Pracuję w służbie zdrowia i zdecydowanie polecam się szczepić i nie słuchać tych bardzo często wyssanych z palca historii. Statystyki mówią same za siebie. Niestety nauka przeżywa teraz kryzys, bo ludzie wolą słuchać teorii spiskowych niż specjalistów z danych dziedzin. Jedynie warto wstrzymać się ze szczepieniem w pierwszym trymestrze ciąży, ale wtedy na wszystko trzeba szczególnie uważać.Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy zapatrujecie się na te szczepienia przeciw Covid? Ja dziś cały dzień biję się z myślami, czytam i coraz głupsza się robię Wśród znajomych i rodziny mam skrajnych przeciwników szczepień i takich, którzy zaszczepili się jak tylko było to możliwe. Nie mam kogoś kto się na tym zna potrafi doradzić. Boję się ponieważ wiadomo in vitro to duże obciążenie organizmu, ale czytam że covid w ciąży jest bardzo niebezpieczny. Namawiali Was na szczepienia, czy ktoś Wam coś w tej kwestii mądrze doradził?
Pomóżcie błagam, bo zwariuje. To jedna z ważniejszych decyzji dla mnie w tym momencie.
A przede wszystkim to spróbuj się tym nie stresować