reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Roxi a jak.u ciebie wygladaly te plamionka,bo ja mam teraz wodnista krew po tych skrzepkach,martwi mnie czy ta wodnista krew to nie malucha,bo tak mi sie o uszy obilo.
Te co mialy plamienia,krwawienia na samiutkim poczatku prosze niech napisza jak to wygladalo

Molla, ja mialam plamienie. nic nie czulam, po prostu poszlam do toalety a tam brazowa plama. pojechalam do szpitala od razu, zrobili mi usg i wszystko bylo ok. plamienie tzw naturalne. przepisali dupka ( ktorego nie powinnam byla brac bo hiperke mi napedzil) i juz. wiele nerwow tylko...

Molla co za brednie z tą krwią malucha:szok: jasne, a jak będziesz jadła mięso to będzie chłopczyk ...jak cukierki to dziewczynka...wszystko między bajki włożyć:-D

Molla ja na poczatku miałam plamienia koloru czerwonego było troszkę krwi, a potem taka brązowa wydzielina, nie miałam przy tym żadnych bóli ani skurczy. Dzis rano tez pojawiło się brązowe plamienie, ale staram się tym nie przejmowac, zwiąkszyłam dawkę progesteronu, staram się jaknajwięcej odpoczywać. Co ma być to bedzie, nie mam siły się już tym przejmować, za tydzien mam usg i wszystko się okaze. Pielęgniarka w klinice powiedziała mi że mam się tymi plamieniami nie przejmować, bo niektóre kobiety poprostu tak maja i nie musi to oznaczac nic złego. Spokojnie Molla bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki;-)

Wiem dziewczyny ze macie racje...nie mialo prawa dzisiaj wyjśc...ale chcialam sprawdzic...sama nie wiem po co.....
A ktoras z Was kiedys wklejala co się dzieje po transfrze z zarodkami....moge prosić o wklejenie jeszcze raz, bo nie moge znaleźć....

Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny i zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
Molla super wiadomość. Bardzo się cieszę że beta tak ładnie przyrasta. I bardzo Cię proszę ciesz się i nie doszukuj się drugiego dna. Jesteś w ciąży i za osiem miesiecy urodzisz śliczne maleństwo. i tego Ci właśnie szczerze życzę:tak:.

Do góry