reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć. Wracam do Was po dłuższym czasie. Jestem po moim 5 transferze. Dziś 4dpt i pierwsza weryfikacja. Mam bete, która wynosi 6,13 mlU/ml. Czy taka beta wskazuje na to, że coś się zadziało i trzeba trzymac kciuki za przyrost? Kolejną weryfikację mam w 7dpt czyli w czwartek...
A jaki zarodek był ? Jeżeli blastocysta w najwyższej fazie rozwoju to gratulacje;-)
Tak czy siak zarodek się zaimplantował jeżeli nie było zastrzyków z pregnylu itp czyli hcg.
A co będzie dalej teraz to tylko przyrost. No, ale świetnie rokuje. Około 6dpt będzie beta z 30-40 czyli wysoka :-)

reklama
Cześć Dziewczyny, Jestem już po transferze, ale ogólnie mam kiepski nastrój. Z 9 komórek 8 było dojrzałych, wzięli 6 do zapłodnienia, zapłodniły się 4. Niestety tylko 3 dotrwały do dziś (3 dnia). Miałam transfer dwóch 3-dniowych zarodków. Najsłabszy będzie czekał do 5 dobry i jeśli dobrze się rozwinie to będzie zamrożony. Jakość taka se - dr powiedział, że dobre, ale moim zdaniem średniawka (10-12bl klasa I-II).
Czy któraś z Was miała transfer w 3 dobie? Jaka klasa zarodków?
Mam podły nastrój, a przecież nie powinnam się denerwować...
One nie są wcale takie słabe. Mają ogromny potencjał rozwojowy. W 3 dobie spodziewamy się standardowo 8 blastomerów tutaj jest 10-12. Moim zdaniem wejdą szybko w fazę moruli. Chyba od 16 komórek to jest :-) klasa I to najwyższa klasa a II to taki średniak.
Jeżeli mąż zdrowy na tip top i plemniki dobre to będą dwie piękne blastki. Bo po 4 dobie wchodzi w grę genom zarodka i czynnik męski. Teraz to tylko potencjał rozwojowy komórki jajowej.

Cześć Dziewczyny, Jestem już po transferze, ale ogólnie mam kiepski nastrój. Z 9 komórek 8 było dojrzałych, wzięli 6 do zapłodnienia, zapłodniły się 4. Niestety tylko 3 dotrwały do dziś (3 dnia). Miałam transfer dwóch 3-dniowych zarodków. Najsłabszy będzie czekał do 5 dobry i jeśli dobrze się rozwinie to będzie zamrożony. Jakość taka se - dr powiedział, że dobre, ale moim zdaniem średniawka (10-12bl klasa I-II).
Och tak mi przykro, ale nie martw sie na zapas. Masz w sobie dwa piękne zarodki, tak o nich myśl. Nie znam sie na tych klasyfikacjach 3dniowcow, moze inne dziewczyny coś wiedzą.
Dla mnie skandaliczne, że miałaś 8 kom a zapłodnili tylko 6! Dlaczego?! Jakoś każdy sprytny lekarz obchodzi to prawo 6 zarodków, czemu Twój tego nie ogarnął. To jest dla mnie najgorsze.
Teraz musisz się zdrowo odżywiać, odpoczywac i wierzyć w sukces. Tymczasem trzymam kciuki za tego ostatniego rodzynką hodowanego do 5 doby! :D żeby był na rodzeństwo

Ja miałam transfer w 3 dobie , 8 blastomerów klasa B chyba ?!?! Juz nie pamiętam, to było w czerwcu tamtego roku, za miesiąc rodzę , nie dołuj się, myśl pozytywnie 😘😘😘😘 Trzymam za was kciuki, będzie dobrze

Och tak mi przykro, ale nie martw sie na zapas. Masz w sobie dwa piękne zarodki, tak o nich myśl. Nie znam sie na tych klasyfikacjach 3dniowcow, moze inne dziewczyny coś wiedzą.
Dla mnie skandaliczne, że miałaś 8 kom a zapłodnili tylko 6! Dlaczego?! Jakoś każdy sprytny lekarz obchodzi to prawo 6 zarodków, czemu Twój tego nie ogarnął. To jest dla mnie najgorsze.
Teraz musisz się zdrowo odżywiać, odpoczywac i wierzyć w sukces. Tymczasem trzymam kciuki za tego ostatniego rodzynką hodowanego do 5 doby! :D żeby był na rodzeństwo
Serio udaje sie to obejść? No nic, przykre..

One nie są wcale takie słabe. Mają ogromny potencjał rozwojowy. W 3 dobie spodziewamy się standardowo 8 blastomerów tutaj jest 10-12. Moim zdaniem wejdą szybko w fazę moruli. Chyba od 16 komórek to jest :-) klasa I to najwyższa klasa a II to taki średniak.
Jeżeli mąż zdrowy na tip top i plemniki dobre to będą dwie piękne blastki. Bo po 4 dobie wchodzi w grę genom zarodka i czynnik męski. Teraz to tylko potencjał rozwojowy komórki jajowej.
U nas jest czynnik męski niestety.
U nas właśnie czynnik męski niestety... 8 jest idealnie, 10-12 trochę gorzej, bo podział za szybki.

reklama
Do góry