reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy zapatrujecie się na te szczepienia przeciw Covid? Ja dziś cały dzień biję się z myślami, czytam i coraz głupsza się robię 🤷‍♀️ Wśród znajomych i rodziny mam skrajnych przeciwników szczepień i takich, którzy zaszczepili się jak tylko było to możliwe. Nie mam kogoś kto się na tym zna potrafi doradzić. Boję się ponieważ wiadomo in vitro to duże obciążenie organizmu, ale czytam że covid w ciąży jest bardzo niebezpieczny. Namawiali Was na szczepienia, czy ktoś Wam coś w tej kwestii mądrze doradził?
Pomóżcie błagam, bo zwariuje. To jedna z ważniejszych decyzji dla mnie w tym momencie.
Pracuję w służbie zdrowia i zdecydowanie polecam się szczepić i nie słuchać tych bardzo często wyssanych z palca historii. Statystyki mówią same za siebie. Niestety nauka przeżywa teraz kryzys, bo ludzie wolą słuchać teorii spiskowych niż specjalistów z danych dziedzin. Jedynie warto wstrzymać się ze szczepieniem w pierwszym trymestrze ciąży, ale wtedy na wszystko trzeba szczególnie uważać.
A przede wszystkim to spróbuj się tym nie stresować :)

reklama
To jest przykre że ludzie tego nie rozumieją. Smutne, że koleżanka cię wystawiła. Powinna to zrozumieć !
Moja wiedziała o mojej sytuacji a mimo to jak się pochwaliła przy wszystkich ciąża to powiedziała, że zdecydowali się teraz bo to już ostatni dzwonek w tym wieku, potem może być za późno. (A przecież ona jest w tym samym wieku co ja)...tego nie zapomnę.
Tak to jest przykre ale właśnie w takich sytuacjach poznajemy prawdziwa twarz przyjaźni 😉

Hej dziewczyny jutro idę do lekarza na kontrolę przed transferem teraz biorę estrofem jutro dostanę pewnie receptę na lutinus ale chciałabym żeby lekarz przepisał mi inny lek tańszy możecie powiedzieć co wy bralyscie i w jakich dawkach bo ja zawsze dostalwalam lutinus 100 w 6 globulek na dzień
Ja przed transferem bralam cyclogest 3x1 , 400 mg w jednej kapsulce, plus duphaston 3x1

Pracuję w służbie zdrowia i zdecydowanie polecam się szczepić i nie słuchać tych bardzo często wyssanych z palca historii. Statystyki mówią same za siebie. Niestety nauka przeżywa teraz kryzys, bo ludzie wolą słuchać teorii spiskowych niż specjalistów z danych dziedzin. Jedynie warto wstrzymać się ze szczepieniem w pierwszym trymestrze ciąży, ale wtedy na wszystko trzeba szczególnie uważać.
A przede wszystkim to spróbuj się tym nie stresować :)
To jest dosc dziwne ze musi w takim razie byc przymus szczepien w sluzbie zdrowia🙄🤷‍♀️ Gdyby kazdy lekarz byl 100% przekonany do tych szczepien to przymusu by nie bylo a tak to hmmm
Ja nie bede sie szczepic i bron Boze dziecka.Bo dzis mowia ze nie szczepimy maluchow a kolejnego juz szczepimy.Na litosc boska kiedy i gdzie oni testuja te szczepionki.
Nie jestem z tych co linczuja szczepionkowcow jak chca byc krolikami doswiadczalnymi ich sprawa.

To jest dosc dziwne ze musi w takim razie byc przymus szczepien w sluzbie zdrowia🙄🤷‍♀️ Gdyby kazdy lekarz byl 100% przekonany do tych szczepien to przymusu by nie bylo a tak to hmmm
Ja nie bede sie szczepic i bron Boze dziecka.Bo dzis mowia ze nie szczepimy maluchow a kolejnego juz szczepimy.Na litosc boska kiedy i gdzie oni testuja te szczepionki.
Nie jestem z tych co linczuja szczepionkowcow jak chca byc krolikami doswiadczalnymi ich sprawa.
Sluzba zdrowia to nie tylko lekarze. Wsrod lekarzy 94% zaszczepionych. A dzieci nie bedziesz szczepiła innymi szczepionkami? Jak lekarz przepisuje Ci leki to mu ufasz czy ich nie przyjmujesz?
Porozmawiaj z osobami, które codziennie widzą śmierć z powodu covida, może zmienisz zdanie. Ja nikogo zmuszać nie mam zamiaru, ale moim zdaniem jeśli podejmujesz taka decyzję to w przypadku zachorowania powinnaś sie leczyc jedynie w domu i nie zajmować łóżek innym.
Przy pierwszej procedurze po transferze miałam okropny bol brzucha, na karetkę w Warszawie czekalam 4,5 h. Zakorkowanie służby zdrowia jest spowodowane przez osoby niezaszczepione, bo to one zajmują większość łóżek covidowych.

Dziewczyny temat szczepień jest ciężki. Każdy ma prawo do swojego zdania. Mi zalecili szczepienie i to zrobiłam, ale jak ktoś nie chce to jego sprawa.
Lepiej pogadajmy o transferach :D jak już nie mogę się doczekać mojego. Mam nadzieję, że cykl nie wywinie mi jakiegoś numeru i będzie ładna owulacja. Już się cieszę :)

Dziewczyny temat szczepień jest ciężki. Każdy ma prawo do swojego zdania. Mi zalecili szczepienie i to zrobiłam, ale jak ktoś nie chce to jego sprawa.
Lepiej pogadajmy o transferach :D jak już nie mogę się doczekać mojego. Mam nadzieję, że cykl nie wywinie mi jakiegoś numeru i będzie ładna owulacja. Już się cieszę :)
Na pewno :) ja też chciałabym być juz po. Po przykrych doświadczeniach boję się punkcji..

reklama
Sluzba zdrowia to nie tylko lekarze. Wsrod lekarzy 94% zaszczepionych. A dzieci nie bedziesz szczepiła innymi szczepionkami? Jak lekarz przepisuje Ci leki to mu ufasz czy ich nie przyjmujesz?
Porozmawiaj z osobami, które codziennie widzą śmierć z powodu covida, może zmienisz zdanie. Ja nikogo zmuszać nie mam zamiaru, ale moim zdaniem jeśli podejmujesz taka decyzję to w przypadku zachorowania powinnaś sie leczyc jedynie w domu i nie zajmować łóżek innym.
Przy pierwszej procedurze po transferze miałam okropny bol brzucha, na karetkę w Warszawie czekalam 4,5 h. Zakorkowanie służby zdrowia jest spowodowane przez osoby niezaszczepione, bo to one zajmują większość łóżek covidowych.
Co racja to racja, nastały czasy kiedy covidowcy niestety głównie niezaszczepieni zajmują miejsca w szpitalach. To oni mają pierwszeństwo do miejsca w szpitalu, do respiratora.... Mojemu tacie w zeszłym roku odłożyli zabieg na który czekał rok bo szpital musiał zabezpieczyć łóżka dla pacjentów z covidem. Niestety służba zdrowia w naszym kraju jest strasznie niewydolna.... I odczuwają to wszyscy

Do góry