reklama
Dziękuję ci bardzo. Spróbuję ja zapytaćHej jest tu @klaudiaanita która korzystała z usług bioenergoterapeuty, sama prosiłam ją o numer do tego pana, ale nigdy nie odważyłam do niego zadzwonić.Wiem że pare dziewczyn się z nim kontaktowało, może Klaudiaanita się odezwie
Nie słyszałam o tych ukłuciach ale jeśli komuś by pomogło to już wszystkiego jestem w stanie spróbować.No a nie zlecili zadnych badan, co mówią o tym nalocie, nie masz innych objawow ktore by mogly swiadczyc o jakiks zapalenii bakteryjnym czy cos?
Anjesli chodzi o drugie to mysle ze duzo lezy w osychice i jesli sie w to wierzy to warto iść, wszystkiego warto sprobowac co nie zaszkodzi, a może pomoc
Ja sie zastanawiałam nad inna rzecza nad akupunktura w zasadzie ciągle sie zastanawiam... sa specjalne ukłucia na plodnosc.. Czytałam ze sa tez specjalnie przed in vitro przed punkcja lub transferem
Czytałam że na śluz mają wpływ hormony, ale ja mam hormony ok.
W biocenozie pochwy wychodzą mi flora bakteryjną: + oraz nabłonki dość liczne.
Hej. Widzę że też miałaś zapalenie. Ja również. Dostałam antybiotyki i nie wiem czy to pomogło. Chętnie się dowiem jak dostaniesz wynik. Ile placilas za powtórne badanie Endo ?U mnie wykryli zapalenie endo. Ale ja nie mialam zadnych objawow i wynik byl dla mnie zaskoczeniem. Co mi sie na pewno poprawilo po antybiotykach to mam wiecej sluzu tego owulacyjnego i ladniejsze endo. Ale nie uwazalam tego przed badaniem jako problemu, ktory to badanie rozwiaze. Myslalam, ze tak jest po leczeniu in vitro..
Nie słyszałam o tym, ze histeroskopia tylko na poczatku cyklu. U mnie tez szukali czy nie mam zrostow ale lekarz uznal, ze oba badania trzeba wykonac i mam je zrobic rownoczesnie po owulacji.
Orchidea33
Fanka BB :)
Powinnam miec za 2 tyg wiec dam znac za powtorne badanie placilam 650 zl. Mi sie wydaje, ze pomoglo bo endo bylo ladniejsze w tym mcu. Ja nie odczuwalam az tak owulacji i sluzu mialam wiecej niz zwykle.Hej. Widzę że też miałaś zapalenie. Ja również. Dostałam antybiotyki i nie wiem czy to pomogło. Chętnie się dowiem jak dostaniesz wynik. Ile placilas za powtórne badanie Endo ?
U mnie nic się nie zmieniło po antybiotykach. Hm. Dziękuje. Będę czekać.Powinnam miec za 2 tyg wiec dam znac za powtorne badanie placilam 650 zl. Mi sie wydaje, ze pomoglo bo endo bylo ladniejsze w tym mcu. Ja nie odczuwalam az tak owulacji i sluzu mialam wiecej niz zwykle.
Nic tutaj nie jest proste. Są badania naukowe ( kiedyś mogą być inne) które mówią, ze blastocysty mają wyższy współczynnik implantacji. Jest takie założenie, ze wadliwy genetycznie zarodek obumrze zanim dojdzie do blastocysty. Te „wadliwe” w mniejszym stopniu nadal mogą się rozwijać. Jest to sposób na selekcje.Ooo to ja mam pytanie Dlaczego niektóre kliniki transferują zarodki 3 dniowe a inne tylko 5-cio? W sensie interesują mnie podstawy dla których tak jest bo w mojej tylko criotransfery ale w zasadzie nie wiem czemu tak (poza tym że wiem ze maja większa skuteczność często ale to pewnie co badania to teoria). Natomiast zastanawia mnie dlaczego tak jest właśnie a ty masz rozległa wiedzę to może skorzystam
Z teorii to w 4 dobie życia embrionu dochodzi do powstania genomu zarodka. Do 4 doby zarodek ma miks genów rodziców a nie jakby swój własny.
Jednak są przeciwnicy hodowli do blastocysty podają najnowsze badania ( ta Saną grupa badaczy co nie wierzy w PGS) ze to ogranicza szanse zajście w ciąże. Twierdzą, ze są zarodki które mogłyby się rozwinąć w macicy. W szczególności gdy mamy starsze kobiety bo tam zarodki są słabe. Są badania które nawzajem się wykluczają. Metoda in vivo mózgi, ze zarodki hodowane w ciele kobiety maja mniej wad genetycznych. Obecnie zrobiono podobne badania na myszach i wyszło odwrotnie… dłuższa hodowla na szkle nie zwiększa wad genetycznych.
Moim prywatnym zdaniem, ilość hormonow jakie przyjmujemy, koszty psychiczne i finansowe jakie ponosimy za zbyt duże żeby transferowac 3 dniowe zarodki. Bo czasem wszystkie zatodki dochodzą do 3 doby, obumiera ok 60-90% z mich przed 5 doba. Ze musi być jakaś selekcja bo inaczej metoda byłaby zbyt obciążająca.. czasem selekcja jest już w 3 dibue. No, ale mrożenie i ewentualne transfery zarodków z 3 doby ( jak wyżej..). No i zarodki 3 dniowe mrożą się gorzej niż blastocysty.
No to slicznie:-) trzymam kciuki :-)Mam wielką nadzieję, że u nas też tak będzie
Martwię się jedynie tym, że
w 3 dobie dostałam informację, że jest to zarodek 9bl ocena I (pozostałe były 9 bl ocena I-II
laChance
Fanka BB :)
No widzisz a mi zamrożono 3 zarodki 3 dniowe bo doktor nienwiedziala czy dojdą do blastocysty i nie chciała ryzykowac ze zostanę bez zarodków a wlasnie w macicy rozwijają się lepiej. Trzy pozostałe zarodki rozwijały się daje. Jedna padła a dwie piękne blastki zostały. Teraz się zastanawiam czy taka 3 dniowa przyjac czy najpierw wziąć druga blastke (jedna była biochem) czy np trzydniowka chorować po odmrożeniu na szkle do 5 doby i podać dopiero.Nic tutaj nie jest proste. Są badania naukowe ( kiedyś mogą być inne) które mówią, ze blastocysty mają wyższy współczynnik implantacji. Jest takie założenie, ze wadliwy genetycznie zarodek obumrze zanim dojdzie do blastocysty. Te „wadliwe” w mniejszym stopniu nadal mogą się rozwijać. Jest to sposób na selekcje.
Z teorii to w 4 dobie życia embrionu dochodzi do powstania genomu zarodka. Do 4 doby zarodek ma miks genów rodziców a nie jakby swój własny.
Jednak są przeciwnicy hodowli do blastocysty podają najnowsze badania ( ta Saną grupa badaczy co nie wierzy w PGS) ze to ogranicza szanse zajście w ciąże. Twierdzą, ze są zarodki które mogłyby się rozwinąć w macicy. W szczególności gdy mamy starsze kobiety bo tam zarodki są słabe. Są badania które nawzajem się wykluczają. Metoda in vivo mózgi, ze zarodki hodowane w ciele kobiety maja mniej wad genetycznych. Obecnie zrobiono podobne badania na myszach i wyszło odwrotnie… dłuższa hodowla na szkle nie zwiększa wad genetycznych.
Moim prywatnym zdaniem, ilość hormonow jakie przyjmujemy, koszty psychiczne i finansowe jakie ponosimy za zbyt duże żeby transferowac 3 dniowe zarodki. Bo czasem wszystkie zatodki dochodzą do 3 doby, obumiera ok 60-90% z mich przed 5 doba. Ze musi być jakaś selekcja bo inaczej metoda byłaby zbyt obciążająca.. czasem selekcja jest już w 3 dibue. No, ale mrożenie i ewentualne transfery zarodków z 3 doby ( jak wyżej..). No i zarodki 3 dniowe mrożą się gorzej niż blastocysty.
reklama
G
gość2502
Gość
Dziewczyny mam na oddanie za darmo estrofem, menopur, pół ampułki ovitrelle i provag. Może komuś się przyda? Bo jeśli nie to będę musiała wyrzucić...
Podziel się: