reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję. Czyli ty bierzesz jeszcze jutro a ja mam wziąć dzisiaj ostatni raz. Ostatnio też miałam tak jak ty.
I teraz biję się z myślami co robić, bo niby ufać lekarzowi ale tyle się słyszy o spieprzonych stymulacjach 😖😖😖
Edit. A lek do stymulacji dzisiaj bierzesz ostatni czy też jeszcze jutro?
Ja dzisiaj wzięłam rano lek na stymulacje i Gonapeptyl. Jutro tez Gonapeptyl koło południa. A Ovitrelle o 2 w nocy wiec będzie 12 godzin między jednym a drugim lekiem.
Ty masz punkcję 3 godziny szybciej niż ja.

reklama
Ja dzisiaj wzięłam rano lek na stymulacje i Gonapeptyl. Jutro tez Gonapeptyl koło południa. A Ovitrelle o 2 w nocy wiec będzie 12 godzin między jednym a drugim lekiem.
Ty masz punkcję 3 godziny szybciej niż ja.
To u mnie będzie ponad 26 godzin między Orgalutran a Ovitrelle a potem jeszcze 36 do punkcji.
Czy pęcherzyki mi nie pękną??
Boziu i co ja mam robić?
Iść zgodnie z planem czy wziąć ten Orgalutran jeszcze jutro ☹️

To u mnie będzie ponad 26 godzin między Orgalutran a Ovitrelle a potem jeszcze 36 do punkcji.
Czy pęcherzyki mi nie pękną??
Boziu i co ja mam robić?
Iść zgodnie z planem czy wziąć ten Orgalutran jeszcze jutro ☹️
Nie wiem. Ja dosc słabo reaguje na stymulacje pomimo 2 leków na stymulacje.
Mogę liczyć na max 8 pęcherzyków, z czego do pobrania w środę było 3. Tez się boje czy nie pękną :(

Dziewczyny potrzebuję pomocy od doświadczonych, bo zgłupiałam do reszty.
Jestem w trakcie stymulacji. Dzisiaj mam ostatnie leki do stymulacji + Orgalutran przeciw pęknięciu pęcherzyków, jutro o 23:00 Ovitrelle a w poniedziałek punkcja.
I zaczęłam mieć wątpliwości co do tego Orgalutran.... bo niby dzisiaj o 20:30 ostatni [emoji848] Czy te pęcherzyki nie pękną do poniedziałku?
W poprzedniej klinice brałam go jeszcze w tym samym dniu co Ovitrelle.
W załączeniu plan leczenia.
Pytanie brzmi czy jutro czyli w sobotę nie powinnam jeszcze wziąć Orgalutran??? Co o tym myślicie?
Mojego lekarza nie ma, koordynator kazała się trzymać planu ale ja się boję że coś pokręcili [emoji3525]
Miałam tak samo jak Ty w piątek wieczorem ostatnie leki do stymulacji i orgalutan a w sobotę wieczorem tylko genopeptyd i miałam takie same rozterki co do pęcherzyków że prze te dwa dni popękają ale lekarze wiedzą co robią bo w poniedziałek o 8 miałam punkcie i pobrali 12 dojrzałych pęcherzyków [emoji16][emoji16][emoji16] Więc nic się nie martw stosuj się do zaleceń lekarza, na pewno będzie dobrze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] Powodzenia na punkcji [emoji110][emoji110][emoji110]

Nie wiem. Ja dosc słabo reaguje na stymulacje pomimo 2 leków na stymulacje.
Mogę liczyć na max 8 pęcherzyków, z czego do pobrania w środę było 3. Tez się boje czy nie pękną :(
Trzymam kciuki żeby było dobrze ✊✊✊ To nie ilość a jakość jest ważna. Powodzenia.
U mnie dużo pęcherzyków ale słabej jakości bo mam pcos. Bardzo dużo pustych i " ziarnistych " więc się nawet nie zapladniają 😞

Dziewczyny mam wynik bety!! Nie wiem, jak to się stało, że mój 3 transfer udany[emoji2368] Nie wierzyłam w pozytywny wynik, bo do transferu podchodziłam z dziwnymi bólami... A jednak.... dziś 7dpt i beta 123 [emoji123][emoji123][emoji123]jest moc, w poniedziałek powtarzam. Mam nadzieję, że tym razem nie poronie [emoji17]
Gratulacje piękna beta [emoji16][emoji16][emoji16] Teraz już będzie tylko dobrze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Trzymam kciuki żeby było dobrze ✊✊✊ To nie ilość a jakość jest ważna. Powodzenia.
U mnie dużo pęcherzyków ale słabej jakości bo mam pcos. Bardzo dużo pustych i " ziarnistych " więc się nawet nie zapladniają 😞
To widać na USG ?
Bo mój lekarz nic nie powiedział na temat jakości pęcherzyków.
Ile masz ?

Miałam tak samo jak Ty w piątek wieczorem ostatnie leki do stymulacji i orgalutan a w sobotę wieczorem tylko genopeptyd i miałam takie same rozterki co do pęcherzyków że prze te dwa dni popękają ale lekarze wiedzą co robią bo w poniedziałek o 8 miałam punkcie i pobrali 12 dojrzałych pęcherzyków [emoji16][emoji16][emoji16] Więc nic się nie martw stosuj się do zaleceń lekarza, na pewno będzie dobrze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] Powodzenia na punkcji [emoji110][emoji110][emoji110]
Ufff, dziękuję ci bardzo za tą odpowiedź. Bo bałam się że coś pomieszali a koordynatorka przecież nie wie takich rzeczy.
A o której wieczorem brałaś swój Orgalutran?
Jeszcze raz śliczne dzięki 🥰

reklama
Do góry