reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć. Wracam do Was po dłuższym czasie. Jestem po moim 5 transferze. Dziś 4dpt i pierwsza weryfikacja. Mam bete, która wynosi 6,13 mlU/ml. Czy taka beta wskazuje na to, że coś się zadziało i trzeba trzymac kciuki za przyrost? Kolejną weryfikację mam w 7dpt czyli w czwartek...
A jaki zarodek był ? Jeżeli blastocysta w najwyższej fazie rozwoju to gratulacje;-)
Tak czy siak zarodek się zaimplantował jeżeli nie było zastrzyków z pregnylu itp czyli hcg.
A co będzie dalej teraz to tylko przyrost. No, ale świetnie rokuje. Około 6dpt będzie beta z 30-40 czyli wysoka :-)

reklama
Cześć Dziewczyny, Jestem już po transferze, ale ogólnie mam kiepski nastrój. Z 9 komórek 8 było dojrzałych, wzięli 6 do zapłodnienia, zapłodniły się 4. Niestety tylko 3 dotrwały do dziś (3 dnia). Miałam transfer dwóch 3-dniowych zarodków. Najsłabszy będzie czekał do 5 dobry i jeśli dobrze się rozwinie to będzie zamrożony. Jakość taka se - dr powiedział, że dobre, ale moim zdaniem średniawka (10-12bl klasa I-II).
Czy któraś z Was miała transfer w 3 dobie? Jaka klasa zarodków?
Mam podły nastrój, a przecież nie powinnam się denerwować...
One nie są wcale takie słabe. Mają ogromny potencjał rozwojowy. W 3 dobie spodziewamy się standardowo 8 blastomerów tutaj jest 10-12. Moim zdaniem wejdą szybko w fazę moruli. Chyba od 16 komórek to jest :-) klasa I to najwyższa klasa a II to taki średniak.
Jeżeli mąż zdrowy na tip top i plemniki dobre to będą dwie piękne blastki. Bo po 4 dobie wchodzi w grę genom zarodka i czynnik męski. Teraz to tylko potencjał rozwojowy komórki jajowej.

Cześć Dziewczyny, Jestem już po transferze, ale ogólnie mam kiepski nastrój. Z 9 komórek 8 było dojrzałych, wzięli 6 do zapłodnienia, zapłodniły się 4. Niestety tylko 3 dotrwały do dziś (3 dnia). Miałam transfer dwóch 3-dniowych zarodków. Najsłabszy będzie czekał do 5 dobry i jeśli dobrze się rozwinie to będzie zamrożony. Jakość taka se - dr powiedział, że dobre, ale moim zdaniem średniawka (10-12bl klasa I-II).
Och tak mi przykro, ale nie martw sie na zapas. Masz w sobie dwa piękne zarodki, tak o nich myśl. Nie znam sie na tych klasyfikacjach 3dniowcow, moze inne dziewczyny coś wiedzą.
Dla mnie skandaliczne, że miałaś 8 kom a zapłodnili tylko 6! Dlaczego?! Jakoś każdy sprytny lekarz obchodzi to prawo 6 zarodków, czemu Twój tego nie ogarnął. To jest dla mnie najgorsze.
Teraz musisz się zdrowo odżywiać, odpoczywac i wierzyć w sukces. Tymczasem trzymam kciuki za tego ostatniego rodzynką hodowanego do 5 doby! :D żeby był na rodzeństwo

Ja miałam transfer w 3 dobie , 8 blastomerów klasa B chyba ?!?! Juz nie pamiętam, to było w czerwcu tamtego roku, za miesiąc rodzę , nie dołuj się, myśl pozytywnie 😘😘😘😘 Trzymam za was kciuki, będzie dobrze

Och tak mi przykro, ale nie martw sie na zapas. Masz w sobie dwa piękne zarodki, tak o nich myśl. Nie znam sie na tych klasyfikacjach 3dniowcow, moze inne dziewczyny coś wiedzą.
Dla mnie skandaliczne, że miałaś 8 kom a zapłodnili tylko 6! Dlaczego?! Jakoś każdy sprytny lekarz obchodzi to prawo 6 zarodków, czemu Twój tego nie ogarnął. To jest dla mnie najgorsze.
Teraz musisz się zdrowo odżywiać, odpoczywac i wierzyć w sukces. Tymczasem trzymam kciuki za tego ostatniego rodzynką hodowanego do 5 doby! :D żeby był na rodzeństwo
Serio udaje sie to obejść? No nic, przykre..

One nie są wcale takie słabe. Mają ogromny potencjał rozwojowy. W 3 dobie spodziewamy się standardowo 8 blastomerów tutaj jest 10-12. Moim zdaniem wejdą szybko w fazę moruli. Chyba od 16 komórek to jest :-) klasa I to najwyższa klasa a II to taki średniak.
Jeżeli mąż zdrowy na tip top i plemniki dobre to będą dwie piękne blastki. Bo po 4 dobie wchodzi w grę genom zarodka i czynnik męski. Teraz to tylko potencjał rozwojowy komórki jajowej.
U nas jest czynnik męski niestety.
U nas właśnie czynnik męski niestety... 8 jest idealnie, 10-12 trochę gorzej, bo podział za szybki.

reklama
Do góry