po konkretnej ilosci godzin, czyli np. 20, 120h… pytanie czy tutaj tak samo było. Czy jak embriolog był wolny :p bo wtedy już w ogóle nie masz co die czepiać.
Co do czynnika męskiego… wieksza czesc takich zarodków dochodzi do blastocysty:-)
Trzymam kciuki
Kochana jak Ty dużo wiesz. Dziękuję, będę myśleć pozytywnie :*

A ja dla zmiany tematu i zmiany umysłu mojego strachu ..własne wykorzystano moja słabość i zgodziłam się na takie cudo..od jutra mamy nowego członka rodziny..jutro będzie ważny dzień..trzymajcie kciuki za betę ..Ps czy ja mogłam się nie zgodzić..? No powiedzcie same ♥️

Załączniki

• received_474548024082812.jpeg
    received_474548024082812.jpeg
    58,1 KB · Wyświetleń: 91
A ja dla zmiany tematu i zmiany umysłu mojego strachu ..własne wykorzystano moja słabość i zgodziłam się na takie cudo..od jutra mamy nowego członka rodziny..jutro będzie ważny dzień..trzymajcie kciuki za betę ..Ps czy ja mogłam się nie zgodzić..? No powiedzcie same ♥️
Ja mam podobne cudo 🙂🙂

Załączniki

• received_186100789876518.jpeg
    received_186100789876518.jpeg
    98,2 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Do góry