reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymam kciuki za pozytywne bety dziewczyny @IaChance @Cytrynka122

Ja byłam na drugim podglądzie a to juz 12 dc i mam trzy pecherzyki (12-15 mm)
W środę czeka mnie kolejny podglad i w piatek punkcja jeśli nic po drodze się nie wydarzy.
Dzisiaj pobrany estradiol i w środę czeka mnie powtórka

Chciałabym aby udało
Się pobrać cała trojke je prawidłowo zapłodnić by dały potrójna szanse ✊ale zycie zweryfikuje

Najważniejsze by choć jeden z nami chciał zostać ❤️

Trzymam kciuki za pozytywne bety dziewczyny @IaChance @Cytrynka122

Ja byłam na drugim podglądzie a to juz 12 dc i mam trzy pecherzyki (12-15 mm)
W środę czeka mnie kolejny podglad i w piatek punkcja jeśli nic po drodze się nie wydarzy.
Dzisiaj pobrany estradiol i w środę czeka mnie powtórka

Chciałabym aby udało
Się pobrać cała trojke je prawidłowo zapłodnić by dały potrójna szanse ✊ale zycie zweryfikuje

Najważniejsze by choć jeden z nami chciał zostać ❤️
Trzymam kciuki ✊✊

Jak tylko jedna będzie to bez sensu bo:
- odrazu masz transfer czyli nie tracisz czasu( czekanie, na wyniki itp) PGS jest po to żeby przyspieszyć proces. Szybciej osiągnąć cel, a nie przechodzić przez nieudane transfery albo poronienia.
- PGS może uszkodzić zarodek a on jedyny będzie to nie ma sensu.
- kasa ogromna pójdzie bo jak jest duzo zarodkie to biopsja kosztuje tyle samo nie ważne czy jest 1 czy 10 embrionów.
- No i na cyklu naturalnym to naturalnym jednak…
A Ciebie, aż tak czas nie goni:) poczekaj co Ci dzisiaj powiedzą :-)
Kate!!!!
Dzisiaj odbędzie się pierwsza biopsja oraz kriokonserwacja zarodków.

Ilość zarodków do biopsji: 1x 5AA oraz 2x 5AB (zarodki sa w stadium wylęgająca blastocysta, klasy AA, oraz dwa zarodki klasy AB)

2 zarodki są w stadium blastocysty AA – czekamy jeszcze do jutra, jeśli będzie to możliwe, biopsja odbędzie się jutro

4 zarodki zatrzymały się w rozwoju

Kate!!!!
Dzisiaj odbędzie się pierwsza biopsja oraz kriokonserwacja zarodków.

Ilość zarodków do biopsji: 1x 5AA oraz 2x 5AB (zarodki sa w stadium wylęgająca blastocysta, klasy AA, oraz dwa zarodki klasy AB)

2 zarodki są w stadium blastocysty AA – czekamy jeszcze do jutra, jeśli będzie to możliwe, biopsja odbędzie się jutro

4 zarodki zatrzymały się w rozwoju
Pięknie !!! Powiem ci ze te 3 to piękne człowieki. No szykuj pokoje dziecinne :-) super zaskoczyła ta stymulacja.
Reszta pewnie jest 3 albo coś koło bo w stadium 5 robi się biopsje. Ale takie zarodki tez dają rade :-)
Ten pierszy dla mnie to prawie pewniak :-) bo idealny w każdym dniu. Jestem ciekawa czy zdrowy będzie, wszystko wskazuje ze powinnien 😁😁😁
Pisz mi dalej bom ciekawa efektów 😍

reklama
Do góry